Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zajímalo by mě, jestli dáváte někdo dětem probiotické kapky na bolení bříška a jestli Vám zabírají. Předchozí diskuze už je uzavřená, takže zakládám novou.V diskuzích jsem narazila nejčastěji na tři zmiňované,ale názory maminek se liší.
Kapky ne, ale jedla jsem probiotika od firmy Swiss už v těhotenství a od 14dní věku je dávala i synovi. Prý jsou nejlepší. Na tříměsíční koliku zabral nejvíc fenyklový čaj nalitý přímo do novorozeněte. Prakticky ihned bylo po řevu. Čaj jsem musela použít jen dvakrát, pak zabrala probiotika. Sama jsem pila čaje pro kojící matky, které fenykl obsahují. Ale syn na koliky prakticky netrpěl, takže jsem si ani moc nedávala pozor na to, co jím. Třeba jsem se ještě v době plného kojení živila 3 dny jen hrachovkou, nebo při kojení spořádala půl kila jahod.
tak to vám zavidím že na to netrpěl, to by byla paráda.A jahody se taky nemůžou.N to jsem nevěděla,ale jahody jsem naštěstí neměla ani nepamatuju.
A ty probiotika jsi brala na co?Prevntivně nebo kvůli něčemu?Fenyklový čaj?tak děkuju za tip
Preventivně už před porodem. Bylo mi to doporučeno, že když je bere matka, něco si z nich vezme i dítě. Fenyklový čaj na zažehnání tříměsíční koliky, protože synovi jsem začala dávat na doporučení probiotika až když mu bylo 14dní. Mít druhé dítě, narvu mu probiotika už v porodnici. On je u nás zákon, že klinické testy se smí provádět až na dětech starších 1měsíc, takže všechny potravinové doplňky mají na sobě napsáno, že až od 1.měsíce. Na Slovensku je zákon až od 3.mesíce, takže když si koupíte ty samé kapky Bio Gaia na Slovensku, budou mít v příbalovém letáku, že se smí používat až od 3.měsíce věku dítěte. No možná proto je tam mají o víc jak polovinu levnější.
Tak to si měla asi dobrou doktorku,od té mojí jsem se pořádně nic nedozvěděla...taky si budu hledat asi jinou.Ještě že tu existují takové diskuze . Já se dívala na ten biopron, ty jejich kapky mají taky až do 3.měsíce, pokud to nedoporučí lékař jinak a nějaké jiné probiotika mají zas od ukončeného 1.měsíce, tak nevím jaký je v tom rozdíl.
Dcera vnučce dávala a na mazání bříška měla mast PUPÍK. K pití ji dávala čaj co se jmenoval Zdravé bříško.
zkoušeli jsme toho víc, jestli to bylo lepší těžko říct... prostě dokud se nerozpohyboval, tak to libové stejně nebylo. Konkrétně mast pupík - žádný výsledek, ale zkoušeli jsme to snad jen 3x, takže pokud je nutná pravidelnost, tak té se nedostalo.
doplněno 03.12.12 18:06:tedy pokud jde o kojence (mimčo)...
No já jsem dávala na bolest bříška u kojence SAB Simplex, to je sirup. A pomáhal. A když ne, tak rourku do zadečku, anebo masírovat bříško taky mastičkou na prdíky. A pila jsem čaj pro kojící matky. Anebo když už bylo dítko větší, tak vařím zeleninku s kmínem. Ty probiotické kapky - no nevím. Všude se hlásí brát probiotika... jenže čeho je moc, toho je příliš. Nekupuji ani Sunar s probiotikami, ale ten obyčejný (originál). Slyšela jsem totiž i takový názor lékaře, že probiotika by se měla brát ne preventivně, ale když třebas se užívají antibiotika. Ale pořád do sebe cpát probiotika že taky není až tak zdravé. Ale lidi na to slyší a dobře se to asi prodává.
Ahojky. Já našemu malému dávala probiotické kapky od Biopronu. Poradila mi to naše nová doktorka, zdí se mi, že má opravdu přehled, co se týče tady těchto doplňků stravy a tak. Já jsem od toho popravdě moc neočekávala, ale kupodivu to malému strašně pomohlo. Dřív plakal dá se říct obden, to bříško ho bolelo hrozně moc, už jsem nevěděla, co s tím dělat. A ty kapky nám moc pomohly. Teď mi příjde, že se to celkově zlepšilo, už bolení skoro nemá a když ano, dám mu kapky a za chvilku je po bolesti
tu mast pupík jsem zkoušela taky,ale vůbcc nezabrala.Zkoušíme pravidelně cvičení,trošku to pomůže,ale malá se stejně pořád kroutí a bříško jí bolí.Jak dlouho Vám ty kapky od biopronu vydrží a nebo ten sirup donald?
Něco už zkusit musím, protože se v noci nevyspí ani jedna z nás a už je to fakt o nervy
Lauro, Hylak je moc dobrý (tedy ne na chuť, ale účinný), mým dětem vždy pomohl - záleží na věku, starším dětem můžete dát i Lactobacily i v kapslích, menším ty kapičky (Hylak).
