Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nohy do O, pomůže operace?

Od: po* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zajímá mé operativní řešení problému křivých nohou, našla jsem vysokou osteotomii bérce. Je tu někdo, kdo ji podstoupil? Jak dlouhá byla rekonvalescence?Jsem mladá žena, ráda bych nosila sukně, šortky, ale nohy mám vážně hrozné, moc mě to trápí. Navíc, ze strany matky mám celé příbuzenstvo "prolezlé" artritidou, ze strany otce revma a křivé nohy. Myslím, že do budoucna bych to stejně musela řešit, už kvůli kolenům samotným. Pomůže mi ortoped i z hlediska estetického, nebo mi operaci neprovede, jen z tohoto důvodu? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Spíš než na operaci bych se prvně zaměřila na cvičení a pomůcky k "rovnání"nohou, poptejte se na v nějakém rehabilitačním centru, potažmo i na ortopedii (případně se tam nechejte poslat lékařem, netuším, zda tam člověk může jen tak přijít). Cviky od profesionálů dělají divy:)

hodnocení

0x

Korekční osteotomie bérce je operace poměrně bolestivá (tedy operace ani ne, ale léčení a následná rehabilitace), ale po nějaké době to přejde.

Jen ještě upozorním, že na noze zůstanou jizvy. Ne moc nápadné, ale jsou a pokud uvažuji o operaci z kosmetických důvodů, měl bych to zvážit i z tohoto hlediska.

nozka
hodnocení

0x

Dobrý den,

sehnala jste nějaké ty pomůcky k rovnání nohou? Také bych je potřebovala:), jen na žádné na netu nemohu narazit.

uska*
hodnocení

0x

Dnešní moda je k vám nakloněna, dají se nosit dlouhé sukně, široké kalhoty ... Udělejte z toho svou přednost, tvrďte, že ty nohy máte z mládí z fotbalu a nebo z jízdy na koni. Neřešte to, každý jsme jiný a představte si, že bychom byli všichni stejní ... brrrr, to by byla nuda na světě. Hlavu vzhůru.

doplněno 27.01.13 22:48:

nozko - vám odpověď nepatří, koukejte řádně:)

nozka

Tak takovou radu jsem opravdu nepotřebovala:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]