Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jde o příslib zaměstnání.
např. : katalog-pravniku.cz/...
Lze ale sepsat i volnější formou.
Asi by bylo nejlepší svoji žádost předložit ústně a osobně na příslušném Úřadu práce, na referátu zprostředkování a poradenství. Nejste první, kdo má takovou žádost a oni tam mají zkušenosti s tím, co se má podniknout.
Alespoň u nás na ÚP jse solidní člověk, který tohle dělá s dlouholetou zkušeností.
vím kdo mě zaměstná, tohle již mam zařizeny jen mě chybí tahle formalita. on mi to potvrdi jen to musim nejak rozume sepsat
Myslím, že by Vám mohlo stačit potvrzení zaměstnavatele přímo do formuláře úřadu práce (ÚP) "Zájem o zvolenou rekvalifikaci", který si můžete stáhnout z webu ÚP (viz odkaz níže).
Vyplňte jej, zvolenou rekvalifikaci zdůvodněte např. slíbeným zaměstnáním (přesně identifikujte budoucího zaměstnavatele).
Pod zdůvodněním (samozřejmě po dohodě s budoucím zaměstnavatelem) uveďte do kolonky "Plánované uplatnění po rekvalifikaci - od kdy"plánovaný druh práce a plánované datum nástupu do zaměstnání; v kolonce "Předpokládaný zaměstnavatel"identifikujte budoucího zaměstnavatele (název, sídlo, IČ).
Budoucí zaměstnavatel by se k tomu mohl podepsat a přidat razítko. Dá-li Vám navíc písemný příslib zaměstnání, obsahující druh práce a předpokládaný den nástupu do zaměstnání, nic nezkazíte.
___ Zájem o zvolenou rekvalifikaci (formát PDF, 183 kB)
Sazinku, buď v klidu. Já s tím mám bohaté zkušenosti a jim jde prostě o jediné - neposlat Tě tam. Pokud máš však příslib zaměstnavatele, oni mu maximálně brnknou a je to. Tím to vše končí, nikdo nekontroluje, jestli tam potom opravdu půjdeš dělat, nic. Prostě jakmile Ti přiklepnou rekvalifikaci, už je to nezajímá, nemají proti čemu bojovat.
Někde doma mám falešných smluv pár schovaných, jde o ten Příslib zaměstnání. Ale jak jsem psal, nikdy nikoho už neotravovali z pracáku POTOM, co mu tu rekvalifikaci odklepli.
Tomaši děkuji, jak dlouho trvá to než mi to povoleji? Přilib mam, jen to vše ted sepsat na ten papir co mi tady hodil človiček co mu děkuji a davam že pomohl, ještě něco co bych měl mit k tomu aby mi to dali? hlavně jak dlouho bude trvat to kdy mi to povolejí. Děkuji
Neměl by být problém se informovat, kolik lidí už je přihlášených, kolik tam berou, kde se to bude pořádat a kdy je termín. Podle toho budeš vědět. Jinak obecně hodně pomáhá vyšší vzdělání (myslím ale třeba při rekvalifikaci na Správce sítě, tvorbu WWW stránek apod.), zdravotní důvody (které ale samozřejmě nebrání udělání řidičáku, myslím tím jako že by se Tě tímto mohli zbavit a na to oni slyší) + to nejlepší - příslib zaměstnání.
Díky tomu příslibu jsem normálně vyšachoval kluka, který tam měl jít. Ale ono to bylo tak, že já to měl slíbeno a pak že ne. Tak jsem udělal dusno, donesl ten příslib a chlapeček (pravděpodobně někoho známý z pracáku) utřel.
Také to bylo tenkrát tak, že dostaneš vyšší podporu o 10%, dokonce i v případě, že už na ni nemáš nárok! Proplatí cesty autobusem, pokud si budeš schovávat lístky apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.