Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vulgární nadávky vs 7 let - jaký trest

Od: lola* odpovědí: 34 změna:

dobry den muj 7lety syn mi začal vulgarne nadavat potom co jsem se ho zeptala co delali ve skole.Moje kkamaradka mi rekla (ma 5 detí)že jsem mu mela dat na zadek ja ale nevim aby ho to nejak psychzcky nenarusilo co myslite vy? Mate nekdo zkusenosti? Dekuji za odpoved.Lola:(

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nebojte...výprask ho rozhodně psychicky nenaruší...pokud Vám v 7 letech vulgárně nadává, pak narušený (pardon) již je..

ladaadal*
hodnocení

3x

Bože a my se divíme, že ty rozmazlený fracci podřežou babičku nebo vykradou pumpu. Lolo, jestli se po 7mi letech mateřství chováš jako 11ti letá holka, zajdi na úřad a popros o odebrání svéprávnosti nebo aspoň sociálku o odebrání dítěte. Jak můžeš s tímto smýšlením vychovávat dítě? To by měli zakázat.

iz*
hodnocení

3x

Já bych syna napoprvé netrestala.

Vysvětlila bych mu, co udělal, řekla mu, že se mi to nelíbí (i proč), a že se ke mně ani k nikomu dalšímu takhle chovat nebude.

Teprve kdyby toto nepomohlo (u nás vysvětlení fungovalo), bych sáhla k dalším opatřením či trestům.

hodnocení

2x

Dobrý den. Tak nevím...dítě Vám sprostě nadává, Vy se mu bojíte dát na zadek, abyste ho psychicky náhodou nenarušila...Tak počkáte na manžela, až se vrátí z práce a vyřeší to sám... Aby nakonec manžel nanaplácal vám oběma! *smich*..Ale vážně - sama přece musíte vědět, že tento přístup je naprosto zcestný...Nebudete mít žádnou autoritu u dítěte a když ho budete trestat až s odstupem času, už nebude vědět, proč vlastně ten trest přišel. Dítě bylo vulgární, měla jste to být Vy, kdo to vyřešil. Hned a neodkladně. Plácnutí po zadku a vysvětlení zač a proč, aby si to zapamatovalo, žádnou psychickou újmu ještě nikomu nezpůsobilo!

mowla*
hodnocení

1x

Ano - mám zkušenosti - na zadek jsem dostal nejednou...*smich*

Lolo, jestliže dovolíš svému synovi v jeho sedmi letech vulgarity, jsi psychicky narušená ty - a syna by ti - v jeho vlastním zájmu, měli odebrat...*bzum**smich*

hodnocení

1x

Měla jste mu dát přes pusu, hned jak to vyslovil. Teď už je pozdě. Není Vám hloupé to nechávat na manžela? Jak k tomu přijde, že sotva dotazí z práce, má řešit Vaše problémy? Vy si to se synem máte vyřídit sama! Je vidět, že jste velmi nejistá, nesebevědomá, měla byste se sebou něco dělat. Vašemu synovi by to bylo ku prospěchu. P.S. Naše babičky za sprostá slova dětem vyplachovaly pusu mýdlem *ee*. Příště si to zlostník rozmyslel!

cobrak*
hodnocení

1x

Ještě bych Vás chtěl trochu potěšit. Znám kluka, se kterým jsme už jako malý kluci plácali bábovky, pak jezdili na odrážecích motorkách a pak chodili na základku. Když jsme byli venku s mámama, tak on se občas vyválel v louži klidně. A máma ho nechala být a jen mu řekla, že to dělat nesmí a šla ho domů převléknout. Já to neudělal, protože jsemvěděl, že by mi máma jednu střihla. Když jsme byli na základce, tak chodil pozdě domů a rodiče z něho byli nešťastní. Chodil do zakázaných míst a byl do gauner. Vlezl třeba do vraku auta a rozřízl si ruku. Jindy měl problém z bezdomovci a tak dále. Když jsme byli větší, cca 13 let, tak se jeho máma chodila radit s naší třídní učitelkou, co má dělat, že ji začal posílat do p*dele a říkat ji, že je p*ča a t drží hubu. A to všechno jen proto, že ho nedokázali vychovat. Všechno mu dovolovali a kdyžmi všichni jezdili na kolech v 15ti, on jezdil po sídlišti na motorce, ač nejsou bohatí. Ale nebudete tomu věřit, on se změnil. Je to zatím jediný člověk, o kterém to můžu říct. Přestal kouřit, nepere se, má 6 let stálou partnerku a studuje. Mámu si předchází a tátu také. Pochopil, co je to život a naučil se znát morální hodnoty. Ale je to opravdu jen vyjímka mezi vyjímkami. Jemu se rozsvítilo po patnácti letech v hlavě a je z něho normální člověk. Ale ta šance, že když budete syna vychovávat stejně, jako rodiče tohohle kluka, že jemu se také rozsvítí je tak malá,že s tím nepočítejte. Stát se to sice může. Ale je to šance 1:10000. Proto mu za každé sprosté slovo dejte vařečkou na zadek a při dalším vulgárním výrazu mu vždycky ránu přidejte. Vsaďte se, že to neudělá víc, jak dvakrát. A to, že to není zákonem povolené, na to z vysoka kašlete. Pak jsou lidi, jací jsou. Agresivní, vulgární...

