Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Podle zákoníku práce pro rok 2013, cestovní náhrada pro osobní motorové vozidlo je 3,60 Kč na 1 km. Ptám se je možný, aby zaměstnavatel tu to cestovní náhradu měnil a je možné na to to uzavřít smlouvu o cestovních náhradách a propůjčení vozidla zaměstnavateli pro výkon mého povolání. Nemám s tím zkušenosti a nevím jak na to. Mám vykonávat obchodního zástupce. Děkuji za odpovědi.
Tuto částku řeší vyhláška 472/2012 vydaná dne 19.12.2012
Nemůže jí měnit, proto je daná předpisem.
Nevím co tím myslíte dohoda o cestovních náhradách, to taky řeší tato vyhláška.
Nebo nerozumím Vašemu dotazu..
doplněno 23.01.13 12:40:Ale vy mu přeci nepůčujete vozidlo, jen ho použijete jako služební a budete požadovat úhradu nutných nákladů dle vyhlášky.
Něco podobného, jako zedník jezdí se svým autem a dostává náhradu. Při vyúčtování cesty dostanete i stravné,,,vše co si domyslíte. Pokud byste potřeboval přesně info, jak správně vyúčovávaz cestovné, doporučuji daňové poradce na webu:
Dobrý den, mám namysli smlouvu, že propůjčuji vozidlo zaměstnavateli, aby cestovní náhradu mi nezapřel-měsíc mu budu jezdit svým vozidlem a potom nic nedostanu. Nebo jak to prokáži, když by smlouva nebyla, že jsem mu měsíc jezdil a nedostal nic k úhradě. Děkuji za radu Roman.
Vy ale zaměstnavateli svůj vůz nepůjčujete ani nepronajímáte, ale budete jezdit na pracovní cesty vlastním vozem.
Nechte si zaměstnavatelem vystavit cestovní příkaz, v němž zaměstnavatel povolí Váš vůz jako dopravní prostředek. Cestovní náhrady pak závisí na délce konkrétních cest.
Nebudete-li mít od zaměstnavatele žádný příkaz s jeho souhlasem k použití auta, může Vám zaměstnavatel proplatit pouze jízdné odpovídající např. vlaku 2. třídy.
___ Nejde-li o pracovně právní vztah (pracujete-li na základě živnostenského oprávnění), bude záležet na tom, co si s objednatelem písemně sjednáte.
Já jsem musel donést do práce velký techničák kvůli spotřebě a každý měsíc mám podepsaný papír od ředitele ,že schvaluje použití soukromého vozidla ke služebním cestám.dostávám 6,50kč/km.(spotřeba auta dle TP 9,3l/100km) a ještě musím vyplnit dvě lejstra s kilometrama a ty mi musí potvrdit ještě můj vedoucí provozu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.