Nejste přihlášen/a.
Dve kureci stehna zabalena v nejakem Tesco/Billa - na vanicce a s igelitem, expirace cervenec 2012.
Mrazak -18°C.
Dnes vytáhnu, e si upeču v troubě. Ale nějak to moc nevoní. Asi bych to snědla... po tom upečení.
Jaká jsou rizika a jak moc mi hrozí?
Děkuji!
Snědla jsem po Novém roce nějaké kuře zabalený v pytlíku a krabici, z Alberta, asi 2 dny po expiraci, mělo to být ve čtyřech stupních a já to měla v esti, trochu to nevonělo, snědla jsem a nic mi nebylo. Ale přeci jen tohle je více ne dva dny.
Pokud maso neopustilo mrazák, nebál bych se toho.
Před týdnem jsem potřeboval uvolnit mrazák a uvařil jsem rybí polévku z kapřích hlav a "střev", kapři byli v mrazáku od předloňských vánoc (2011), polévka byla výborná a vzhledem k tomu e odpovídám, tak i zdravotně nezávadná...
Asi bych to také snědla. Mám jednu výhodu - tzv. "kachní aludek". Mohu zbatit cokoliv, nic mi není. Takřka nevím, co je to zvracet. Kdy u něco nastane, tak to odejde "zadními vrátky".. A to se dá vydret.:D
Pokud necítíte při pečení tu vůni pečínky, zvýrazněte to buď nějakými bylinkami /bazalka apod./, nebo ke stehnům přidejte upéci na kostičky nakrájený pek nebo anglickou slaninu.
A určitě si pochutnáte. Kdyby jen člověk věděl, co občas sní vrestauraci nebo někde v závodce! To ta stehna budou jetě delikatesa. Jaga.
Je otázka-kolikrát to bylo rozmraené a opětovně zamraené.Pkd jen jednou zmrazené a nerozmrazilo se při přepravě atd tak by to mělo být OK.Vdy byli pokusy a jedli maso z mamuta nalezeného někde na sibiř ,který byl celou dobo v zmrzlé půdě!Dokonce konzumovali marené potraviny ,které polárníci porůznu uskladnili při cestách na jiní a hlavně severní pól (po cca 80 letech).
Pokud to bylo dostatečně zmrazené, tak bych se to nebála jíst.
doplněno 13.01.13 20:59:Po rozmraení stehen by kůe měla vypadat jako čerstvá. Neměla by být seschlá a bez fleků. Toto způsobuje nedostatečné zabalení. Nebojte se, nechte stehna rozmrazit a můete je upéct, nebo uvařit do omáčky.
Jen se bojim, abych si neohrozila imunitu, to je pry, cetla jsem kdesi, take riziko pozivani takovych potravin.
Pokud je pořádně propečete, tak by měla být jedlá.
Sem tam se mi také stane, e člověk najde v mrazáku nějaký poklad, ale osobně volím u takových vykopávek aromatičtějí a hlavně delí úpravy. Ta stehna bych asi udělal na paprice, či jako kuřecí gulá. Zvlátě, kdy píete, e kdoví jak nevoní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.