lola*
hodnocení

dekuji za odpoved ale porad si jista neksem

stribrnak*

tak mu dejte na prdel až si budete jistá!*zed*

nebo si nechte kakat na hlavu dál,pmtujte,že dítě bude jen vaše vizitka

artik*
hodnocení

0x

Určitě ho nemlaťte , třeba vám on sám v 15 letech jednu vrazí .

Jenom náznak takové drzosti a už by jí měl .

lola*
hodnocení

on to snad vyřeší manžel aš přijde z prace

artik*

tak to jo , a vás dítě bude dál posílat do ... *bum*

doplněno 13.12.12 15:10:

že jste k... ( zvířátko ) nebo k... ( lehká dívka? ) . T obude vše řešit manžel? Kolik vám je? Až bude starší , tak vás bude mít na háku

lola*
hodnocení

dite me neposila do p* ale rekl mi se jsem k***a

A to ještě žije?

lola*
hodnocení

no jeste jo manzel pride tak za pet minut

Tyhle věci musíte řešit hned jak nastanou...a ne s odstupem..aby si hned chlapeček uvědomil, za co ji dostal..

ohneta*

Mám obavu, aby až přijde domů tatínek neřekl, že je k...t *nevi*. Dítě má dostat hned a ne až s odstupem času. A nebojte, neuškodí mu to. Já v mládí dostával vařechou po zadku a nemyslím si, že bych byl nějak narušen.

tomasgulas
hodnocení

0x

Na tomto serveru jsem známý lidumil, pacifista a o víkendech vedu Vídeňský chlapecký sbor. Ale říci mi tohle můj synek v bleděmodrém (a to synka nemám), tak by měl frňák tam, co temeno *haha* Tohle si ke mně nemůže dovolit ani vedoucí a to jsem vedoucí sám sobě :)

Nechápu, že se vůbec ptáte...

petr123*
hodnocení

0x

A uvědomuje si to dítě co vlastně řeklo? 7 let ní zas až tak moc, nemusí vůbec chápat co to slovo reálně znamená! Za to že řeklo něco čemu nerozumí si výprask nezaslouží. Jestli to ale řeklo záměrně, tak by přiměřený trest přijít měl.

.

Mimochodem, co je se u nás ale taky může stát: praha.idnes.cz/...

martinaa*

Omyl, to neví tří-čtyř leté dítě. Sedmiletý školák naprosto přesně ví, co říká a ví i to, že ta slovíčka jsou sprostá, to se učí už ve školce.

krkovicka*
Dostat po čuňi a hned bude vědět co reálně znamená.
doplněno 13.12.12 15:53: Máte děti?Co byste dělal v dané situaci Vy?Nejsem zastánce tělesných trestů,beru to jako rychlé jednání bez rozmýšlení a taky selhání výchovy.Kluk chtěl mámě ublížit a řekl ji toto.Nic víc v tom nevidím.U mého dítěte je sprosté slovo i prdel a to ví už od školky.Martina to níže taky potvrzuje.
petr123*
13.12.12 15:41

