Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumím si najít kamarády

Od: galakada odpovědí: 9 změna:

Potřeboval bych poradit,je mi 16 let a můj problém spočívá v tom,že neumím komunikovat s lidma.Mám tak dva kamarády víc ne.Prostě se vůbec nedokážu zapojit do kolektivu.Když už s někým mluvím tak jsem vždycky ve strašném stresu a v obavách,že něco pokazím.Už se mi párkrát stalo,že jsem plácl úplnou blbost nebo jsem prohodil slova ve větě a ostatní mi vůbec nerozumněli,co jsem chtěl říct.Nebo když mám říct nějaké složité souvětí,tak se do toho vždycky strašně zamotám a uprostřed se zaseknu a třeba to co jsem chtěl říct ani nedořeknu.Už mě to opravdu moc trápí a nevím co s tím.Když si s někým povídám tak mluvím vždycky míň než ten druhý.Když mi ten druhý povídá o nějakých zážitcích,tak nikdy nevím jak mám na to co řekl reagovat,co mu mám na to říct.Myslím si,že mám strašně nízké sebevědomí.Prostě vždycky si potřebuju to co řeknu nejdříve promyslet,ale na to přece nikdo nebude čekat než si pořádně promyslím,co řeknu.Jsem ve stresu i když mluvím z jedním z těch mých dvou kamarádů,často dělám i to,že si dopředu připravuji to co jim řeknu.Já vím je to nesmysl.Mám asi nějaké bloky,které mi brání v normální komunikaci.Už jsem se doslechnul i toho,že mi jeden z těch mých kamarádů řekl,že se se mnou nedá bavit a že většího debila neviděl.To mě fakt naštvalo.Neřekl jsem mu,že mě to naštvalo,protože jsem se bál,že bych se s ním pohádal a že bych v té hádce prohrál,protože jsem psychicky slabší člověk.Taky se hodně výhýbám lidem,protože se bojím kdybych s nima mluvil,že by to dopadlo špatně.

Budu vám nesmírně vděčný když mi nějak poradíte jak se mám zbavit toho stresu při komunikaci,toho neumění navazování kontaktů a jak se mám zbavit těch zábran při komunikaci.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Možná by pomohlo obrátit se na odborníka. Zkusil jste psychologa? Pokud máte blok, zábrany, nízké sebevědomí, chce to trénovat a právě komunikaci s lidma se nevyhýbat. Ale sám si s tím asi neporadíte. Nebojte se požádat o pomoc odborníka, třeba Vám to opravdu pomůže, jak se více otevřít lidem a uvolnit se...

doplněno 01.12.13 20:01:

Ono to není jen o jedné návštěvě...Já bych řekla, že v první řadě by to chtělo najít si jiné kamarády. Takové, kteří Vám nebudou sebevědomí srážet ještě více, ale s kterými se budete cítit opravdu dobře. Každý občas plácneme nějakou hloupost, ale není to důvod proto, aby nám někdo nadával..Každý jsme jiný. nepřipravujte si reakce a řeč předem. Naučte se reagovat na situace přímo. Krůček po krůčku si dodávajte odvahu a nebojte se zasmát se občas i sám sobě. Uvolnit se a říci si - vždyť nejde o život. Neumíte komunikovat, ale jistě máte zase jiné přednosti...

doplněno 01.12.13 20:17:

Není zač.

galakada
hodnocení

U psychologa jsem už jednou byl říkal mi,že se mám více snažit a že se nemám čeho bát,ale mně to nějak nepomohlo

galakada
hodnocení

Děkuji za radu

hodnocení

2x
Vypada to,ze mas socialni fobii,doporucuji navstevu psychologa.

hodnocení

2x

Běž k jinému psychologovi. Hned první nebo druhý ti pomoct nemusí. Psycholog by ti měl "sedět" a navíc být dobrý. Taky jsem poznala pár takových, co mi nepomohli a pak přišel ten, co mi pomohl. Potřebuješ psychoterapii. Taky jsem v tvém věku měla problémy, jako ty. Pomohl mi jeden dobrý psychiatr. A vím, že jedině on mi může pomoci. Měla jsem před ním i po něm jiné a ti pomohli méně. A až si budeš víc věřit, budeš umět odpálkovat ty špatné kamarády. To nebyl podle mě kamarád, když ti řekl jeden, že většího debila neviděl. S takovým se ani snad moc nebav. Máš přece hrdost, ne?

jerry5656
hodnocení

0x

Jsem na tom podobně.Nedáme někdy řeč?Třeba někde na xchatu nebo Facebooku?

galakada
hodnocení

jo klidně můžem budu rád když si pokecám s někým kdo má stejný problém

galakada
hodnocení

mám Facebook i Skype tak tam můžeme pokecat

studentka*
hodnocení

0x

Jo, kdysi jsem měla podobný problém, ale spíš to asi bylo tím, že mě šikanovali a já se pak bála ostatních... Jesli chceš tak si můžeme spolu popovídat na FB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]