Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pprosím o radu a názor, jsem půl roku po velkém traumatzu, kdy jsem doslova přežila jen zázrakem vlastní smrt a porodila hóódně předčasně své první dítě, které bylo přes 3 měsíce v nemocnici a já doma bez něj. Od prvného dne od propuštění se mi špatně dýchá, od probuzené po celý den, dokud zase neusnu. Je to jako bych měla málo kyslíku, jako bych dýchala proti odporu. Mám za sebou již rtg plic a srdce, několik ekg, ct plic a mediastina, scintigrafii plic, spirometrie 3x, bronhcoskopie, ct dutin, ORL vyšetgření, ct mozku, magnetickou rezonanci mozku a cév, interní vyšetření, neurologická vyšetření, hematologické, imunologické vyšetření. Na ARU a na JIP jsem byla celkem 14 dní, nepřetřžitě na monitoringu, takže si i myslím, že nějaké srdecční onemocnění by se alespoň trochu projevilo nějakou odchylkou, ale propustili mě, že jsem až zázrakem v pořádku. Upřímně už mě napadají i nějaká nervosvalová onemocnění, např. myastenie gravis nebo distrofie. Ale jiné než dechové problémy emám, jen se mi občas motá hlava, hlavně když vyjdu ven a jdu někam sama nebo do obchodu. Prosím poraďte co by to mohlo být, děkuji
V tom výčtu všech doktorů a vyšetření mi chybí jeden lékař - a to psychiatr (případně psycholog). Vzhledem k tomu, že Vaše potíže začaly velkým traumatem, může být Váš problém psychosomatického rázu.
Je to sice jiný případ, ale moje babička měla hrozné bolesti. Roky jí léky proti bolesti, až skončila v nemocnici na kapačkách. Až šikovná neuroložka si všimla, že její bolesti jsou psychického rázu. Prostě si tu bolest dokáže vsugerovat. Dostala antidepresiva a léky na uvolnění a je to o hodně hodně lepší.
Také bych se přikláněla k návštěvě psychologa nebo psychiatra. Neberte to ve zlém. Mám za sebou také hodně špatné období, které provázely problémy s dýcháním - pocit, že mám málo vzduchu, že se udusím... Vše bylo v mé hlavě. Pomohla relaxační, dýchací cvičení a tato "panika" po pár měsících ustoupila. Také pomáhalo dýchání do papírového pytlíku..
"sarlotka", také si myslím, že byste mohla zajít k psychiatrovi. Jak píšete, prožila jste šok, potom dítě 3 měsíce v nemocnici a Vy doma, to spustí stres. Stres, možná už distres je napětí, jste, jako v křeči a pak nemůžete dýchat. Potřebujete se uvolnit, pokud to nezvládnete sama, stačí od psychiatra léky, které Vám pomohou. Za pokus to stojí. Přeji pevné zdraví Vám i děťátku. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.