Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje něco jako úschova více věcí?

Od: tomasgulas odpovědí: 12 změna:

Buďte zdrávi a pozdraveni,

nevím, kam tu otázku zařadit, tak ji frnknu do Volné diskuze. Mám tady takovou hypotetickou situaci. Dejme tomu, že bych se stěhoval dlouhodobě do zahraničí, ale bral s sebou jenom to, co potřebuji. A teď by byl problém, co se zbytkem. Něco by se samozřejmě vyhodilo, ale jsou určité věci, ke kterým mám citový vztah anebo třeba kolem stovky učebnic, kterých se nechci zbavovat + třeba nějaké oblečení nebo skládanou hi-fi věž.

Kam s tím? Existuje něco jako dlouhodobá úschova? Já našel jenom něco u Českých drah, ale to asi není ono. Napište, hoďte linky.

Mluvíme o délce jednoho roku, dvou let. Díky za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já když se stěhovala, měla věci uschované ve Selfstorage v Praze Holešovicích - selfstorage.cz. Pronajmete si kóji dle svých potřeb, mají spoustu velikostí, a podle toho se odvíjí cena. Platí se měsíčně. Můžete tam mít věci jak dlouho chcete. Ke kóji máte přístup jen Vy, a máte tam přístu 24 hodin denně. Pokud ale nezaplatíte "nájem", přístup Vám zablokují.

hoummy*
hodnocení

0x

Pronájmout si garáž, nebo skladovací prostor a tam si to uložit. Semtam někomu říct, ať to zkontroluje. Platit převodem, nebo dopředu... A je to :)

buss
hodnocení

0x

A co si tak pronajmout garáž, dát inzerát? Jsou sklady, co prostor pronajímají, skladování.

tomasgulas
hodnocení

Díky za odpovědi. Já bych to mohl hodit do firmy, ale je zde problém s tím, aby se nikdo nehrabal v mých věcech, to jistě chápete. Pronajmout garáž - to by šlo, ale dost by se to prodražilo. Ta úschova by byla nejlepší ve Zlínském kraji.

Tak na Moravě máte Muj sklad.cz. To je podobné jako selfstorage. Výhodou u tohoto je, že se ve Vašich věcech nikdo nehrabe a že tam je ostraha 24 hodin denně + že to je pojištěné.

tomasgulas
hodnocení

Teď se na to dívám a nemohu najít ceny, pravděpodobně tam ani nejsou uvedeny.

Musí, je to vždy za metr čtvereční.

tomasgulas
hodnocení

Nikde to nemohu najít :)

Na stránkách selfstorage.cz ceny jsou za 2 metry čtvereční - nejmenší pronajímaná plocha (což je objem auta s přívěsem a vejde se tam 48 krabic) od 1200 Kč měsíčně. Věci se tam samozřejmě dají naskládat až do stropu.

tomasgulas
hodnocení

Ano, tam jsem to našel, nejméně 800kč, ale nemohu najít ceník u toho mujsklad.cz No to je jedno, každopádně to není levná záležitost a budu to ještě muset promyslet...

'kuji ma'am :D

luke237

Ono to uskladneni neni levna zalezitost ani v Americe, kde plocha techto skladu je vetsi nez snad plocha vsech obytnych domu dohromady *sok*. Nejvetsim poskytovatel je snad Public Storage ( USA, Kanada).

Jako finance nejlevnejsi je si to uskladnit u znameho nebo u rodiny a neco jim za to dat. Nevyhodou je, ze to jednak neni pod zamkem a pak take ze velka spousta takovychto skladovacich prostor (jako napr. garaze, kulny, sklep, puda, ..) absolutne nevyhovuje pozadavkum na dlouhodobe uskladneni veci, jako napr. odevu a knih (je tam moc vlhko), takze by se ti take mohlo stat, ze az prijedes zpet, vsechno bude navlhle, plesnive, zrezivele, nepouzitelne a na vyhozeni :( Vytapene suche prostory jsou za prislusnou cenu. Nektere lepsi skladovaci firmy (jako treba ten Public Storage v Americe), to nabizeji a nechaji si za to pochopitelne zaplatit. Budes se proste muset na ten prostor jit podivat a sam se rozhodnout, jestli tam chces skladovat svoje poklady 2 roky.

luke237

Zkus uvazovat i o pronajmuti si nevyuzivaneho pokoje v byte nebo dome nejakeho rodinneho prislusnika nebo znameho. Vyhodou je, ze tam bude sucho a relativne teplo (i v nevytapenem pokoji), nevyhodou je, ze to asi nebude pod zamkem. Pronajmuti pokoje je levnejsi, zvlast, kdyz mas vice veci a potrebujes vetsi plochu.

Tesim se, az se sem za 2 roky ozves s otazkou, jak nechat dopravit do CR veci, ktere jsi za tu dobu nakumuloval v zahranici, zvlaste jestli jeden treba do Anglie nebo Ameriky a nechystas se prijet zpatky vlastnim autem nebo dodavkou :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]