Nejste přihlášen/a.
Buďte zdrávi a pozdraveni,
nevím, kam tu otázku zařadit, tak ji frnknu do Volné diskuze. Mám tady takovou hypotetickou situaci. Dejme tomu, že bych se stěhoval dlouhodobě do zahraničí, ale bral s sebou jenom to, co potřebuji. A teď by byl problém, co se zbytkem. Něco by se samozřejmě vyhodilo, ale jsou určité věci, ke kterým mám citový vztah anebo třeba kolem stovky učebnic, kterých se nechci zbavovat + třeba nějaké oblečení nebo skládanou hi-fi věž.
Kam s tím? Existuje něco jako dlouhodobá úschova? Já našel jenom něco u Českých drah, ale to asi není ono. Napište, hoďte linky.
Mluvíme o délce jednoho roku, dvou let. Díky za odpovědi.
Já když se stěhovala, měla věci uschované ve Selfstorage v Praze Holešovicích - selfstorage.cz. Pronajmete si kóji dle svých potřeb, mají spoustu velikostí, a podle toho se odvíjí cena. Platí se měsíčně. Můžete tam mít věci jak dlouho chcete. Ke kóji máte přístup jen Vy, a máte tam přístu 24 hodin denně. Pokud ale nezaplatíte "nájem", přístup Vám zablokují.
Díky za odpovědi. Já bych to mohl hodit do firmy, ale je zde problém s tím, aby se nikdo nehrabal v mých věcech, to jistě chápete. Pronajmout garáž - to by šlo, ale dost by se to prodražilo. Ta úschova by byla nejlepší ve Zlínském kraji.
Tak na Moravě máte Muj sklad.cz. To je podobné jako selfstorage. Výhodou u tohoto je, že se ve Vašich věcech nikdo nehrabe a že tam je ostraha 24 hodin denně + že to je pojištěné.
Na stránkách selfstorage.cz ceny jsou za 2 metry čtvereční - nejmenší pronajímaná plocha (což je objem auta s přívěsem a vejde se tam 48 krabic) od 1200 Kč měsíčně. Věci se tam samozřejmě dají naskládat až do stropu.
Ano, tam jsem to našel, nejméně 800kč, ale nemohu najít ceník u toho mujsklad.cz No to je jedno, každopádně to není levná záležitost a budu to ještě muset promyslet...
'kuji ma'am :D
Ono to uskladneni neni levna zalezitost ani v Americe, kde plocha techto skladu je vetsi nez snad plocha vsech obytnych domu dohromady . Nejvetsim poskytovatel je snad Public Storage ( USA, Kanada).
Jako finance nejlevnejsi je si to uskladnit u znameho nebo u rodiny a neco jim za to dat. Nevyhodou je, ze to jednak neni pod zamkem a pak take ze velka spousta takovychto skladovacich prostor (jako napr. garaze, kulny, sklep, puda, ..) absolutne nevyhovuje pozadavkum na dlouhodobe uskladneni veci, jako napr. odevu a knih (je tam moc vlhko), takze by se ti take mohlo stat, ze az prijedes zpet, vsechno bude navlhle, plesnive, zrezivele, nepouzitelne a na vyhozeni Vytapene suche prostory jsou za prislusnou cenu. Nektere lepsi skladovaci firmy (jako treba ten Public Storage v Americe), to nabizeji a nechaji si za to pochopitelne zaplatit. Budes se proste muset na ten prostor jit podivat a sam se rozhodnout, jestli tam chces skladovat svoje poklady 2 roky.
Zkus uvazovat i o pronajmuti si nevyuzivaneho pokoje v byte nebo dome nejakeho rodinneho prislusnika nebo znameho. Vyhodou je, ze tam bude sucho a relativne teplo (i v nevytapenem pokoji), nevyhodou je, ze to asi nebude pod zamkem. Pronajmuti pokoje je levnejsi, zvlast, kdyz mas vice veci a potrebujes vetsi plochu.
Tesim se, az se sem za 2 roky ozves s otazkou, jak nechat dopravit do CR veci, ktere jsi za tu dobu nakumuloval v zahranici, zvlaste jestli jeden treba do Anglie nebo Ameriky a nechystas se prijet zpatky vlastnim autem nebo dodavkou :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.