Nejste přihlášen/a.
Prosím, nevíte někdo chemické složení přírodní pemzy? Vím , že je sopečného původu,ale na netu jsem nikde složení nenašla. Děkuji.
doplněno 30.12.08 22:42:Nemusí to být přesné složení jen jestli obsahuje nějakou formu vápna nebo vápenatých sloučenin.
co ja vim, tak se jedna vlastne o vulkanicke sklo, slozene hlavne z hlinitych a draselnych kremicitanu. Zkousel jsem na netu hledat a vapenaty soli ci jine slouceniny jsem objevil zatim pouze v hornine felzit, ktera je jeji soucasti (ale nutne byt jeji soucasti nemusi). Jedna se ale o nepatrne mnozstvi a spis bych se priklanel, ze je mala pravdepodobnost vyskytu vapenatych sloucenin v pemze... Jedne se predevsim o kremicitany, ktere jsou v pemze obsazeny...
Tady je slozeni felzitu podle wiki
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.