Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mutují jen kluci?

Od: marcyk* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.
Už nějakou dobu mi vrtá hlavou zda mutují jen kluci ... popravdě já si docela všimla hodně velké změny svého hlasu a, už vůbec co se týka smíchu... :) Ještě ve svých 13letech jsem měla krásný dětský hlásek, ale momentálně ten krásný dětský hlásek je pryč... Hlas mám momentálně jiný ... takový více dospělí a ženský :D (vím zní to divně) oproti mému krásnému dětskému hlásku. Ráda bych věděla zda je i toto možné u holek ... já si teda myslím, že ano ...
A, co si myslíte vy? Prosím komentujte zajímá mě moc váš názor...
Děkuji za přečtení, Marcyk.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Ano, mutují obě pohlaví.. Růst hrtanových chrupavek (zejména štítné chrupavky) způsobí změnu délky a šířky hlasivkové štěrbiny. Tím je ovlivněna barva a hloubka hlasu. U dívek je mutace méně výrazná než u chlapců. Dá se o tomto i hodně dočíst i nějaké info na netu.

doplněno 30.11.12 19:19:

Není zač, rádo se stalo.

marcyk*
hodnocení

Děkuji moc...

iz*
hodnocení

3x

Ano mutují i dívky. Dívky zpravidla mezi 12. až 16. rokem, chlapci mezi 14. až 18. rokem.

___ Zajímavý článek o/...

marcyk*
hodnocení

Děkuji moc..

mlp2

Nic proti, ale já mutoval již ve dvanácti.

fino97*
hodnocení

1x
ano,hlas se meni oboum pohlavi behem zivota.pouze u kluku je to behem puberty nahlejsi a vyraznejsi.proste se vyvijite...
marcyk*
hodnocení

Jéé děkuji ... jsem si momentálně oddychla .. :)

hm*
hodnocení

0x

Kdyby holky nemutovaly, měly by do smrti dětské hlásky. ;)

Takže ano, mutují.

marcyk*
hodnocení

Děkuju moc... vážně ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]