Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s pamětí + komunikací

Od: jakubd* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, posledních pár měsíců docela silně zapomínám, pamatuji si minimum, moc ani nevnímám, co mi kdo říká... Asi před půl rokem jsem měl náběh na infarkt (je mi 30 let) a myslím, že i od té doby to všechno začalo. Dělá mi i problémy se vyjádřit i když v hlavě cítím, že bych to hrozně rád řekl, ale nějak to nejde. :-/ Nevíte, co by to mohlo být nebo spíš co s tím? :) Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

2x

Zdravím vás, nějaké léky, které by tohohle chování mohly být příčinou, neberete?

Asi to chce být pokud možno v klidu, hodně odpočívat, pravidelně chodit spát a vstávat a tak nějak se zas dostat pomalu do formy. Snad jsem aspoň trochu pomohl, držím vám palce *palec*

jakubd*
hodnocení

Prášky žádné neberu... mno říkal jsem si, jestli to nemůže být prací, protože teď je toho poslední dobou docela hodně. :-/

honzs*

Možná jste po tom náběhu na infarkt víc náchylnější a společně s náročnou prací se to takhle začlo projevovat. Vím, že je to těžké, ale opravdu zkuste dodržovat pravidelný režim, spát dostatečnou dobu, být v kontaktu s vašimi blízkými atd. Jsem si jist, že se to zlepší.

jakubd*
hodnocení

Budu se více snažit. :) Tak děkuji za rady... ;)

honzs*

Nemáte vůbec zač, jak jsem řekl, dovedu si to představit, protože něco podobného máme v příbuzenstvu. Držte se a kdyžtak napište :)

H.

hodnocení

2x

Stres je hrozný prevít, a stále je hodně podceňovaný. Myslíte si možná, že když jste mladý, tak jste "nerozbitný" (promiňte mi, lepší slovo mě dnes už takhle pozdě nenapadlo). Ale i v tomto věku může dojít k "poruše"... Proto si slibte, že v novém roce budete na sebe hodnější, že Vaše zdraví bude na prvním místě. Kupte si megalecitin (na paměť) a hupněte na nějaký slevový portál (pokud jste solventnější, tak samozřejmě nemusíte :)) a kupte si nějaký relaxační pobyt, lázně, nebo vyrazte na hory. A dělejte si alespoň pravidelné prodloužené odpočinkové víkendy, pokud si nemůžete dovolit si vzít delší dovolenou. Víte, ono je hodně pravdivé přísloví "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu..." Jinak vše dobré v novém roce! Limoška.

drejdl*
hodnocení

1x

Pokud máte v anamnéze náběh na infarkt a je Vám 30 let, tak je to dosti atypické. Infarkt myokardu je cévní onemocnění a platí, že jaké jsou cévy v myokardu, jsou i jinde. U Vás je tedy podle mého názoru problém cévní, Vaše obtíže s pamětí a vyjadřováním jsou způsobeny sníženým prokrvením určitých mozkových cennter odpovědných za tyto funkce. Doporučuji vbrzku navštívit neurologa, který pravděpodobně rozhodne o NMR mozku, event. vyšetření sonografií karotid. Neodkládejte.

jakubd*
hodnocení

Děkuji všem za reakce... :) dříve jsem si říkal, ze je dovolena zbytečná, ale vážně asi není... Minuly rok jsem měl jen týdenní dovcu kvůli šéfovi... Tahle doba je na mě nějaká moc rychla.:( :) zkusím nejaké lázně, výlety, relax. Tak ještě jednou děkuji a přeji příjemný novy rok :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]