Ach jo :(

Ano. Když jsem byl malý tak jsem chtěl říci oprýskaná zeď, ale před celou rodinou ze mě vypadlo "vošoustaná zeď". *haha*

krkovicka*
hodnocení

0x
Probůh máte sedm let syna a jednate jakoby u vás byl prvně a to ještě k tomu cizí!Kamarádky jste se ptala a manžel který přijde po celodenní práci domů má řešit něco co už mělo být dávno vyřešeno?!Asi to nebylo tak zlý.Matkám se neříká že jsou kurv...a to ještě k tomu v 7mi letech.Nic-fackovat,zakázat činnosti,učit se aby neměl na vulgarity čas...no teď už je pozdě co si myslíte že manžel vyřeší.Budete ještě za žalovnicka a osobu která neumí s ním jednat a v dané věci jednat.

martinaa*
hodnocení

0x

Za nás byla škoda facky, která padne vedle. Dnes je to "týrání" podle těch dementů nahoře. Pardon, ale pár facek ještě nikomu neublížilo, a dostali jsme je snad všichni.

Poté, co mu ve všem ustoupíte, necháte si nadávat a necháte ho růst jako dříví z lese, copak ze ynka asi vyroste?

tomy1990
hodnocení

0x

V dnešní době to neni nic obvyklého že v 7 letech je vulgarní,za pár let to bude horší,a myslím si že už nic nepomuže jen ho napomenout a vyhrožovat že by to neměl řikat rodičum(doma) a´t si to řiká všude možně ae né doma,zabránit tomu už holt nejde,jedině že byste mu vymila mozek..

majsterjoe*

*zed*proc by to melo byt horsi?

hodnocení

0x

pamatuju si jak sem v mládí řekl svému strýci vole šli sme nák na houby a pak už nic vzbudil sem se ležíc v poli

takový chování se musí utnout hned v základu dokud je čas *cteni*

doplněno 13.12.12 16:54:

a jak pravý moudré přísloví v mládí je škoda každé rány jenž padne vedle

moje prdel by mohla dlouhé hodiny vyprávět *smich*

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Dejte mu na facku. Nevyrůstal jsem v žádné sociálně slabé a emocně chladné rodině a když jsem zlobil nebo dělal něco, co bych neměl, dostal jsem na něj a nijak mě to nepoznamenalo a své děti budu vychovávat stejně. Tohle si nesmí dovolit. Nezlobte se, ale jak jinak to chcete řešit? Nadává Vám Váš vlastní syn!

doplněno 13.12.12 16:58:

Ještě doplním. Když Vám v 7letech nadává, co Vám bude dělat, až mu bude 17?! Já Vám to povím. Dává Vám nakládačku, protože se ho budete bát, protože on bude mít respekt u Vás a ne obráceně, jak by to mělo být...

hodnocení

0x

Tak Vy se zeptáte, co dělali ve škole a Váš syn začne vulgárně NADÁVAT? A na co nadával? Na to, co dělali ve škole? Sedmileté dítě nenadává. Ještě ani neví, co to znamená. Pokud ovšem vidí kolem sebe rozeřvané lidi, kteří reagují agresivně, jednoduše reprodukuje to, co je kolem něho. Bezelstně a naturálně. Myslí si, že to je v pořádku. Na zadek bych asi dala někomu jinému...

martinaa*

Sedmileté dítě to bohužel velice dobře ví...

koukolik
hodnocení

0x

kromě toho, že souhlasím se zde zmíněným jednoduchým řešením - pořádnou zprava až odře zeď, bych doporučil hluboce se zamyslet nad tím, kde tato slova slýchá. A nenalhávejte si sama sobě, že jenom ve škole a mezi kamarády ;)

lidus*
hodnocení

0x

Proč bych dítě liskala, spousta dětí ví, že učitelka je minimálně stará kráva jelikož to říkal tatínek. Pár na zadek ještě žádné děcko psychicky nenarušilo, nebyla jsem u rozhovoru, nevím co kluk řekl ale když jste to neřešila hned tak už to neřešte a uvidíte příště. Dávejte si pozor jaká slova používáte, někde je kluk slyšet musel, tím nechci říkat, že to muselo zaznít u vás doma.

clovek*
hodnocení

0x

Oprávněný výprask, o jehož příčině (za co to je) ví, ho rozhodně nijak nenaruší. Spíš ho pokřiví filozofie výchovy bez fyzických trestů. Samozřejmě je rozdíl mezi výpraskem a týráním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]