Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuřecí stehna z cervence 2012

Od: janasbrichem odpovědí: 13 změna:

Dve kureci stehna zabalena v nejakem Tesco/Billa - na vanicce a s igelitem, expirace cervenec 2012.

Mrazak -18°C.

Dnes vytáhnu, e si upeču v troubě. Ale nějak to moc nevoní. Asi bych to snědla... po tom upečení.

Jaká jsou rizika a jak moc mi hrozí?

Děkuji!

Snědla jsem po Novém roce nějaké kuře zabalený v pytlíku a krabici, z Alberta, asi 2 dny po expiraci, mělo to být ve čtyřech stupních a já to měla v esti, trochu to nevonělo, snědla jsem a nic mi nebylo. Ale přeci jen tohle je více ne dva dny.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zdravím,co je ve vaničce s igelitem chápu jako chlazené a jek aktuální spotřebě a ji se nemá mrazit či dlouhodobě mrazit. Take to nejezte a vyhoďte. Těko přesně odhadnout,co Vám hrozí. Mj. podle mě se má skladovat v mrazáku měsíc a podobně a ne půl roku.

janasbrichem
hodnocení

Tak je fakt,ze to ma cenu tak asi 50 Kc, tudiz risk se nevyplati.

janasbrichem
hodnocení

Ale ja to myslim kupovala zrmzle na kost.

hop®
hodnocení

2x

Pokud maso neopustilo mrazák, nebál bych se toho.

Před týdnem jsem potřeboval uvolnit mrazák a uvařil jsem rybí polévku z kapřích hlav a "střev", kapři byli v mrazáku od předloňských vánoc (2011), polévka byla výborná a vzhledem k tomu e odpovídám, tak i zdravotně nezávadná...

hodnocení

2x

Asi bych to také snědla. Mám jednu výhodu - tzv. "kachní aludek". Mohu zbatit cokoliv, nic mi není. Takřka nevím, co je to zvracet. Kdy u něco nastane, tak to odejde "zadními vrátky".. A to se dá vydret.:D

Pokud necítíte při pečení tu vůni pečínky, zvýrazněte to buď nějakými bylinkami /bazalka apod./, nebo ke stehnům přidejte upéci na kostičky nakrájený pek nebo anglickou slaninu.

A určitě si pochutnáte. Kdyby jen člověk věděl, co občas sní vrestauraci nebo někde v závodce! To ta stehna budou jetě delikatesa. Jaga.

janasbrichem
hodnocení

Diky vsem, i babe Jaze! :)

hodnocení

0x

Je otázka-kolikrát to bylo rozmraené a opětovně zamraené.Pkd jen jednou zmrazené a nerozmrazilo se při přepravě atd tak by to mělo být OK.Vdy byli pokusy a jedli maso z mamuta nalezeného někde na sibiř ,který byl celou dobo v zmrzlé půdě!Dokonce konzumovali marené potraviny ,které polárníci porůznu uskladnili při cestách na jiní a hlavně severní pól (po cca 80 letech).

Pokud to bylo dostatečně zmrazené, tak bych se to nebála jíst.

doplněno 13.01.13 20:59:

Po rozmraení stehen by kůe měla vypadat jako čerstvá. Neměla by být seschlá a bez fleků. Toto způsobuje nedostatečné zabalení. Nebojte se, nechte stehna rozmrazit a můete je upéct, nebo uvařit do omáčky.

janasbrichem
hodnocení

Jen se bojim, abych si neohrozila imunitu, to je pry, cetla jsem kdesi, take riziko pozivani takovych potravin.

majsterjoe*

Co ze? To nevim, maximalne se procistis. Ale ze by to ohrozilo nejakou imunitu...no nevim ani jak. hlavne se to musi upect. Ne jiste syrove.

ferda60*
hodnocení

0x

Drůbeí maso prý vydrí zmrazené 8 a 10 měsíců, pak se na něm začnou objevovat hnědé skvrny. Má-li tedy jetě dobrou barvu, mělo by být ke konzumaci pouitelné.

doplněno 13.01.13 20:39:

. . . v mrazničce samozřejmě. Kdyby byl hladomor, ani o tom nepřemýlíme. . .

dericcaster*
hodnocení

0x

Pokud je pořádně propečete, tak by měla být jedlá.

Sem tam se mi také stane, e člověk najde v mrazáku nějaký poklad, ale osobně volím u takových vykopávek aromatičtějí a hlavně delí úpravy. Ta stehna bych asi udělal na paprice, či jako kuřecí gulá. Zvlátě, kdy píete, e kdoví jak nevoní.

rv*
hodnocení

0x

Podívejte se někdy, co seere pes a nic mu není. Geneticky od ostatních zvířat tak vzdáleni nejsme. Při přípravě tako závadných jídel se jedná spíe o estetické důvody, proč to nejíst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]