Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit od zkušenějších - jak s poplatkem za odpady a psy na obci, když plánuji na jaře kolaudaci domu a tím stěhování do jiné obce a tam znovu platbu za odpady a psy? Budu muset letos zaplatit obojí dvojmo ve dvou různých obcích nebo existuje možnost, že mi část poplatku v první obci vrátí, až změním trvalé bydliště? Už jste to někdo zažil?
Děkuji.
Abaro, těžko říci, pokud se poplatek za odpad a psa platí na začátku roku na celý rok. Když Vám pes umře, taky přece nechcete vracet poplatek za půl roku, kdy pes nežil. Když máte v autě dálniční známku a auto havaruje, taky Vám nikdo půlku z dálniční známky nevrátí...
Na každé obci ale postupují jinak - já třeba nebydlím v místě bydliště, každý rok předložím nájemní smlouvu na obci (=potvrzuje, že bydlím jinde) a poplatek za popelnice je mi snížen na půlku. Stejně mi jej ale nikdy neodpustí celý.
Ale jak se říká - líná huba, hotové neštěstí, zeptejte se na obecním (městském) úřadě, třeba taky mají nějaké výjimky.
Opravdu? To jsem překvapená... S námi se nebavili - prostě jen v lednu pošlou složenku. Letos ji poslali zas, takže jsme zavolali, že pejsek už není, aby si nás vyřadili z evidence...
Michalko, pejsek se z evidence vyřazuje na základě vaší žádosti. Když jsem přišla o Andyho, nic jsem nehlásila a až když jsem šla přihlásit Bubu, chtěli po mně i za Andyho, že nemohou tušit, že psa nemám. Poplatky se začínají platit přihlášením a přestávají platit odhlášením. A to já jsem neudělala. Možná, že vy také ne.
Jojojo, tím to je.
Babko, ono když umře pejsek, tak na nějaké úřadování člověk nemá náladu... Tak jsme to zaspaly obě
Míšo nálada sice není ale u nás je povinnost vrátit známku, pokud máte potvrzení od veterináře o smrti psa tak od toho data vám poplatky vrací nebo si je můžete i se známkou převést na dalšího psa co koupíte. Pokud to neohlásíte a známku si necháte i bez pejska musíte roční poplatek uhradit i když už psa další rok nemáte a to si každý rozmyslí. Pokud známku na vrácení nemáte ale zemřelého pejska odhlásíte, platí se za strátu známky 200kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.