Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu dát výpověď nové smlouvy O2?

Od: petulina* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, prosím o radu.V pátek byl u mě pracovník z O2, nabízel mi rychlejí internet a Televizi. Ve za 650kč, nyní za internet platím 560kč a tak jsem s nadením souhlasila a podepsala smlouvu.Dnes jsem se ptala kamarádky a tam také byl a řekl jí 650kč+560 internet a to mi neřekl, myslela jsem cenu za ve 650kč.Nejhorí je, e volal na O2 a dal mi tel. kde já ve potvrdila, měla jsem takovou radost, e jsem ani nevnímala co mi operátor říká.Mohu odstoupit od smlouvy bez udání důvodu do 14dnů?Děkuji za kadou odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

milanho*
hodnocení

0x

Pokud jste to podepsala u vás doma, tak stím bude velký problém.

Přesně tak.

Zkuste skouknout tady:

business.center.cz/...

paragraf 53-56

petulina*
hodnocení

a co tedy mám dělat?

majsterjoe*

paragraf 57.

Byla-li spotřebitelská smlouva uzavřena mimo prostory obvyklé k podnikání dodavatele nebo nemá-li dodavatel ádné stálé místo k podnikání, můe spotřebitel od smlouvy písemně odstoupit do 14 dnů od jejího uzavření; nedolo-li dosud ke splnění dodávky zboí či slueb dodavatelem, můe od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodů a bez jakékoliv sankce do 1 měsíce.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Na kazdou takovou smlouvu mas narok odstoupit do 14 dnu. Tak se toho neboj.

doplněno 13.01.13 22:50:

Mimochodem urcite to bude nekde vzadu na te smlouve napsano. Malym, tezko citelnym, ale bude.

petulina*
hodnocení

fakt?Je tak u můu v klidu jít spát, protoe to bych finančně neutáhla.Jsem sama s dcerkou, partner od nás odeel a o tyto věci se staral on, take já o tom nemám ani páru.

doplněno 13.01.13 22:53:

Děkuji vem kdo se mou otázkou zabývají

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, díval jsem se na stránky O2 a patrně se jedná o balíček v akci do konce března.

Cena za obě sluby je 656,- Kč (s DPH). Doporučuji jetě pročíst smlouvu, znovu zavolat na O2 (na bezplatnou linku) pro jasné a přesné informace. Myslím, e podpisem Vám byla zruena ta stávající smlouva jenom na internet a bude nová se závazkem asi na dva roky. Zdravím!

doplněno 13.01.13 23:00:

Doplním - pokud je ve Vaem bydliti prodejna O2 můete to řeit i tam. Smlouvu si vzít sebou.

petulina*
hodnocení

zítra tam zavolám a dám vědět jak jsem pořídila. Děkuji

iz*

Na zákaznickou linku O2 sice zavolat můete, ale podle mne tam nic nevyřeíte.

Písemné odstoupení od smlouvy musíte do 14 dnů doručit (nestačí 14. den odeslat) tomu, s kým jste smlouvu uzavřela. (Ve smlouvě nebo v přiloených dokumentech byste měla najít přesný postup.)

___ Občanský zákoník, § 57

(2) Dodavatel musí spotřebitele písemně upozornit na právo odstoupit od smlouvy nejpozději při uzavření smlouvy; písemné upozornění musí obsahovat i označení osoby, u ní je třeba toto právo uplatnit, včetně bydlitě či sídla takové osoby.

(3) Při poruení povinnosti stanovené v předchozím odstavci má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy do 1 roku od jejího uzavření.

doplněno 14.01.13 01:32:

Jj, pokud se tazatelka rozhodne od smlouvy neodstoupit, protoe ji povauje za výhodnou, je to v pořádku.

Jenom jsem chtěla pro opačný případ zdůraznit nutnost písemného odstoupení. Obchodní zástupci často dělají "mrtvé brouky", neberou telefony, a a jej zvednou, je u na odstoupení pozdě...

doplněno 15.01.13 07:13:

Jak to dopadlo?

ben®

Dobrý den, ono je docela moné, e si paní tu smlouvu ponechá, protoe to vypadá, e za 656,- Kč dostane obě sluby, co původně chtěla. Nyní se obává, e bude platit mnohem více, tak si to musí upřesnit s O2. Zruit můe, samozřejmě, také. Zdravím!

ricmon
hodnocení

0x

Doporučuji ihned zajít na pobočku O2 a ve si tam vyjasnit... Také se mi stalo něco podobného, přiel obchoďák k dědovi domů, nabídl mu super slevu na TV, net a pevnou linku, ale s podmínkou e si veme mobilní SIMkartu s pauálem za cca 150 kč měsíčně , cena včetně toho pauálu byla o několik stovek levnějí ne co paltil do teď, take to přijal a podepsal smlovu. Mě to bylo divné proč by musel mít doma v uplíku SIM kartu s pauálem kterou nepořebuje (jeden pauál ji má). Na pobočce nám řekli, e je to naprostý nesmysl, smlouvu jsme po týdnu stornovali (informoval nás, e do 14 dnů lze bez udání důvodu odstoupit) a slevu dostal nakonec snad i větí.

Já u s obchoďákama v bytě či po telefonu prostě nic neřeím jediné co odemě slyej je "nashledanou nemám zájem". Jsou placeni za "podepsané" smlouvy a ulovené due a tak vám prostě nakecávaj nesmysl jen abyste podepsala. Na prodejně se zatím setkávám s úpřiměnjím přístupem, kde třeba i některou slubu kterou chci mi nedpoporučej ve si nechám pečlivě vysvětlit a mám klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]