Tak na ten hylak kouknu taky, ale o tom jsem popravdě nic neslyšela - to jsou taky probiotika?. Dcera má 4 měsíce, takže by to chtělo asi ty kapičky.A ráda bych něco přírodního, abych ji nezatěžovala nevhodnýma látkama.No zatím nejvic uvažuuju o tom biopronu.
A pomohlo někomu z Vás nahřívání bříška?
Kojíte nebo krmíte sunarem nebo jak se dnešní mlíčko jmenuje? Zkoušela jste do každého čaje nechat vyluhovat fenykl nebo alespoň kmín?
Ještě naštěstí kojím ,jenom vyjímečně na noc dávám sunar.Ne, tak to jsem nikdy nezkoušela.To taky pomáhá?
Já si na jídlo dávám pozor,když ještě kojím,takže z mé strany to asi není nebo nevím,co z mého jídelníčku by to mohlo způsobovat.
Je to určitě vaší stravou. Jednou jsem rozbalila maličkého vnoučka a to nadělení v plenečce slabě vonělo sekanou. Mladá mi potvrdila, že včera na oběd měli sekanou. Nezažít to, nevěřím. :D Popíjejte dětský čajík, jsou tam kromě heřmánku prdlavé bylinky. Používejte více ve vařených potravinách kmín. Do polévek, do brambor, pod maso. 2-3 zrníčka do vašeho čaje. Vám to neublíží a malé třeba pomůže.
Tak to vážně nevím, co by to mohlo způsobovat...jídlo si opravdu hlídám,ale možná mi něco uteklo a ani o tom nevím. Sekaná? Tak to je pěkné Takže na to je dobrý i heřmánek?A jak na to může dobře působit kmín?S tím jsem se popravdě snad nesetkala
nasevyziva.cz/... nadýmání a křeče hladkého svalstva. Tedy kladně působí na nadýmání a uvolňuje střeva. Revmatoložka mi povídala, ať s kmínem nešetřím, zvláště pak při vaření brambor a že je třeba vařit brambory odkryté.
Když jsem byla malá a měla jsem větry, babička i maminka mi vždycka dala špetičku kmínu na rozkousání. Dávala jsem i dcerkám do čajíčku i později na pokousání. Prostě bez kmínu žádná kuchyně v mé rodině nemohla být.
Použili jsme je a zabíraly. Většinou ale problém vyřešily pravidelné masáže, takže bříško bolelo málokdy.
A jaké jste konkrétně používaly?Já teď první týden zkouším ty od biopronu a do toho nahřívám a masíruju bříško...možná je asi brzo něco hodnotit po třech dnech,ale přijde mi to o trochu lepší...no uvidíme,jak to bude vypadat za týden.V diskuzích holky psaly že zlepšení je vidět tak po týdnu, že to není ze dne na den
Já mám velmi dobré zkušenosti s probiotickými kapky od biopronu. Moje známá má 3 děti a prozkoušela kde co, nakonec mi doporučila právě tyto kapky, které jsem začala kupovat i já, protože i cenově se to dá. Malé to určitě pomohlo, často ji bolelo bříško. Od té doby, co jí biopron dávám, nemáme problémy.
Ahoj, já jsem malému dávala probiotické kapky od biopronu, jak už tady v diskuzi někdo psal. Moc nám pomáhaly, když měl syn bolení. Jinak mi ještě v těhotenství doporučila lékařka užívat probiotika, která se zkrze mne dostanou i k miminku a protože jsem už předtím užívala biopron devítku (prodělala jsem neštovice až v dospělosti a pořádně mi nabouraly imunitu), zůstala jsem u něj a musím říct, že možná i díky nim jsme pak s malým neměly s bolením takový problém. Ale pokud jsi žádná probiotika v těhotenství neužívala, doporučuju malému dávat kapky i dlouhodoběji, protože jsou výborné na imunitu.
Přesně tak. Ty probiotika jsou opravdu parádní. Teďka máme docela problém s imunitou..Prý je nějaký nový biopron Méďa nebo Medvídek? No tak nějak se to jmenuje..Tak jsem si říkala, že bysme to vyzkoušeli. S tímto náhodou někdo nemáte zkušenost? je to asi nějaké novější, říkala mi kamarádka, že prý je to teď u nich v lékárně hit :D
My jsme nakonec zjistili,že probiotické kapky jsou zbytečně drahé...nemůžu ale říct,že by nepomáhaly.My jsme skončili na Espumisanu (který dle mého pomáhá stejně nebo možná i lépe),kmínovém a fenklovém čajíku a masážích bříška...Za nás s prckem jsou kapičky bezva,mají slaďoučkou chuť,nestojí svět (asi 90Kč)a lahvička vydrží skoro měsíc i při pravidelném užívání...
Řešila jsem to samé ... probiotika byly moc drahé nechci na miminku šetřit, ale nejdřív jsem zkusila Espumisan - viděla jsem, že ho dávaly sestřičky v porodnici. A asi po týdnu jsem začala vidět zlepšení. Zařadili jsme i více pohybu - poloha na bříšku, v klubíčku, cvičení nožkama ... a je to o moc lepší!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.