Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Žiju s přítelem už několik let, máme spolu krásnou dcerku, ale už to prostě nějak nefunguje a já bych se chtěla rozejít. I přes veškerou snahu aspoň kvůli dceři to z mé strany nejde. Ale co teď? kam půjdu? Já jako samoživitelka mám nějaké možnosti?Jaké potřebuju papíry k uznání alimentů a tak? Děkuji za info
Dobrý den. Verunko, obraťe se v této věci na sociálku. Návrh na výživné Vám pomohou sepsat, je třeba ho podat k soudu. Můžete s otcem dítěte sepsat mezi sebou i dohodu o výživném a tu si potom nechat schválit soudně. Co se týče bydlení, pokud nemůžete jít bydlet k příbuzným, pak mne napadá pouze se poohlédnout po azylovém domě. Zvažte však opravdu dobře, zda je situace pro Vás a dítě opravdu tak kritická, že je rozchod s otcem dítěte pro všechny tím nejlepším řešením. Vím, že je to těžký životní krok, proto jen upozorňuji, abyste jej zvážila opravdu pečlivě, hlavně s ohledem na dítě. Přeji Vám, ať je Vaše rozhodnutí správné a nikdy jste jej nemusela litovat. Hodně štěstí!
doplněno 28.01.13 09:53:Krkovičko - věřím. Napadlo mne to jen jako jedno z možných řešení. V první řadě ale, jak jsem psala, hledat pomoc v rodině, to je jasné. Mějte pěkný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.