Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Male deti vs lezení po nábytku

Od: motas* odpovědí: 20 změna:

Dobry den,

mame dve male deti {13 mesicu} a jedno z nich se naucilo vylezt na postel nebo stolicku. Co s tim? Bojime se urazu v dusledku padu.

Dekuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Z postele ho naučte i slézat, otočit se na bříško, spustit nožičky na zem. Moje vnučka v 8 měsících sotva uměla stát, se v nestřeženém okamžiku naučila po uchytkách na komodě vylézat až nahoru, 5 šuplíků. Museli úchytky odšroubovat, jelikož co se ji povedlo 1x nešlo odnaučit. Dnes má 2,5 roku a kam nedosáhne, přitáhne si židli. Když děda na chalupě maloval a chodil po vysokém žebříku dvojáku měli jsme co dělat aby se holka uhlídala, raz dva byla na žebříku, přehodila nožky a druhou stranou lezla dolů. Pud sebezáchovy neví co je.

joudic*
hodnocení

0x

no videl jsem takove "šraky" (popruhy) ze decko nemuze roztahnout/zvednout nohy dal od sebe, coz potrebuje k tomu aby vylezlo nahoru... kdyztak holt do "hrací klece", kdyz budete treba varit

hahanaj*
hodnocení

0x

musíte děti hlídat ,to je normální a čekají vás ještě horší věci

motas*
hodnocení

Ano lezou a chodi, ale jsou to dvojcata a manzelka se proste nerozdvoji, kdyz jsem v praci inteligentko.

hahanaj*

Jasně vím, že 2čata jsou nápor milý pane, ale přeci je neuváže- tak se jim musí věnovat co to jde a veškeré práce dělat až jste doma vy a vystřídáte ji s hlídáním . Švagrová měla dvojčata a bydleli va 4 patře bez výtahu a dobře vím jak to probíhalo, jen s nimi prostě byla co nejvíc ,aby je zabavila a vše ostatní šlo stranou. Co chcete poradit? Najměte si tedy pomocnici .

Díky za tu inteligentku

pt®
hodnocení

0x

"motas", dělají to všechny děti, učí se tak pohybovým dovednostem. Nyní je musíte dobře hlídat, jistě je to náročné, protože jde asi o dvojčátka. Dejte tedy takové věci z dosahu, po dobu, kdy máte doma i jinou práci. Možná bude vhodné podívat se na nějaké webové stránky, kde se schází více mladých rodičů a můžete si vzájemně poradit. Našla např. tyto stránky: babyweb.cz/... - pt

motas*
hodnocení

Dekuji, za odpoved.

Ano jsou to dvojcata, ale holcicka vyleze na vec ve vysce kolem 60 cm coz je problem.

Myslem jsem si jesltli ji nenaucit jak normalne slezt jinak je to o uraz.

kejki

To je asi rozumné, nalákat jí dolů a sledovat bezpečný sestup. Jenže stejně nikdy neuhlídáte všechno.

pt®

"motas", můžete zkoušet a pomáhat, ukazovat, jak se dostane malá dolů, ale jen ve Vaší přítomnosti. Jakmile zůstane malá bez dohledu, mohla by si ublížit, proto dejte stoličku nebo stoleček raději z dosahu. Je to otázkou času, až trochu děti odrostou, ale věřte, že se budou snažit vylézat na všechno i když budou větší, jen pak budou šikovnější. Pokuste se projít i jiné webové stránky, např.: rodina.cz nebo mimibazar.cz a další zkuste pohledat. - pt

myse*

naučit děti lézt pozpátku dolů - z postele. Vždy přetočit na bříško a postrkovat pomaličku aby sklouzli na nožičky.

