Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak oddlužit?

Od: terule89* odpovědí: 14 změna:

Pěkné ještě dopoledne... Potřebuji radu. Mam cca 150 tisic dluh u GE money a Cetelem... Nyní jsem na nemocenské a ještě dlouho budu. Nezvládám splácet 2500 mesicne GE a 3000 u Cetelemu. Chtěla bych se nechat oddlužit nějakou firmou, ale nemám s tím zkušenosti. Navíc jsem na nemocenské, která mi nyní činí cca 8500 mesicne, z toho ještě platím paušál atd. Dá se to nějak udělat? Každý den mi vyzvání telefon několikrát denně a už nevím co dál, nechtějí nic slyšet a dávají mi ultimátum a min částky ktere jsou 4000... Prosím poradte, bydlím s pritelem a trvalý pobyt mam u rodiču... chtela jsem si vzit pujcku abych to poplatila a mela bych pokoj a mesicne bych platila 2000 ale to mi nikdo neda, protoze sem vedena v solusu. Dekuji moc

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

greenbull*
hodnocení

1x

Zavolejte si na tohle bezplatné číslo. Podívejte se i na jejích stránky, hlavně nepoužívejte společnosti pro oddlužení je to většinou podvod a dojdete tak akorát o další peníze.

Zelená linka:

800 722 722 (v pr/...

doplněno 14.12.12 11:42:

Tak mě někdo předběhnul :D

terule89*
14.12.12 11:50
hodnocení

Děkuji :)

iz*
hodnocení

1x

Nejde to. Věřitelé uzavřeli smlouvy s Vámi a nejsou povinni jednat s "oddlužovacími firmami".

Obrátíte-li se na "oddlužovací firmu", dostanete se do mnohem horších problémů, než máte nyní. "Oddlužovací firmě"byste podepsala plnou moc k jednání s věřiteli, uzavřela byste s ní smlouvu o "oddlužení"a musela byste jí platit.

Měsíčně byste této společnosti zasílala nižší splátky, společnost by si z nich ještě "ukrojila"svůj poplatek a teprve zbytek by bez předchozího odsouhlasení zaslala Vašim věřitelům.

Věřitelé by po prvních pár splátkách dluh samozřejmě vymáhali po Vás. Exekuce by by přišla rychleji.

A samozřejmě by se přiživila i "oddlužovací firma", která by po Vás vymáhala sjednané splátky, měsíční poplatky a smluvní pokuty.

___ Jedinou rozumnou cestou je (jak zmiňuje výše KapkaNaděje) osobní bankrot - tedy oddlužení povolené soudem.

Předtím však doporučuji se co nejdříve obrátit na bezplatnou poradnu nebo na některou občanskou poradnu ve svém okolí. Bezplatné dluhové poradenství najdete v každém kraji.

doplněno 14.12.12 13:44:

Služby občanských poraden i dluhové poradenství, jež odkazuji, jsou bezplatné.

Vyhledání občansk/...

Dluhové poradenství

Jak na oddlužení (JUDr. Bohumil Havel, spoluautor insolvenčního zákona)

mowla*
hodnocení

0x

Domluv se s GE - v tvém případěje to nejjednodušší - na konsolidaci... Funguje to tak, že GE za tebe zaplatí jiným věřitelům (v tomto případě Cetelem), o tuto částku se navýší dluh u GE a GE ti prodlouží dobu splácení (samozřejmě zaplatíš výrazně více na úrocích - ale i tak je to lepší, než exekuce)...

terule89*
hodnocení

Dnes mi volala nějaká ženská že to ge předalo jim a že mi vypověděli smlouvu... čímž nechci mít už nic společného s GE a chci to vše poplatit abych mela klid... což jde leda s oddlužením

Dobrý den. Terule, zkuste se obrátit nejdříve na bezplatnou poradnu ve finanční tísni. Zde:: financnitisen.cz/...

Info jak na oddlužení najdete zde: insolvencni-zakon.justice/...

mowla*

No - pokud už to GE předalo vymáhací agentuře, zaplatíš jednak ještě náklady na vymáhání a jednak to musíš udělat rychle (jinak přijde exekutor) - v tomto okamžiku ti, pravděpodobně, banka nepomůže, měla´s jednat dříve...

