Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit exekuci?

Od: paula7 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. V době manželství jsme s manželem bydleli v bytě, který byl napsaný na něj, ale on nesplácel nájem o čemž já jsem neměla ponětí. Když jsem se ho zeptala, odpověděl že nájem je zaplacený a já jsem tak žila v domnění že nelže, dokud nás nevystěhovali. Teď jsme rozvedení a byla mi uvalena exekuce na plat za tento nesplacený nájem. Je tento jejich postip správný, když byl byt psaný na něj? A je vůbec možnost jak se zbavit dluhů které v našem manželství napáchal aniž bych o tom věděla? Byl to gambler a tak se bojím každého dne aby mi nepřišla další exekuce..*nevi* předem děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Paulo, dluhy, které vznikly za trvání manželství spadají do společného jmění manželů. Tudíž jsou za ně odpovědní oba dva. Je jedno, na koho byl byt napsaný. Tady není možná obrana proti exekuci, bohužel.

sebod*

V případě, že těch dluhů je více, je možné uvažovat i o osobním bankrotu. Dluhů se nezbavite, ale nebudou Vám naskakovat úroky a nebudete se muset bát každého zazvonění.

iz*
hodnocení

1x

Manželé jsou povinni žít společně. Za plnění závazků spojených s bydlením jste odpovědná i Vy. Škoda, že jste si průběžně neověřovala, zda máte vše řádně zaplaceno.

Za dluhy vzniklé v manželství odpovídáte oba.

___ Jak se zbavit dluhů které ve Vašem manželství napáchal, aniž byste o tom věděla? Pokuste se zjistit, kde všude bývalý manžel dluží, a případně se dohodnout s věřiteli.

hodnocení

0x

Je to hodně nespravedlivé, je mi Vás líto. Ale bohužel nejste jediná, takových žen, které splácejí dluhy bývalých manželů je spousta. Bohužel se nijak bránit nemůžete, i když jste o tom nevěděla, polovina dluhu je na Vás. Jedině skusit "zatlačit" nějak na bývalého manžela, aby Vám to zaplatil nebo nějak refundoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]