To samé ze židle, z gauče apod. Na schodech - nahoru umí rychle ale dolů to moc nejde - takže naučit slézat schody po zadečku (sesedávat z jednoho na druhý)

Děti jsou zvědavé a rychlé, neuhlídáte je, to se ví. protstě se to musí naučit, no. Nebojte, hlavně se nestresujte a v klidu je to naučte...

krotitel
hodnocení

0x

Naučte ho slízt dolu i padat. Na bříško a dolu nohama napřed. Když vyleze tak ať si sleze samo, poraďte mu jak a když spadne tak ho nechte trochu obouchat (ne moc aby si neublížilo, aby vědělo co udělalo špatně a že spadnutí bolí)

Bude hůř, za chvilku budou umět dostrkat židli kam potřebujou a po ní vylízt opravdu vysoko. A pozor děcka mají sílu a umí na sebe stáhnout i dost těžký věci (klasickou televizi atd.) Ale jinak děti jsou celkem gumový a padání jim až tak nevadí ;) Známý co měl dvojčata je měl mimo byt na vodítku aby nezdrhly pod auto.

motas*
20.12.12 19:08
hodnocení

Dekuji

sebod*

Jejky. Tak jestli Vás zaskočilo toto, tak Vás v příštích letech docela lituji ;). Teď začnou ti Vaši malí caparti objevovat svět *ua*. A někdy je to něco *zed*. Momentálně pozoruji svoji osmiletou vnučku a 15ti měsíčního vnuka, kterak tancují a skáčou. Pro slabší povahy nepřístupno *smich*

motas*
hodnocení

dekuji vsem za odpovedi otazka odpovezena, jsem nechopny pohlidat z prace me dve deti, tak reknu manzelce at zabere trochu vic asi se jen pres dsen flaka.

Tato odpoved neplati pro lidi, kteri odpovedeli normalne.

P.S. a fakt jste mne nastvali, ja ktery nakupuju, varim, umivam nadobi a chodim do prace, k tomu mam druhou praci, bych mel trochu vice zabrat?

Dobrý den. Ale vůbec nejste neschopný! Je normální, že chlap chodí do zaměstnání a snaží se zabezpečit finančně svoji rodinu, zatímco ženská je doma a stará se o děti. Pokud přiklušou na svět hned dvě najednou, je to pořádný zápřah. A pokud jsou to první děti a člověk mladý, neumí si hned se vším poradit. Také jsem vychovala dvojčata a vím, co to obnáší. Čím jsou děti čilejší, tím více práce se odsouvá na čas, kdy děti spí, či večerní hodiny atd. Jakmile začnou děti lézt po výškách, nejde je nechat bez dozoru. Když si člověk potřebuje nutně opravdu udělat jiné věci a přitom se nebát, aby mu dítko bez dozoru nepřišlo k úrazu, u nás na toto vždycky bezvadně sloužilo "chodítko". Odtud děti samy nevylezly, nikam nespadly a všude za mnou po bytě mohly jet a sledovat, co dělám. A člověk je měl také neustále na očích. Jakmile začnou lézt děti po výškách, trvá to nějaký čas, než se naučí bez úrazu i slézt. Tady jediná pomoc je odpoutat pozornost jinam (zaujmout jinou zábavou) a učit děti postupně co smí a co ne a opatrnosti. Než zjískají jistotu v pohybu...No, máte to hned dvojmo, musíte sami vyzkoušet co bude vyhovovat vám i dětem, abyste to zvládali bez úrazů. Některým "boulím" však nezabrání ani ten sebeopatrnější rodič. Nebojte se, ženská si poradí a naučí se, jak dětem vyhovět a jak si je ohlídat. Ať Vám děti dělají jen samou radost.:)

