Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s vyhlášením osobního bankrotu

Od: jana55* odpovědí: 25 změna:

dobrý den , chci se zeptat jestli nemá náhodou někdo zkusenosi s vyhlášením osobního bankrotu, popripade jak to probíha, co je k tomu potřeba a kdo má na nej nárok ( myslim jestli spíše neplatič, nebo ten co platí , ale nezvládá to). Taky jeste jake jsou podmínky . Dekuji za odpovědi

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mě to asi za 3tisíce vyřídil advokát od nás z města.

Pohledejte tady ve vyhledávači slova jako oddlužení, osobní bankrot a podobně.

jana55*
hodnocení

Vy osobně ho tedy máte, jak jsem pochopila. Jak dlouho Vám to trvalo vyřídit , a jak probihal soud? A jaka je šance , že oddlužení dostanu? co vse jste pro to musel udelat? pokud Vám nevadí , že se ptám takhle přímo. Budu rada za kazdou Vaši odpověd . Na internetu jsem četla o tom hodne , ale ne nejaky přímý názor od člověka , který by to podstoupil. Jeste jednou diky

jirbar*

Tak si prostuduj tady. Na vyhledávání "jana"se našel třeba nějaký Janatka. Jak vypadá návrh, jaké musí doložit dokladz, průběh řízení atd. Všechny dokumenty jsou k dispozici.

isir.justice.cz/...

hodnocení

0x

Jsou občanské poradny, které Vám s tím poradí a pomohou zdarma. Hlavní podmínkou je zaplatit během 5ti let minimálně 30 % dluhů. Musí to schválit soud, a po dobu pěti let to má na starosti insolvenční správce. Vpodstatě Vám seberou všechny peníze nad životní minimum, ať si vyděláváte kolik chcete. Jinak musíte doložit soudu, že opravdu nejste schopen splatit své dluhy (nemoc, invalidní důchod atd.).

sebod*

limosko. Nepište tady opakovaně nesmysly, že žadatel má dokládat nemoc, invalidní důchod apod... To je hloupost. Zrovna dnes jsem u soudu zastupovala pána, který má plat skoro třicettisic čistého a bylo mu oddlužení schváleno.

doplněno 24.01.13 19:09:

jana55. Napište mi do vnitřní pošty. Mohu Vám pomoci.

iz*

Souhlasím se Sebod, Limoško, k povolení oddlužení se ni c z toho, co uvádíte, nedokládá.

Sebod, nechtěla byste to zde trochu rozvést?

Já sice něco o odlužení vím také, ale Vaše znalosti i zkušenosti jsou obsáhlejší. Určitě byste pomohla nejen této tazatelce.

Pěkný den.

ivzez

doplněno 26.01.13 17:13:

K dotazu:

Zméněných 30 % je minimum, cílem je pochopitelně uhradit co nejvyšší část dluhů. Povolí-li Vám soud oddlužení prostřednictvím splátkového kalendáře, budete muset 5 let žít v podstatě z minima.

Vše, co vyděláte (i třeba jednorázově v druhém zaměstnání), nebo získáte např. dědictvím (to byste v té době nesměla odmítnout), byste musela použít k úhradě dluhů.

doplněno 26.01.13 17:16:

Ještě odkazy:

Oddlužení (Justice.cz)

jana55*
hodnocení

A co se stane, kdyz svuj dluh teda splatim drive než za 5 let? to budu platit i dále , i když uz bude muj dluh zaplaceny? vebec by mi nevadilo žít z minima, ted uz dlouho nemám ani to minimum..

sebod*

Jestliže CELÝ svůj dluh splatíte dříve, než za pět let, tak potom již dále nic neplatíte.

mike32*

Naprostej souhlas ... já jsem v oddlužení 4 roky a můj příjem je přes dvacet čistýho ... NAOPAK pokud bych byl při podávání návrhu nemocný či v invalidním důchodu, tak mi soud oddlužení NEPOVOLÍ!

Mike32: já mám částečnej invalidní důchod a oddlužení mi povolili!.!.!

jana55*
hodnocení

Jak to myslite s tim , že mi seberou vsechny penize nad zivotni minimum? těch 30% je v mem pripade cca 150.000 Kč, Pokud by to tedy bylo tak jak se vsude pise , tak bych platila cca 3000 kč mesicne , abych splatila tech 30 %., ne? spis bych potrebovala nejake zkušenosti od nekoho kdo to sam zažil, takze kdybych mela cca 12 000 kč za mesic, tak by mi podle Vas sebrali vice nez ty 3000 kc mesicne ( co jsme vypočetla z tech 30 % ke splaceni)? , chapu to spravne? hlavne by me zajimalo jak dlouho to trva a jakou mam sanci , ze to oddluzeni mi povolí?

