Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu.V pátek byl u mě pracovník z O2, nabízel mi rychlejí internet a Televizi. Ve za 650kč, nyní za internet platím 560kč a tak jsem s nadením souhlasila a podepsala smlouvu.Dnes jsem se ptala kamarádky a tam také byl a řekl jí 650kč+560 internet a to mi neřekl, myslela jsem cenu za ve 650kč.Nejhorí je, e volal na O2 a dal mi tel. kde já ve potvrdila, měla jsem takovou radost, e jsem ani nevnímala co mi operátor říká.Mohu odstoupit od smlouvy bez udání důvodu do 14dnů?Děkuji za kadou odpověď
paragraf 57.
Byla-li spotřebitelská smlouva uzavřena mimo prostory obvyklé k podnikání dodavatele nebo nemá-li dodavatel ádné stálé místo k podnikání, můe spotřebitel od smlouvy písemně odstoupit do 14 dnů od jejího uzavření; nedolo-li dosud ke splnění dodávky zboí či slueb dodavatelem, můe od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodů a bez jakékoliv sankce do 1 měsíce.
Na kazdou takovou smlouvu mas narok odstoupit do 14 dnu. Tak se toho neboj.
doplněno 13.01.13 22:50:Mimochodem urcite to bude nekde vzadu na te smlouve napsano. Malym, tezko citelnym, ale bude.
Dobrý den, díval jsem se na stránky O2 a patrně se jedná o balíček v akci do konce března.
Cena za obě sluby je 656,- Kč (s DPH). Doporučuji jetě pročíst smlouvu, znovu zavolat na O2 (na bezplatnou linku) pro jasné a přesné informace. Myslím, e podpisem Vám byla zruena ta stávající smlouva jenom na internet a bude nová se závazkem asi na dva roky. Zdravím!
doplněno 13.01.13 23:00:Doplním - pokud je ve Vaem bydliti prodejna O2 můete to řeit i tam. Smlouvu si vzít sebou.
Na zákaznickou linku O2 sice zavolat můete, ale podle mne tam nic nevyřeíte.
Písemné odstoupení od smlouvy musíte do 14 dnů doručit (nestačí 14. den odeslat) tomu, s kým jste smlouvu uzavřela. (Ve smlouvě nebo v přiloených dokumentech byste měla najít přesný postup.)
___ Občanský zákoník, § 57
(2) Dodavatel musí spotřebitele písemně upozornit na právo odstoupit od smlouvy nejpozději při uzavření smlouvy; písemné upozornění musí obsahovat i označení osoby, u ní je třeba toto právo uplatnit, včetně bydlitě či sídla takové osoby.
(3) Při poruení povinnosti stanovené v předchozím odstavci má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy do 1 roku od jejího uzavření.
doplněno 14.01.13 01:32:Jj, pokud se tazatelka rozhodne od smlouvy neodstoupit, protoe ji povauje za výhodnou, je to v pořádku.
Jenom jsem chtěla pro opačný případ zdůraznit nutnost písemného odstoupení. Obchodní zástupci často dělají "mrtvé brouky", neberou telefony, a a jej zvednou, je u na odstoupení pozdě...
doplněno 15.01.13 07:13:Jak to dopadlo?
Dobrý den, ono je docela moné, e si paní tu smlouvu ponechá, protoe to vypadá, e za 656,- Kč dostane obě sluby, co původně chtěla. Nyní se obává, e bude platit mnohem více, tak si to musí upřesnit s O2. Zruit můe, samozřejmě, také. Zdravím!
Doporučuji ihned zajít na pobočku O2 a ve si tam vyjasnit... Také se mi stalo něco podobného, přiel obchoďák k dědovi domů, nabídl mu super slevu na TV, net a pevnou linku, ale s podmínkou e si veme mobilní SIMkartu s pauálem za cca 150 kč měsíčně , cena včetně toho pauálu byla o několik stovek levnějí ne co paltil do teď, take to přijal a podepsal smlovu. Mě to bylo divné proč by musel mít doma v uplíku SIM kartu s pauálem kterou nepořebuje (jeden pauál ji má). Na pobočce nám řekli, e je to naprostý nesmysl, smlouvu jsme po týdnu stornovali (informoval nás, e do 14 dnů lze bez udání důvodu odstoupit) a slevu dostal nakonec snad i větí.
Já u s obchoďákama v bytě či po telefonu prostě nic neřeím jediné co odemě slyej je "nashledanou nemám zájem". Jsou placeni za "podepsané" smlouvy a ulovené due a tak vám prostě nakecávaj nesmysl jen abyste podepsala. Na prodejně se zatím setkávám s úpřiměnjím přístupem, kde třeba i některou slubu kterou chci mi nedpoporučej ve si nechám pečlivě vysvětlit a mám klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.