Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anorexie a těhotenství

Od: anndyy* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den mám dotaz. Mám kámošku která je ve 3 měsíci těhotenství a už asi 10 nebo kolik let trpí anorexií. I když je těhotná dělá to pořád. A já bych chtěla vědět jaké jsou rizika hlavně pro ten plod. Co by se mohlo stát. Předem moc děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

2x
Ono je to těžké záleží na tom v jaké kondici vaše kamarádka je,zřejmě ale v dobré když byla schopna vůbec otěhotnět.Rizika od potratu,nevyvíjení plodu až po trvalé poškození.Větší riziko bych viděla pro ni samotnou
anndyy*
hodnocení

No ona je ted opravdu v dobré kondici. Myslím si že našla svůj klid žádné stresy atd. Ona dítě nikdy nechtěla ale najednou to přišlo. Ale jinak moc děkuji za vaši odpověď

hodnocení

2x

Ženám trpícím anorexií či bulimií hrozí v těhotenství mnohem větší riziko potratu nebo předčasného porodu. Obvykle se tak rodí malé děti, které ještě nemají vyvinuté všechny funkce a mohou trpět různými potížemi (např. astmaty atp.)

janinapraha*
hodnocení

2x

Snažte se kamarádce pomoci - vysvětlit jí co jí hrozí .

Má kamarádka - taktéž chronická anorektička před pár lety potratila - v těhotenství dokonce hubla! Potra´tila ve 4. měsíci a pak více jak rok chodila po všech možných vyšetřeních , aby zjistili příčinu potratu - nezjistili žádnou nemoc samozřejmě . Vinou bylo to , že nejedla , protože měla panickou hrůzu z toho , že by přibrala . Tělo se tak samo zbavilo zátěže - plodu .

Když po 3 letech podruhé otěhotněla , tak jsem s ní osobně musela chodit na obědy a stále jí volat a ptát se co jedla - naštětstí neměla tendenci lhát , takže to mělo vše pozitivní odezvy . Mluvila jsem s ní po telefonu hodiny a ona přitom musela jíst - třeba jen ovocný salát ... bylo nás více , kdo ji nutil a zážitek o potratu jí byl dost často připomínán - nakonec porodila v termínu zdravého chlapečka .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]