Pokud se obrátíte sem, zhodnotí splnění všech zákonem stanovených podmínek pro vstup do procedury, pomohou se sepsáním návrhu atd. případně poradí, co ve Vaší situaci dělat. Všechny služby zde, což je pro Vás důležité, jsou poskytovány zdarma.

financnitisen.cz/...

jana55*
hodnocení

Dekuji za odpověd, o te strance už vím , mam v plánu se na ne obrátit, ale tady jen zjistuji jestli s tim ma nekdo vlastni zkusenosti .

montgomery*

Těch 30% je myšleno jako minimum, které musíte splatit. Horní hranice je 100% + nějakou tisicovku měsíčně insolvenčnímu správci.

hodnocení

0x

znám lidi, kteří ho mají "osobní bankrot" a teď se smějí, a jak si užívají, jsou úplně v pohodě!

a bylo to jejich vlastní vinou!

trvalo to sice dlouho než to vyřídil, ale podařilo se mu to!

a nevěřím, že se do takového problému jako je "možnost osobní bankrotu" dostane "normální člověk"! nikdo mě nepřesvědčí!

a ty lidi co znám jsou lidi, kteří chlastají, hráli a nyní stále hrájíí automaty apod. a utráceli doslova za PÍ-OVINY!

Jsem úplně nasrán, ale když vidím, že stát takovým lidem doslova "pomůže", tak je někde OBROVSKÁ CHYBA V SYSTÉMU! *bum*

jana55*
hodnocení

já teda " nechlastám" a ani nic nehraju, ... bohužel jsem nekomu chtela pomoct, ale obratilo se to proti me... a tak se to splacelo pujcka pujckou...a dopadlo to tak jak to dopadlo bohužel...

chyba, že jste chtěla někomu pomoci!

jste v ČR, a tady se pomoc nevyplácí!

bohužel, je to tak! *plac*

doplněno 26.01.13 18:25:

za dobrotu na žebrotu!

jana55*
hodnocení

Máte pravdu , dneska už to vím. ale pozdě...

mike32*

Kubinec pane ... laskavě neházejte všechny lidi do jednoho pytle! V os. bankrotu je v současné době přes 30 000 občanů ČR a já jsem jedním z nich už 4 roky a rozhodně jsem si dluhy nevytvořil způsobem jakým popisujete!

Tak se uklidněte a vemte si nějakej prášek ... třeba Vám pomůže ...

jana55*
hodnocení

Můžu se zeptat , když mate oddlužení, musite dokladat např, všechny učty třeba i z nákupu potravin? nekde jsem četla, ře ano i jinde, že ne... dekuji za odpověd

Já žádný účtenky z nákupů předkládat nemusím.

mike32*

Zcela 100% NE! Pokud mátě nějaký další dotaz ... klidně se ptejte a nebo pošlete SZ ... rád Vám poradím, pomohu ... :)

dvorakjakub88
Zdravim, bude mu schvalen osobni bankrot pokud mam prijem 12000 a splatku dluhu mam nyni 11500? Tudiz mi nezbyva zivoni minimum. Dekuji
sebod*

To nejde na základě těchto dvou údajů říci. Důležitá je CELKOVÁ výše dluhu. Ty máte v jaké výši? Máte hypotéku? Jste ženatý? Máte vyživovací povinnost?

doplněno 17.03.14 13:44:

Jestli nechcete některé údaje uvádět, tak se zaregistrujte zde na Poraďte a napište mi je do vnitřní pošty. Kouknu na to.

borita
hodnocení

0x

Co se týče jednotlivých případů osobního bankrotu,tak záleží na soudu. A jak jsem se přesvědčila, někdy se nestačím divit.

Znám případ,kdy dotyčná zpronevěřila peníze v zaměstnání,byla odsouzena,dána jí náhrada škody a protože tuto nedokázala díky dalším půjčkám a úvěrům splácet ,přihlásila to do os.bankrotu. A ten jí byl povolen! Takže soud ,který jí odsoudil,jí povolil oddlužení, a dovolil aby splatila " Min.30%" svého dluhu...jak k tomu přijde posléze ten poškozený?

Dotyčná navíc nepřihlásila všechny své pohledávky...takže ...nejlepší rada je zřejmě to zkusit...třeba projdete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]