Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnisání palce

Od: okok odpovědí: 15 změna:

Zdravím, před několika týdny jsem si zatrhl nehet na palci u nohy, a od té doby mi velmi hnisá, každý den vše vymačkávám, a desinfikuji, ale stále hnisá a bolí čím dál tím více, poraďte mi co s tím mám dělat prosím.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Určitě by to chtělo k doktorovi. Pokud se Vám tam nechce, kupte si v lékárně řepík. Uvařte si odvar z řepíku a koupejte v něm palec. Pak je dobrá 1x denně řepíková mast a zavázat...Řepík působí protizánětlivě, hojí a nevysušuje.

doplněno 09.01.13 20:50:

Řepík lékařský sypaný cca 30,- Kč, řepíková mast cca 70,- Kč. Ale jak říkám, chtělo by to spíš lékaře...Ale je to Váš palec, Vaše noha, Vaše volba...

okok
hodnocení

Dobře, a kolik asi stojí?

martinaa*
hodnocení

2x

Sice to píši pořád dokola, ale proč ne:) Zarůstal mi nehet tak hrozně, že jsem měla jít na operaci - známá mi však poradila Rivanol - prodává se v nemocničních lékárnách, cenu nevím, není o levné, ale používá se i po operacích apod. Žlutá tekutina, nalít na gázu, přiložit, zavázat. Tři dny na to nesmí ani vzuch, ani voda, prostě nic, pak převázat.

Sice na nějaké domácí mastičkářství nevěřím, Višňovského mast mi vůbec nepomohla, ale je to z vlastní zkušenosti. Pořád lepší, než se nechat řezat, protože záněty se rády vracejí zpátky, takže se to řeže znovu a znovu.

doplněno 09.01.13 21:29:

Zapomněla jsem dodat, že můj palec hnisal tak, že jsem nemohla chodit, když jsem se palce omylem dotkla, tak bych vraždila. Byla tam tmavě červená boule plná hnisu... a Rivanol si to všechno pěkně "vytáhl" ven.

mowla*
hodnocení

1x

..."stále hnisá a bolí čím dál tím více"...

Upaluj k doktorovi - hned zítra ráno a ´modli se´, aby ti zánět zatím nenapadnul nehtové lůžko (nebo dokonce okostici a kost)...

Pokud je ten zánět vleklejší, antibiotikům se nevyhneš, ale mohl by ses vyhnout trhání nehtu a gangréně... ;)

askmenow*

Přesně tak, na tohle už jsou mastičky a domácí léčba krátká.

hodnocení

0x

zkusil bych saloxyl... to je posledni možnost,, pokud se to nezlepší tak to je na chiru..

okok
hodnocení

A co to je?

hodnocení

0x

z lekarny "visnova mast" hrozne smrdi , ale vyleci toho hafec *frajer*

okok
hodnocení

Kolik stojí, nevíš?

na tohle to bude slabe... mě to dali na pohotovosti když jsem šlápl na hřebík.. a pak doktor na převazu nadaval proč mi to dali, že je to na toto slabé.. pak mi tam dali "míchačku" nebo jak to ten doktor řekl.. ale nevim vubec co to ma byt..

hodnocení

0x

Na tohle masti nepomůžou. Je to zarostlý nehet (ten stržený zarůstá do masa). Na chirurgii.

eulalie*
hodnocení

0x

Nemůžete vymačkávat a desinfikovat. To je na zánět asi slabé, zvláště, když už trvá týdny. Nejlíp uděláte, když si zajdete k lékaři. Buď vám předepíše antibiotika, nebo vás pošle k chirurgovi ten palec a nehet vyčistit...

hodnocení

0x

Já si myslím, že tohle musí vidět chirurg. Takovýhle problém je otevřenou cestou pro otravu krve či gangrenu. cs.wikipedia.org/... *cert* V tom zatrženém nehtu může být ještě zarůstající nehet. Tenhle problém nemůžete vyřešit doma. Musíte k chirurgovi. Není jiné cesty! *hej*

ivik*
hodnocení

0x

Zkuste na noc Framykoin mast, je ale na předpis...

martin4552

ahoj asi nikdo nemáte to co mám já. Já se stím trápím uz 3 roky jednom mi palec na pravé noze ...strhli mi tam nehet udělali plastiku.ČASEM JAK NEHET ROSTL TO SAMÉ ze strachu ze strach jsem nemel tam jít na chyrurgii ono né žeby bolely ti injekce jak vseci rikate ty se daji vydržej jo ale potom kdyz vam trha cely nehej tak ho rostrihne citite ty nuzky uprostred nehtu a potom vám vytrhne jednu půlku a pak tu druhou pulku to bolý jako kráva ale jen jak za to tahá... Potom musí vymačkat ten hnis a pak udelá plastiku.JELIKOZ JA MAM STRACH TAM JIT tak uz mi to hnisa 6 mesícu i dýl palec ikdyz nechnisá je stále červený noha obcas bolý chvílema pak prejde .nyná po xxx mesícech nevím dostávám do te nohy kdyz si lehnu krece a pak uz jen premýšlím nad tou nohou a neusnu neusnu je mi spatne a mám hrozný strach že mi uřežou nohu jako kámošovy který to mel dlouho a tomju to uřezaly po stehno kvůly tomu že hnisáním ,hnisáni se dostalo až ke kosti proto musely amputovat nohu.ZÍTRA JDU NA CHIRURGII TEDA ŘÍKAM SI ZE PŮJDU ALE JÁ PŮJDU PROTOŽE NEMUZU SPAT... VECER mam sice hrozný strach ale musím to udelat nebo budu bez nohy myslím si že bez palce uz jsem na 100% tedka jenom aby mi nerezali nohu..Hnis máte v rohu toho palce pak se dostava do lůzka potom do okostice a pak do kosti a jak je to v kosti tak jedine amputace...mam hrozny strach ale pujdu tam! LLLLIIIIDIIIIČČČKKKYYYY BĚŽTE TAM HNEDKA KURVA NEBO DOPADNETE JAK JÁ ...ZITRA NAPÍŠU CO MY DĚLALI URČITĚ TO BOLY ALE JENOM 2 MINUTY ANI NE TO DÁTE MYSLETE NA NECO PEKNEHO A BEZTE TAM! AHOJ :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]