Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhoršení vidění do dálky

Od: radim3* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu,pokud máte nějaké zkušenosti s očima.Brýle nenosím,na blízko vidím supr,ale do dálky někdy dobře a někdy ne.Eliminoval jsem pc,tv,unavu,nepomohlo nic.Ale všiml jsem si,že po vypití kávy se mi zhoršuje zrak-do dálky,po 3 hodinách zase vidím dobře.Jakmile si ale dám zase kafe,tak se situace opakuje.Vypiju denně 4-5 sálků kavy,je možné,že kofein mi dělá neplechu ve zraku?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Je potřeba si uvědomit způsob zobrazování viděných objektů.Někde jsem viděl obrázek,jak na sítnici oko zobrazuje jen optický obraz.Celý zdeformovaný jako pod vodou s vlnami.A jedno oko jinak a druhé oko také jinak.Vlastní zaostření je provedeno pomocí svalů na spojivkách a dává pokyn zaostření v centrální žluté skvrně,která dává pokyn optickému centru v mozku,aby vytvořilo obrázek.

Takže centrum vidění dá dohromady informace z oční optiky,které proudí"kabelem" očních nervů do mozkového centra vidění a centrum spočítá informace,a vytvoří ostrý obrázek

Pokud je něco s nervy,únava,indispozice po opici,zdravotní potíže,obrázek nemusí být kvalitní.Takže vlastní oko se nepodílí ze 100% na tvorbě toho,co se nabízí k vidění.

JABRAKA

pt®
hodnocení

0x

Myslím, že pití kávy na zrak nemá vliv, ale měl byste navštívit očního lékaře a oči si nechat vyšetřit. Já jsem také krátkozraká a brýle nosím od 16 let. Je zřejmé z Vašich potíží, že zrak Vám trochu slábne a s brýlemi budete vidět zase dobře. - pt

radim3*
hodnocení

Děkuji,mně jenom zaráží,že to vidění do dálky resp. to špatné vidění není permanentní,prostě jenom někdy a to na 99 procent po vypití kávy

gumidek*

Taky záleží, jak je oko unavené. Po dobrém a kvalitním spánku vidím dobře, stejně tak, pokud nejsou venku vedra nebo silné mrazy.

Káva zvyšuje krevní tlak, jestli už tak ho máte vyšší (+ pijete docela dost toho kafe), tak by to teoreticky mohlo dělat neplechu. Radila bych za obvoďákem na kontrolu tlaku a hned na to za očařem.

ron*
hodnocení

0x

Určitě navštivte očního lékaře. Také vidím špatně do dálky, brýle zatím nenosím (jen na televizi nebo do kina). Káva mi žádné problémy nedělá, vidím pořád stejně. Nemáte třeba problém s tlakem? 4-5 šálků kávy je celkem dost.

radim3*
hodnocení

Tlak je v pořádku,prostě ta káva mně sice nakopne,ale ty oči mně štvou.Dnes jsem si dal poslední kafe v 15.30,jěště v 18.00 jsem viděl txt na tv rozmazaně a ted už ho bez další kávy vidím perfektně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]