Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny.
Chtěl by jsem v brzké budoucnosti udělat zbrojný průkaz, poradil by mi někdo, kde začít, co k tomu potřebuju, kolik by mě to přibližně stálo atd. Nechci to na myslivecké účely, ale na ochranu osoby a majetku (myslím, že se to tak jmenuje).
doplněno 16.12.12 22:10:* omlouvám se, "zbrojní"
Dobrý večer, musíte vyplnit tiskopis-žádost o vydání ZP, dále potřebujete potvrzení o zdravotní způsobilosti od ošetřujícího lékaře, udělat testy odborné způsobilosti (zákon o zbraních a střelivu) - testové otázky se dají najít na internetu, nebo si koupíte knížku. Zpavidla také děláte rozborku,sborku zbraně. Pokud vše vyjde, ve správním řízení je průkaz vydán. Za žádost zaplatíte 500,- za skupinu, za další rozšíření pak 100,- , lékařské potvrzení podle ceníku Vašeho ošetřujícího lékaře. Pokud budete chtít jít na střelnici vyzkoušet rozborku,sborku, střílet - zaplatíte si náboje, rozborka většinou 500,- , můžete zkusit i bez ZP.
Nejdražší je ssamozřejmě zbraň (třeba Glock 15-19 000,-)
A jinak doporučuju projít celý kurz ve střeleckém klubu. Když se pozeptáš ve "zbraních a střelivu", rádi ti pomůžou, budeš jejich potencionální zákazník. Mě kdysi naučili rozebírat, co bylo na krámě, poradili fígle a chytáky, co dávaj komisaři u ústních zkoušek (a dobře jsem je využil) a nakonec jsem si s nima šel zastřílet (platil jsem jen náboje), abych se s tím naučil.
Musíte se přihlásit do kurzu,za ten zaplatíte asi 3000Kč,vyplníte žádost,za potvrzení od obvodního lékaře dáte asi 250Kč a s tím jdete na OŘ Policie,tam se ještě dokládají 2foto a kolek asi 200Kč za každou skupinu ve zbrojním průkazu,další je už na vás.
To je něco nového? Nevím, jak teď, ale absolvování kurzu není podmínkou pro zbrojní průkaz. Pokud žadatel ovládá zbraň i zákon, může bez kurzu přímo na závěrečné zkoušky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.