Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestovní náhrady na auto 3,6Kč/1km

Od: romaleromale* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Podle zákoníku práce pro rok 2013, cestovní náhrada pro osobní motorové vozidlo je 3,60 Kč na 1 km. Ptám se je možný, aby zaměstnavatel tu to cestovní náhradu měnil a je možné na to to uzavřít smlouvu o cestovních náhradách a propůjčení vozidla zaměstnavateli pro výkon mého povolání. Nemám s tím zkušenosti a nevím jak na to. Mám vykonávat obchodního zástupce. Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tuto částku řeší vyhláška 472/2012 vydaná dne 19.12.2012

Nemůže jí měnit, proto je daná předpisem.

Nevím co tím myslíte dohoda o cestovních náhradách, to taky řeší tato vyhláška.

Nebo nerozumím Vašemu dotazu..

doplněno 23.01.13 12:40:

Ale vy mu přeci nepůčujete vozidlo, jen ho použijete jako služební a budete požadovat úhradu nutných nákladů dle vyhlášky.

Něco podobného, jako zedník jezdí se svým autem a dostává náhradu. Při vyúčtování cesty dostanete i stravné,,,vše co si domyslíte. Pokud byste potřeboval přesně info, jak správně vyúčovávaz cestovné, doporučuji daňové poradce na webu:

business.center.cz/...

romaleromale*
hodnocení

Dobrý den, mám namysli smlouvu, že propůjčuji vozidlo zaměstnavateli, aby cestovní náhradu mi nezapřel-měsíc mu budu jezdit svým vozidlem a potom nic nedostanu. Nebo jak to prokáži, když by smlouva nebyla, že jsem mu měsíc jezdil a nedostal nic k úhradě. Děkuji za radu Roman.

iz*

Vy ale zaměstnavateli svůj vůz nepůjčujete ani nepronajímáte, ale budete jezdit na pracovní cesty vlastním vozem.

Nechte si zaměstnavatelem vystavit cestovní příkaz, v němž zaměstnavatel povolí Váš vůz jako dopravní prostředek. Cestovní náhrady pak závisí na délce konkrétních cest.

Nebudete-li mít od zaměstnavatele žádný příkaz s jeho souhlasem k použití auta, může Vám zaměstnavatel proplatit pouze jízdné odpovídající např. vlaku 2. třídy.

___ Nejde-li o pracovně právní vztah (pracujete-li na základě živnostenského oprávnění), bude záležet na tom, co si s objednatelem písemně sjednáte.

juvla*
hodnocení

0x

Vyřešte si havarijní pojištění.

stirecek*
hodnocení

0x

Jak píše ivzez, před každou jízdou podepsat cestovní příkaz. Mimo náhrady vám náleží náklady na palivo, dle velkého TP.

hodnocení

0x

Já jsem musel donést do práce velký techničák kvůli spotřebě a každý měsíc mám podepsaný papír od ředitele ,že schvaluje použití soukromého vozidla ke služebním cestám.dostávám 6,50kč/km.(spotřeba auta dle TP 9,3l/100km) a ještě musím vyplnit dvě lejstra s kilometrama a ty mi musí potvrdit ještě můj vedoucí provozu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]