Nejste přihlášen/a.
Hezký večer přeju.
Mám tolik otázek, že ani nevím kde začít. Nejhlavnější můj problém je, že strašně moc bojuji se seběvědomím. A od toho se pak odvíjí vše ostatní. Málo si věřím, někdo mi třeba něco vytkne, a mě to hned ubere na sebevědomí ikdyž je to uplná blbost. A zase naopak malá pochvala mi přibere na sebevědomí. Hrozně mě to štve že mám takové sebevědomí, ikdyž nemám mít ani proč. Kvůli tomu mám i velké zábrany dělat věci které mě baví, protože si vůbec nevěřím. Myslela sem, že se to časem změní, ale nevidím vůbec změnu. Do toho mám rodinné problémy, a někdy nevidím žádný smysl. Má někdo taky stejný problém? Za každou odpověd budu ráda. Příjemný zbytek večera.
0x
nepíšeš kolik je ti let. Já ti dám jednu radu. Čím budeš starší a budeš se pohybovat mezi lidmi, poznáš víc lidí, kteří mají vysoké sebevědomí a jsou až drzí. Pak si sama řekneš, sakryš, proč mám být stále někde v pozadí, když tenhle bl.ec, není o nic chytřejší než já.
Myslím, že dnes frčí cizí slovo asertivita.
0x
Na lidi moc nedej. Jednej tak, jak je to podle tebe správné. Když se ti něco povede a někdo tě pochválí, fajn, když se nikdo nenajde, pochval se sama. Když se něco nepovede, no, to se občas stane, tomu nelze předejít, tak se z toho pouč a dál to moc neřeš.
Zřejmě nikdy z tebe nebude veřejně exponovaná osoba, takže dej na ostatní jen s mírou. Jednej podle sebe a žij podle sebe a pro sebe (a pro svou rodinu). Žít podle ostatních, k čemu by to bylo? Nikdo by to stejně neocenil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.