krkovicka*
hodnocení

0x
Motas vy jste mi ale číslo,skoro se bojím zde něco napsat,abyste mě nechytal za slovo a nadal do inteligentu:-D
Víte proč jedno z dvojčat tam leze?Protože Vás vidí že si na tu židli sedate a do postele taky chodite a nebojte se druhé z dvojčat to okouka od prvního.Je to normální vývoj-všichni jsme byli zvídavé děti.Poradim Vám-bežte na čtyři a lezte po podlaze kde běžně Vaše děti lezou všechny nebezpečné hrany a zásuvky odstraňte.
Nevím zda jste viděl pořad (tak před rokem na Čt2) byly tam vědecké pokusy z batolaty.Roční až 2.roky.Nic hrozného jen tam byl jakýsi pud sebezachovy.Dělaly tam test.Dítě posadily na podlahu a 3m před ním byla propast dolů.Zakryli to pleksisklem.Maminka na svého kloučka volala,dítě vystartoval závod v lezení aby se k mámě dostalo.Pak se stalo něco divného.Dítě natěšene že už u mámy bude se náhle zastavilo na hraně te propastí sedlo si,koukalo dolů a maminka stále volala.Nejistý obličej batolete ale prostě sedělo a nehlo se z místa.Pak začlo brečet že to nejde.Druhý test dělali s chodicimi dvouletymi dětmi.Chodily přes prkna kde neustále zvetsovali mezeru mezi prkny na které muselo přestoupit.Když mezera byla menší,zvládli to,větší to natahovalo ruce že chcou pomoct překonat překážku.U největšího se opět zastavili a už dopředu věděli že to nezvládnou.
Taktéž Vaše děti.Když budou vědět že to nezvládnou a nebudou si věřit tak na tu židli nevylezou a ani při posazeni neslezou.Nechte je jít ve vývoji tak jak se má.Jinak Vy i děti budete na dlouho opravdu chudáci co nic nezvládnou.
doplněno 20.12.12 22:30: No a jen tak pro úsměv.Říkala mi jedna má kolegyně.Ma už většího syna.Když byl menší tak všude lezl.Byl tím natolik pověstný že když ho dala do školky tak s hrůzou má kolegyně volala na mobil učitelce a povídá/Víte on totiž Honzík on všude leze,aby jste si na to dávala pozor...to jsem vám chtěla sdělit/
Učitelka na to /bez obav maminko já si ho už uhlídám...Na to nestačila ani prý doříct konec věty a zařvala: HONZO!SLEZ OKAMŽITĚ Z TOHO OKNA! ...tútůtůt *haha* Takže asi tak.

hodnocení

0x

Existuje taková věc, které se říká chodítko. Něco jako větší lavor na kolečkách s výřezem pro nožky. Tedy dítě se pohybuje s nožkama na zemi všude tam, kam s chodítkem projde, ale samo se z něho nedostane. ;)

krkovicka*
Ten kdo dá dítě do chodítka si sice to dítě ohlida ale že zdravotního hlediska a přirozeného vývoje naprosto nevyhovující.Spousta pediatru tohle zavrhuje.Diskuze na webu taktez.Dítě má zkrouceny nohy,ohyba si špičky,nohy nesili,žádné svaly a všude kam chce se dostane.Takže ho to nenutí se k něčemu normálně dostat.Zlenivi.Ten kdo chodítka používá tam to dítě šoupne i na půl dne.

hodnocení

0x

Nedám dopustit na ohrádku. Také jsme jí říkali klec, kriminál... Je přenosná, může se nosit z místnosti do místnosti, kde právě máma něco dělá. Dítě má v ohrádce hračky a je s mámou v kontaktu.Ta sice žehlí, vaří, ale na dítě mluví.

Drobné pády patří k dětství, ale ohrádka je jistota, že máma může bez starostí odběhnout do sklepa, na zahradu...

Ať vám děti rostou ve zdraví!

lena36*
hodnocení

0x

jestli je to pro vás náročné,zapojte prarodiče.já mám zas 2 hyperaktivní děti a to je daleko horší..co dělají to jste nezažil..oni z toho vyrostou,ted to hold budete muset vydržet.já taky uvažovala o horolezecké stěna,kdyby jste věděl kam až vylezly ty moje děti..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]