Kuřecí stehna z cervence 2012

Od: Datum: 13.01.13 19:19 odpovědí: 13 změna: 14.01.13 08:07

Dve kureci stehna zabalena v nejakem Tesco/Billa - na vanicce a s igelitem, expirace cervenec 2012.

Mrazak -18°C.

Dnes vytáhnu, e si upeču v troubě. Ale nějak to moc nevoní. Asi bych to snědla... po tom upečení.

Jaká jsou rizika a jak moc mi hrozí?

Děkuji!

Snědla jsem po Novém roce nějaké kuře zabalený v pytlíku a krabici, z Alberta, asi 2 dny po expiraci, mělo to být ve čtyřech stupních a já to měla v esti, trochu to nevonělo, snědla jsem a nic mi nebylo. Ale přeci jen tohle je více ne dva dny.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.01.13 19:29
avatar

zdravím,co je ve vaničce s igelitem chápu jako chlazené a jek aktuální spotřebě a ji se nemá mrazit či dlouhodobě mrazit. Take to nejezte a vyhoďte. Těko přesně odhadnout,co Vám hrozí. Mj. podle mě se má skladovat v mrazáku měsíc a podobně a ne půl roku.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: janasbrichem
Datum: 13.01.13 19:49

Tak je fakt,ze to ma cenu tak asi 50 Kc, tudiz risk se nevyplati.

Od: janasbrichem
Datum: 13.01.13 19:50

Ale ja to myslim kupovala zrmzle na kost.

Datum: 13.01.13 20:22
avatar

Je otázka-kolikrát to bylo rozmraené a opětovně zamraené.Pkd jen jednou zmrazené a nerozmrazilo se při přepravě atd tak by to mělo být OK.Vdy byli pokusy a jedli maso z mamuta nalezeného někde na sibiř ,který byl celou dobo v zmrzlé půdě!Dokonce konzumovali marené potraviny ,které polárníci porůznu uskladnili při cestách na jiní a hlavně severní pól (po cca 80 letech).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.01.13 20:25
avatar

Pokud to bylo dostatečně zmrazené, tak bych se to nebála jíst.

doplněno 13.01.13 20:59:

Po rozmraení stehen by kůe měla vypadat jako čerstvá. Neměla by být seschlá a bez fleků. Toto způsobuje nedostatečné zabalení. Nebojte se, nechte stehna rozmrazit a můete je upéct, nebo uvařit do omáčky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: janasbrichem
Datum: 13.01.13 20:33

Jen se bojim, abych si neohrozila imunitu, to je pry, cetla jsem kdesi, take riziko pozivani takovych potravin.

Datum: 13.01.13 21:01
avatar

Co ze? To nevim, maximalne se procistis. Ale ze by to ohrozilo nejakou imunitu...no nevim ani jak. hlavne se to musi upect. Ne jiste syrove.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 13.01.13 20:36
avatar

Drůbeí maso prý vydrí zmrazené 8 a 10 měsíců, pak se na něm začnou objevovat hnědé skvrny. Má-li tedy jetě dobrou barvu, mělo by být ke konzumaci pouitelné.

doplněno 13.01.13 20:39:

. . . v mrazničce samozřejmě. Kdyby byl hladomor, ani o tom nepřemýlíme. . .

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 13.01.13 21:05
avatar

Pokud maso neopustilo mrazák, nebál bych se toho.

Před týdnem jsem potřeboval uvolnit mrazák a uvařil jsem rybí polévku z kapřích hlav a "střev", kapři byli v mrazáku od předloňských vánoc (2011), polévka byla výborná a vzhledem k tomu e odpovídám, tak i zdravotně nezávadná...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 13.01.13 21:41
avatar

Asi bych to také snědla. Mám jednu výhodu - tzv. "kachní aludek". Mohu zbatit cokoliv, nic mi není. Takřka nevím, co je to zvracet. Kdy u něco nastane, tak to odejde "zadními vrátky".. A to se dá vydret.:D

Pokud necítíte při pečení tu vůni pečínky, zvýrazněte to buď nějakými bylinkami /bazalka apod./, nebo ke stehnům přidejte upéci na kostičky nakrájený pek nebo anglickou slaninu.

A určitě si pochutnáte. Kdyby jen člověk věděl, co občas sní vrestauraci nebo někde v závodce! To ta stehna budou jetě delikatesa. Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: janasbrichem
Datum: 13.01.13 21:46

Diky vsem, i babe Jaze! :)

Datum: 13.01.13 23:11

Pokud je pořádně propečete, tak by měla být jedlá.

Sem tam se mi také stane, e člověk najde v mrazáku nějaký poklad, ale osobně volím u takových vykopávek aromatičtějí a hlavně delí úpravy. Ta stehna bych asi udělal na paprice, či jako kuřecí gulá. Zvlátě, kdy píete, e kdoví jak nevoní.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: rv
Datum: 14.01.13 08:07

Podívejte se někdy, co seere pes a nic mu není. Geneticky od ostatních zvířat tak vzdáleni nejsme. Při přípravě tako závadných jídel se jedná spíe o estetické důvody, proč to nejíst.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.