Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat bubenické paličky?

Od: tecr* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

chci koupit svému bratrovi k Vánocům bubenické paličky, ale na hudbu jsem laik, a tak si nevím rady.

Hraje nejraději tvrdou hudbu. Prosím o tip na materiál, značku, velikost apod.

Děkuju moc. :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasgulas
hodnocení

0x

Čau,

já nejsem bubeník, ale bývalý kytarista a řeknu Ti upřímně - takový dárek bych si nelajzl. Já třeba používal struny Ernie Ball Hybrid Slinky (spodky desítky a vrchy devítky) a neumím si představit, že by se do tohodle trefil člověk, který by mi chtěl udělat radost a obdarovat mě strunami :) Proto bych buď:

- se ho zeptal, které by chtěl

- mu koupil mu něco jiného

- jestli není moc dobrý bubeník a je mu to de facto fuk, poradil s prodavačem *haha*

axlik*

Já bych řekl, že mezi strunama a paličkama je obrovský rozdíl, takže bych asi tolik neřešil a poradil bych se s prodavačem který jsou nejlepší a ty vzal :) nápad na dárek je to dobrý :) a proč kazit překvapení..

Mimochodem proč spodky desítky a vrchy devítky? :-D Nejsem teda žádnej odborník, ale co jsem se naučil při seřizování kytar je, že pokud je jakákoli struna jiná než ostatní, tak přestává ladit, zní to kakofoně a ani oktávy se tam pořádně nedají naladit..Jak u elektriky, tak akustiky dodržuju jeden typ strun a jednoho výrobce..

tomasgulas

Kdyby to bylo, jak říkáš, nebudou se vyrábět. Existují mnohem bizarnější kombinace :) A proč spodky desítky a vrchy devítky? To je jednoduché. Při desítkách a normálním lazení se nedaly struny v rychlých pasážích tak rychle vytahovat (mluvím o své kytaře) a při devítkách zase nebyl zvuk tak dobrý.

Tohle byla nejlepší kombinace, se kterou jsem odehrál snad 200 koncertů a nedám na ni dopustit. Ale ono jde taky o styl. Třeba k jazzu bych si nechal ty desítky, mají lepší zvuk.

Tadytema určitě nic nezkazíš Zildjian American HickorynTrilock Rock , cena kolem tří kil.

Tomasgulas.,,, ja struny na jazz zase dokonce .012 a hlazenky :)

tomasgulas

jj, to byl jen příklad. Jeden kolega používá 0.014, má kytaru podlazenu o tón (nebo dokonce o dva?) a hrají ten jejich Atmosferický Thrash nebo jak se to jmenuje. Něco šíleného :)

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud má doma nějaké paličky, tak bych zkusila z nich, nebo z obalu vyčíst značku, výrobce apod.

Ze zkušenosti vím, že syn měl různé paličky na různé druhy hraní muziky. Záleželo také, jakou měl bicí sestavu.

Též měl více souprav, aby měl náhradní, když se palička zlomí. Takže i třeba vzít do obchodu nějakou ohranou a podle ní a po poradě prodavače dárek koupit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]