Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastup do prace - neschopenka

Od: kotrba odpovědí: 11 změna:

Dobry den,

od 2.1. 2013 jsem zamestnancem firmy, kde momentalne "pracuji". Problem je v tom, ze jsem pred nastupem do zamestnani onemocnel a jeste tento tyden mam neschopenku. Vim, ze jsem ve zkusebni dobe a tim padem me zamestnavatel muze vyhodit vzdycky, ale hrozi mi to i ted, kdyz jsem nemocny?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

1x

Normálně cinkni nastávajícímu éfovi, nebo se u něj stav. Musí doufat, e to pochopí. Přece sis to neplánoval předem, tohle člověk moc neovlivní. K nám kdysi nastupoval chlap - byl nutně potřeba a při první cestě do práce havaroval. Taky se nic nedělo, museli jsme to jetě 3 dny vydret. Sice pak jetě v průběhu roku naboural vjezd do firemního parkovitě a nas...al kadýho, koho potkal, take ho stejně vyhodili, ale tu první absenci vzali bez problémů. To ho jetě neznali*smich*

hodnocení

1x

tak je o to jak moc si nemocny /jestli skoro umiras , nebo jen rymecka/ , ber ze si v kuzi vedouciho / majitele firmy a tedka novy clovek je na nemocenske ... asi by jsi tez nebyl rad. Ja bych to ukoncil a sel do roboty ...

hodnocení

0x

Jasně, ve zkuební době ádné ochranné lhůty nejsou.

ladaadal*
hodnocení

0x

No, v neschopnosti tě vyhodit nesmí. Je sice hloupý, kdy čerstvě nastupuje a jsi hned marod, ale pořád je dost zaměstnavatelů, kteří to pochopí a nevyhodí tě. Nebo ty u ví předem, e tě chtějí vyhodit?

kotrba
hodnocení

Nevim o tom, ze by o tom uvazoval, ale co ja vim co se mu muze honit hlavou. Vim, ze je to hodne neprijemne a osobne z toho nejsem 2x nadseny, ale dnes jsem byl na kontrole a doktorka mi rekla, ze mam prijit na kontrolu jeste v patek, takze predpokladam, ze mi neschopenku ukonci a budu moct jit v pondeli do prace, jen mam strach, aby mi to nedal nejak vyzrat kvuli tomu, ze jsem byl nemocnej ... :(

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Během zkuební lhůty nesmí zaměstnavatel zruit pracovní poměr v době prvních 21 kalendářních dnů nemoci.

albatros498022*
hodnocení

0x

Ve zkuební době nemusí uvádět ádný důvod výpovědi a tedy ano můe.

ladaadal*

Kecá nesmysli. Důvod uvádět nemusí, ale nesmí mu dát výpověď, kdy má neschopenku.

majsterjoe*

Presne tak.

kotrba
hodnocení

No rymecka to neni ;) I kdyz doktori davaji antibiotika uplne skoro na vse. Osobne z toho nemam dobry pocit, ale jsem po dvou balenich antibiotik. V kazdem pripade jsem mel podozreni na zapal plic a jeste dnes jsem sel na rentgen, ale vypada to dobre.

iz*
hodnocení

0x

Otázkou je, zda pracovní poměr a nemocenské pojištění, jež vznikají teprve dnem nástupu do zaměstnání, vůbec vznikly.

Nenastoupí-li zaměstnanec ve sjednaný den bez řádné omluvy do zaměstnání, může zaměstnavatel od smlouvy odstoupit.

Kdy jste zaměstnavateli omluvil? Převzal od Vás neschopenku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]