Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zub moudrosti - propíchnout dásně?

Od: kopa odpovědí: 7 změna:

chci se vas zeptat roste my zub moudrosti ale jak roste pres dasno tak to dasno enjdrive bolelo a pak se nafouklo a boli to nekdo mi radi ze to mam propichnut ze je v tom vzduch a nekdo zas ze ne diky moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Nic nepropichuj, ale zajdi si k zubaři - někdy stačí dáseň otevřít (zub se může obtížně prořezávat), jindy musí zub ven - a to nejlépe posoudí zubař...

koli*
hodnocení

dekuji za radu všem

hodnocení

2x

Měla jsem kdysi také tento problém, zub se nemohl proklubat, bolelo to. Zubařka mluvila o jakési kapse. To slovo si velmi dobře pamatuji.

Dáseň se nařízne. Samozřejmě v umrtvení. Ale pak je vhodné mít u sebe nějaká analgetika, když rána přichází k sobě, velmi to bolí.

Rozhodně si nic nepropichujte sám!

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, mně na toto kamarádka doktorka poradila třít bolavé místo kartáčkem (štětinami), jemně, ale s důrazem. Za pár dní dáseň povolila. Tekla z toho trocha krve, jak se zub prořezával, ale nic strašného. A kloktat ústní vodu pro desinfekci:)

cobrak*

hodnocení

0x

Spíše než vzduch bych to typl na zánět.*smich*Takže doporučuju co nejdřive navštívit zubaře.

Mě rostli dva zuby moudrosti uplně stejným způsobem,nakonec sem je musel jíd tahat operativně,rozřezáním dásni a taky záleží jak rostou kořeny.Přeji hodně stěstí...Je to jedna z mála mych dosud zkušenosti,kterou bych nepřál nikomu*frajer*

petrmi65
hodnocení

0x

Zajdi k zubaři a ten dásně nařízne a zub normálně vyroste. Měl jsem stejný problém. A trhat si je nenechávej, dokud může kousat tak ať v hubě zůstane.Já mám všechny čtyři a všechny zdravé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]