Pro vysvětlení - "čímž nechci mít už nic společného" - to je velmi špatná formulace, GE už nechce mít nic společného s tebou, tvá situace se výrazně zhoršila...

Pokud můžeš, sežeň si půjčky po rodině a kamarádech/známých a zaplať... Varianta ´agentury pro oddlužení´ je to nejhorší, co bys mohla volit - tomu se vyhni... Pokud ti ale nic jiného nezbude, jednej s nimi přes právníka a nic (NIC!) jim neplať předem a bez schválení právníka NIC! nepodepisuj...

terule89*
hodnocení

Díky za radu, volal mi ted otec ze to zkusi vyresit s bankou a navisi si svuj uver tak snad to bude ok. Dekuji moc jsem z toho na nervy

petr123*
hodnocení

0x

"Telefonistky" z podobných firem jsou k ničemu. Je potřeba stavit se někde osobně na pobočce a tam to v klidu probrat. Uvidíte že to co se po telefonu zdálo jako zcela neřešitelné najednou při osobní komunikaci nějaké řešení mít bude :)

hodnocení

0x

Zdravím terule, na osobní bankrot bych se ve Vašem případě nespoléhala - musela byste doložit soudu opravdu závažné důvody, proč jste nebyla schopna platit své dluhy - tj několikaletá nemoc, invalidní důchod, atd. a musela byste doložit, že se Vaše situace v budoucnosti nezlepší. Což si myslím, že není Váš případ. Osobní bankrot povolují soudy opravdu jen těm nejzávažnějším případům.

Jinak nevýhodou osobního bankrotu je, že to trvá dlouho - od podání do schválení soudem - a mezitím astronomicky roste penále.

Takže bych Vám doporučovala, jak už tu padlo, požádat o pomoc rodinu a příbuzné (kteří Vám půjči bezúročně a Vy jim to pak budete splácet) a rychle dluh uhradit. Protože to, jak jste psala, že jste si chtěla vzít další půjčku - a stávající půjčky splatit - tomu se říká "vytloukání klínu klínem" - a začarovaný kruh se uzavírá...

rudolf*

toto je nesmysl!

sebod*

limosko.Co to tady píšete za nesmysly! Jaká nemoc? Jaký invalidní důchod? *ee* Osobní bankrot trvá dlouho? *zed* A po celou dobu roste penále? *sok* A jak se soudu předkládá to, že se finanční situace žadatele nezlepší? *blee* panebože ženská, když o něčem víte houby, tak laskavě mlčte *cert*. Zpracovala jsem pro klienty už několik desítek návrhů, tak vím o čem mluvím. Víte Vy vlastně, že taková insolvence je v podstatě "konsolidace"posvěcená soudem? A že dlužník může zaplatit daleko méně, než dluží?

Pro tazatelku. Jestliže nemáte na splátky a v brzké době se vaše situace nezmění a z rodiny Vám také nikdo nepomůže, tak oddlužení (soudní) je pro Vás nejschůdnější cesta. Když budete vyčkávat s řešením, tak se Vám také může stát, že Vám budou půjčka sesplatněny, poté může dojít k soudu a nakonec i k exekuci. A ze 150.000 Kč budete mít 300.000 jen to fikne.

iz*

Souhlasím, také nedoporučuji pokoušet se řešit situaci další půjčkou.

Ale obrátit se na bezplatnou dluhovou nebo občanskou poradnu by tazatelce pomoci mohlo. Dozví se tam, jak nejlépe by měla postupovat, případně by jí poradili, jak má jednat s věřiteli.

Rozhodně zapomenout na "oddlužovací společnosti", to by byl přímý krok do exekuce.

sebod*

A pro rádce nademnou. Je potřeba si ujasnit, co termínem ODDLUŽENÍ tazatelka vlastně míní. Jestli se nepletu, tak Limoska píše o SOUDNÍM ODDLUŽENÍ a Ivzez o KONSOLIDACI (případně další půjčce). Nebe a dudy *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]