Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhad na zástavní právo?

Od: odpovedi* odpovědí: 2 změna:

Půjčil jsem si od příbuzného peníze na doplacení hypotéky.Dohodli dohodli jsme se na zastavním právu na nemovitost na základě půjčky.Příbuzný-věřitel,ale nepožaduje odhad na nemovitost.
Z těcho stránek jsem pochopil,že není nejspíš nutné v tomto případě pořizovat odhad.

aktualne.centrum.cz/...
Ale potřeboval bych potvrdit,třeba i z vašich zkušeností zda je můj názor správný.Do návrhu na vklad je totiž potřeba napsat hodnotu nemovitosti v době podání návrhu.Tak mě napadá zdali stačí napsat tržní hodnotu bytu za kolik se montálně stejný byt prodává bez odhadu.Věřitel s tím samozřejmě souhlasí

Děkuji za Vaše odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Žádný odhad v tomto případě třeba není. Pokud jste si na doplacení původního dluhu vypůjčil např. 500,- Kč, tak v případě nesplacení této půjčky získá zastavenou nemovitost příbuzný za 500,-Kč. Odhad budete potřebovat Vy až v případě, že o tuto nemovitost přijdete a budete povinen platit daň z převodu nemovitosti (např. z odhadní ceny 3.000.000,-Kč).

rudolf*

ano, znalecký posudek tazatel nepotřebuje, ale jinak píšete solidní nesmysly..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]