Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá zkušensti s operací hemerodiů? můj tatínek má jí na zákrok operativní, tak chci vědět co to obnáší.
moc děkuji
Pokud se jedná o klasickou operaci prováděnou řezáním, tak nevím, nevím, bála bych se toho. Je to bolestivé a dlouhodobé.
Doporučuji si připlatit a najít doktora, který používá přístroj Hemoron. Nechci se opakovat, nemohu tatínkovi doporučit lepší řešení. Já osobně stále bez jakéhokoliv problému. Takže zadejte si zde otázku - Hemeroidy co s nimi? od leonardo, ze dne 18.12.2011. Tam jsem přispěla podrobněji k tomuto zákroku, je tam i cena, opravdu to stojí za ty peníze a nešetřit. Najdete v odpovědích rádců i mnoho jiných rad a zkušeností od ostatních postižených. Pouze nesouhlasím s baarunkou, není operace, jako operace.
Leonardo zadávající tuto otázku byl v Praze následně na tomto zákroku a vyjadřuje spokojenost a že zubařka je horší. Též lhůta operace nebyla dlouhá. Zákrok trvá chvíli. Jediné, co musí tatínek překonat, je ostych, protože se vyšetření i zákrok provádí za plného vědomí. Ale největší pozitivum je, že odejde okamžitě po svých domů a doma již nebude chodit s obavami na WC.
Ano, zase toho všichni vědí víc než ošetřující lékař.
Doporučuji Vám, abyste se nenechali rozhodit a s tímto dotazem se obrátili na ošetřujícího lékaře Vašeho tatínka. Jsou i rozsáhlé informační materiály o tomto zásahu. Provádí se šetrnou technikou, odstraňují se zbytnělé a zvazivovatělé cévní kličky, obkružující řitní otvor ve dvou etážích. Bolestivost zásahu minimální, po zásahu a pominutí lokální anestézie jsou první stolice nepříjemné, je proto nutno změkčovat.
Samozřejmě nevíme jak je tatínek kasandry70 hodně nemocný, jak náročná, rozsáhlá operace to bude. Dotaz je stručný.
Ale snažíme se poradit co nejlépe, a hlavně, co se týče této operace hlavně, aby to nebolelo, tak ze své vlastní zkušenosti jsme poradily tento ne tak známý postup.
Když je zákrok hrazen zdravotní pojišťovnou a pacient nemusí nic platit, tak je to pro něj jistě plus, než když musí zaplatit soukromému doktorovi.
Rozhodnout se musí tatínek sám, podrobné informace jistě dostane u svého ošetřujícího lékaře.
kasandra: Zadala jsem a vyjela stránka chirurgická ambulance Mudr. Martin Boček. Ale cenu jsem nenašla. Jenom upozorním, že první, základní vyšetření hradí zdravotní pojišťovna.
Záleží, jaké má tatínek potíže. Myslím, že dlouhodobé přecházení a odkládání léčby se projeví na opakování zákroku. Též záleží, jsou-li to vnitřní, nebo vnější hemeroidy. Já jsem měla první příznak v prosinci, nesla jsem těžkou tašku na podpatkách. A okamžitě jsem to řešila. V lednu objednávka, v únoru 1. zákrok a za tři týdny druhý. Stačily pouze tyto dva zákroky. Okamžitě, po několika minutách v ordinaci, jsem se vrátila do práce. Měla jsem naštěstí ordinaci i pracoviště od sebe 5 minut. Tak jsem si jenom odskočila. Lékař řekl, že bych měla mít pokoj. Jinak se většinou dělají tři zákroky. Zatím je to v pořádku, nějaká prevence, hodně piju. Měla jsem vnější. V diskuzi na to Brno jsem našla, že pán měl vnitřní a zákrok ho bolel.
doplněno 06.01.13 19:26:oprava titulu MUDr.
Dobrý den, měl jsem také velké problémy a bolesti s hemeroidy. Byl jsem i na operaci, ale brzy se problémy vrátily. Důležitá je hlavně hygiena, klidně si po každé potřebě, pokud je to možné, umýt konečník. Nakonec mi pomohl jeden výrobek, po kterém problémy ustoupily velice rychle. Info rád zašlu na e-mail: jhalmes@seznam.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.