Nejste přihlášen/a.
proti kašli - med s cibulí? je to fakt pravda?
dyť chuťově to musí být "děsné"
a zabírá to opravdu?
momentálně kašlu a jsem zahleněn a štípe mě v krku, myslíte že by to zabralo
Zkus to... Já to používám - chuťově to nijak "děsné" není - a funguje je to... Cibuli nakrájíš najemno, pokapeš (poleješ) medem a lžičkou vyjídáš výluh - med smíchaný se šťávou cibule...
Stejně tak funguje ´čaj´ z cibule - spařit (jako normální čaj), osladit medem, pít teplé - taky funguje...
doplněno 28.12.12 20:33:Jakoola: Jo jo - zázvor je také výborná ´meducína´...
osobně při jakémkoli zahlenění příp. škrábání v krku (začíná třeba jen lechtáním) si oříznu kousek zázvoru, oškrábu jako bramboru a tak jak je za syrova sním, rozžvíkat v puse a polknout, nezapíjet, nechat působit, pálí to jak čert, do pár desítek minut je hlen příp. příznaky virózy pryč.
rodičům jsem taktéž doporučil, ale vzhledem k pálivosti kombinují čerstvě nastrouhaný zázvor s medem a to jak pro přímou konzumaci tak do čaje.
jinak myslím, že cibule stejně jako česnek jsou do jisté míry přírodní antibiotika a fungovat by měli taky, ale jak rychle se dostaví účinek po požití těžko říct.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.