Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, od 1.1.2013 budu bez stálého zaměstnání, firma kde teď pracuji krachuje. Takže s největší pravděpodobností budu v lednu na pracáku, ještě jsem si novou práci nenašla. Chodím však ještě i na brigádu (mám dohodu o provedení práce). Chtěla jsem s ezeptat jestli v lednu můžu být na pracáku a současně chodit i na tu brigádu? Děkuji moc za odpovědi.
Zdravím, můžete chodit i na brigádu, ovšem můžete si na ni vydělat jen určitou částku. Tuším že 4500 Kč, ale tou částkou si nejsem jist.
Poopravím, je to 4000,-, ale hrubého. Tato částka nesmí být přesažena, jinak se z UP trestně vyřazuje.
Samozřejmě spousta lidí vydělává více načerno, ale to už je riziko, že Vás někdo práskne nebo přijde kontrola.
Váš pracovní poměr skončí 31. 12. 2012, tzn., že zdravotní pojištění bude odvedeno ještě za celý prosinec.
V lednu dál pracujte na DPP a současně si hledejte novou práci. Nenajdete-li ji do 30. ledna včetně, zaregistrujte se 31. ledna na ÚP (poslední den v měsíci stačí, abyste za leden nemusela sama hradit zdravotní pojištění). DPP nahlašte ÚP hned při registraci.
Po dobu DPP Vám ÚP nebude vyplácet podporu, výplata podpory začne až po skončení DPP (maximálně 300 hodin). Podpůrčí doba se ale krátit nebude. Tzn., že po skončení DPP budete mít ještě nárok na celou podpůrčí dobu.
A mezitím se dohodněte se zaměstnavatelem (z DPP) na takovém rozvržení práce, aby odměna nepřekorčila 4.000 Kč hrubého měsíčně.
___ Při registraci na ÚP nebývá dost času na důkladné pročtení informací o právech a povinnostech uchazečů o zaměstnání, ale budete muset podepsat, že jste s nimi byla seznámena.
Proto doporučuji se s nimi seznámit v předstihu.
doplněno 19.12.12 01:29:Není zač.
Zřejmě si neumíte představit, že přijdete o práci, nevíte, co dál a musíte živit dvě děti, co chodí do školy, za chvíli jsou Vánoce, lyžařké kurzy... nesnáším parazity, co sedí na pracáku, berou prachy a k tomu načerno makají a nám pracujícím se smějí do očí, ale když ztratí práci člověk v tíživé situaci se závazky, snad ani není jiné volby.
doplněno 18.12.12 19:04: Na většinu takových černot se nepřijde, a pro mámu samoživitelku jsou dva tisíce navíc hodně peněz..bohužel kontroly chodí čím dál častěji, UP si to hlídá a i lidé začínají více udávat. Sama se přiznám, že jsem také práskla jednoho, ale byl to cigán, dělal potíže, kradl nám věci a vesele při pracáku dvě živnosti.
Martinaao, právě, že si to představit umím. Případné problémy rozhodně za těch pár korun nestojí!
Zkuste si představit, jak se cítí dítě, které k Vánocům dostane obnošené věci či maličkosti (dokonce znám rodinu, co většinu dárků koupí v bazaru, takže leckdy jsou hračky ošoupané, nefunkční, hlavně že maminka má na kadeřnici), chodí ve starém oblečení a viditelně rodiče nemají peníze na kurzy a podobné věci. Životně nutné to není, ale dítě (už na 1. stupni ZŠ) si odnáší vyčleňování z kolektivu, posměch a ústrky - a dětská dušička je moc citlivá...
doplněno 18.12.12 19:08:Aby to někdo nepochopil špatně, dítě nepotřebuje super mega nejnovější telefon, husté značkové oblečení a nejdražší boty... ale třeba ten kurzík beru jako důležitou věc kolektivu...
Vážená paní, zřejmě vidíte jen sama sebe a myslíte si, že jste jediná kdo má problémy. Neznáte ty moje.. Moje otázka byla jestli mohu i nadále chodit na brigádu když budu na pracáku (tam byste šla určitě taky, aby Vám bylo zaplaceno alespoň pojištění), což ze zákona mohu a rozhodně na nikom nehodlám parazitovat. Pracuji již 15 let bez jediního dne nemoci a teď, bohužel, ne vlastní vinou přijdu o práci. A rozhodně na černo nepracuji, chodím za pár šušňů každý den bez jediného dne volna na brigádu se smlouvou a k tomu ještě do druhé práce. Takže jste trochu mimo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.