Nejste přihlášen/a.
dobrý den ráda bych se zeptala skončila mně teť mateřská mám dvojčata narodili se mi moc brzy tudíš mi je nevzali do školky a musím s něma být ještě do září doma. Před mateřskou jsem pracovala ale tam mně skončila smlouva manžel má výdělek 7000,- a mně vyměřili na pracáku 3500 na 2 měsíce pak se to bude snižovat až do nuli. Bydlíme z rodiči ale každý má na svém patře svoje já se chtěla zeptat jestli máme nějakej nárok na nějaký sociální příspěvky? Nebo nějakou podporu od státu? Předem děkuji za radu z pozdravem Markéta
Státní sociální pomoc i pomoc v hmotné nouzi se odvíjejí od životního minima (ŽM) domácnosti a od příjmů všech společně posuzovaných osob.
Tvoříte-li s manželem a dětmi samostatnou domácnost (bez rodičů), činí Vaše ŽM 9.450 Kč měsíčně. To je částka, kterou byste po uhrazení nákladů na bydlení měli mít k dispozici.
Tvoříte-li ale společnou domácnost společně s rodiči (vše je napsáno či smlouvy uzavřeny na ně), budete se posuzovat všichni společně.
___ Odkazy:
___ Poznámka: Protože nemůžete nastoupit do zprotředkovaného zaměstnání (nemáte zajištěnu školku), nemůžete ani plnit povinnosti uchazečů o zaměstnání (aktivní hledání nové práce, veřejná práce). Protože nejste uchazečem o zaměstnání, nemá registrace na ÚP žádný smysl a ÚP Vás ani neměl zaevidovat.
Pečujete-li celodenně o jedno dítě do 7 let nebo o dvě děti do 15 let, jste rodičem celodenně pečujícím o dítě, takže zdravotní pojištění by za Vás hradil stát.
doplněno 30.11.12 13:49:Pro úplnost:
doplněno 30.11.12 13:58:Oprava ( Luisi, díky za upozornění):
To je částka, kterou byste po odečtení přiměřených nákladů na bydlení měli mít k dispozici.
___ Pro Luise:
Příspěvek na živo/... (pomoc v hmotné nouzi)
Ivzez: kde ste vzal/a že životní minimum je částka kterou by měl mít člověk k dispozici po uhrazení nákladů na bydlení?.?.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.