Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za odpady a psy vs. stěhování

Od: abara* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit od zkušenějších - jak s poplatkem za odpady a psy na obci, když plánuji na jaře kolaudaci domu a tím stěhování do jiné obce a tam znovu platbu za odpady a psy? Budu muset letos zaplatit obojí dvojmo ve dvou různých obcích nebo existuje možnost, že mi část poplatku v první obci vrátí, až změním trvalé bydliště? Už jste to někdo zažil?

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zažila jsem oba případy.

Syn změnil v polovině roku trvalé bydliště, v původním bydlišti vrátili polovinu poplatku za odpady.

Fenka pošla v únoru, vrátili prakticky celý poplatek, tedy asi deset dvanáctin poplatku.

Jestli budete v novém bydlišti platit oba poplatkyv plné výši, nevím.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Abaro, těžko říci, pokud se poplatek za odpad a psa platí na začátku roku na celý rok. Když Vám pes umře, taky přece nechcete vracet poplatek za půl roku, kdy pes nežil. Když máte v autě dálniční známku a auto havaruje, taky Vám nikdo půlku z dálniční známky nevrátí...

Na každé obci ale postupují jinak - já třeba nebydlím v místě bydliště, každý rok předložím nájemní smlouvu na obci (=potvrzuje, že bydlím jinde) a poplatek za popelnice je mi snížen na půlku. Stejně mi jej ale nikdy neodpustí celý.

Ale jak se říká - líná huba, hotové neštěstí, zeptejte se na obecním (městském) úřadě, třeba taky mají nějaké výjimky.

Když mi zemřela psinečka, vrátili mi poplatky. V Ostravě. ;)

cocinkamichalka*

Opravdu? To jsem překvapená... S námi se nebavili - prostě jen v lednu pošlou složenku. Letos ji poslali zas, takže jsme zavolali, že pejsek už není, aby si nás vyřadili z evidence...

Michalko, pejsek se z evidence vyřazuje na základě vaší žádosti. Když jsem přišla o Andyho, nic jsem nehlásila a až když jsem šla přihlásit Bubu, chtěli po mně i za Andyho, že nemohou tušit, že psa nemám. Poplatky se začínají platit přihlášením a přestávají platit odhlášením. A to já jsem neudělala. Možná, že vy také ne. ;)

doplněno 10.01.13 12:15:

Jojojo, tím to je. ;)

cocinkamichalka*

Babko, ono když umře pejsek, tak na nějaké úřadování člověk nemá náladu... Tak jsme to zaspaly obě :)

lidus*

Míšo nálada sice není ale u nás je povinnost vrátit známku, pokud máte potvrzení od veterináře o smrti psa tak od toho data vám poplatky vrací nebo si je můžete i se známkou převést na dalšího psa co koupíte. Pokud to neohlásíte a známku si necháte i bez pejska musíte roční poplatek uhradit i když už psa další rok nemáte a to si každý rozmyslí. Pokud známku na vrácení nemáte ale zemřelého pejska odhlásíte, platí se za strátu známky 200kč.

buss
hodnocení

0x

Nejlépe bude, když požádáte a uvidíte. Každý úřad jiný názor. Proč se lidi bojí?

lidus*
hodnocení

0x

V Brně oba přeplatky bez problémů vrátí, není to automaticky ale na základě žádosti a doložené dokumentace o přestěhování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]