Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozhodnuti soudu o styku s otcem

Od: nica odpovědí: 8 změna:

prosim poradte mi,ja nevim co mam delat mam 9 leteho syna.Po rozvodu s otcem bylo synovi 1 rok otec si syna bral jak se mu to hodilo a nepravidelne i kdyz mel soudem urcene 1 za 14 dni.nekdy ho bral do hospody a radeji daval prednost kamaradum pred ditetem a privezl syny s brekem domu,ze otec nema cas ,aby mohl jit za svymi zalibami nekdy mu slibyl ze spolu pojedou na akci a neprijel a omluvil se az odpoledne coz mi bylo jasne z hlasu duvod proc nemel cas. Minuli rok jsem se vdala a byvali zacal najednou projevovat velky zajem az to skoncilo u soudu ,protoze muj syn si meho nynejsiho manzela tak oblibyl ze mu zacal rikat tati.U soudu na me rika nesmyslne vypovedi jen aby me pospinil a chce aby syn k nemu chodil ale muj syn uz ztratil zajem.Dokonce na socialnim urade rekl urednici pred nim ze u k tatovi nechce a ze je ted stastny.ja nevi co mam delat ,protoze me ted ceka dalsi soud.muzete me nekdo poradit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Netlačte "na pilu", uvidíte, že se časem situace uklidní. Váš bývalý zřejme začal žárlit,poté, co jste se vzdala a Váš syn si oblíbil Vašeho nového manžela, ale vzhledem k tomu, že jeho vztah byl k synovi vždy celkem vlažný, myslím, že se situace časem vrátí do "normálu", tj, že si syna nebude vyzvedávat tak často jak má. Jinak musíte vydržet ještě pár let, než bude Váš syn tak starý, že bude moci sám u soudu říci, že nemá zájem otce navštěvovat a proč (myslím, že už se to tady na poradně probíralo, a že to je hranice 12 let).

nicozjb*
hodnocení

2x
Zvlastni zkušenosti dcera stejný věk podobná situace s tím rozdilem že otec 5let neplatí alimenty a o soud jsme žádaly mi aby dcera nesla stejné prijmeni a poté osvojení což je jednoduché v tom smyslu že zbavíme otce veškerých práv i povinnosti s tím že stejně neplatí alimenty soud přihlíží k zájmům dítěte úplné rodině starostlivosti otce i k vlastnímu názoru dítěte je pravda že dost záleží na sociální pracovnici a také posudku psychologa.jméno nebyl problém teť čekáme na psychologické vyšetření také jsme napadly podmínky v kterých by dítě bylo u otce .

hodnocení

0x

Styk dítěte s otcem upravil soud a záleží jen na otci, zda styk bude dodržovat, nebo ne. Nelze mu to nařídit jako povinnost. Nelze otci styk s dítětem ani zakázat. Otec má právo se s dítětem stýkat a s tím neuděláte vůbec nic. Soud posoudí, co je v zájmu dítěte nejlepší, ale pokud otec plní vyživovací povinnost a o dítě zájem jeví, byť nevykonává styk s dítětem pravidelně, pak není důvod, otci styk s dítětem zakazovat. Pokud nejste schopna prokázat, že by dítě ohrožoval na životě atd. pak to, že dítě prostě k otci nechce, neuspěje.

doplněno 28.11.12 13:13:

Jen ještě pro upřesnění - ani kdyby otec výživné na dítě neplatil, nemá to na styk s dítětem vliv. Otec má prostě svá práva a i když Vám to třeba komplikuje život, nelze ho vynechat tak jednoduše z života dítěte.

doplněno 28.11.12 15:32:

Víte, ono je to složitější. Není to povinnost dítěte setkávat se s otcem. Je to jeho právo. Totéž platí i o jeho otci. A tím, že k němu dítě nepůjde, vzdá se tak svého práva vídat otce, tak vlastně toto upírá právo na styk otci. Toto musí rozhodnout a posoudit soud. Každý případ je jiný, jiná situace atd. Nutit dítě nelze, jenomže to Vás zase bude udávat jeho otec, že jste dítě nepředala a nepřipravila ke styku s ním. Já určitě doporučuji vzít si advokáta, pokud není mezi Vámi a otcem dítěte možná mimosoudní domluva. Z praxe mohu zodpovědně říci, že pokud otec dítěte o styk stojí, platí výživné a nijak dítě neohrožuje atd. a trvá na tom, aby byl s dítětem ve styku a udržované pouto mezi nimi, jsou to spory na dlouho. Zkoumá se přitom i to, zda není dítě očkováno, naváděno atd...A nejvíce to odnáší právě dítě, čím vším musí procházet, s kým vším musí vést rozhovory atd. Nechci Vás zrazovat, ale prosím, rozmyslete si každý krok, právě s ohledem na dítě. Říkáte, že otec dítěte na Vás hází špínu atd. toto všechno psychiku dítěte poznamenává...Vy jako rodiče byste měli lépe umět odhadnout, co je v zájmu vašeho dítěte, než soud. Nemyslím to vůbec ve zlém, jen není nad to, když se dva dohodnou, aby tím dítě netrpělo víc, než musí.

doplněno 28.11.12 15:34:

PS: Jak se staví otec dítěte k tomu faktu, že k němu dítě nechce? Ani na to nebere ohled, že nutit dítě nemá smysl?

nica
hodnocení

dekuji za odpoved,jen bych chtela upresnit situaci,muj syn prestal k otci chodit v dobe kdyz muj manzel uz byl v ceske republice,ale uz dlouho predtim jsem ho musela premlouvat aby k otci sel,dokonce jednou v noci i zvracel jen proto ze vedel ze jde rano k otci ,cekali jsme ho rano po domluve v 9 hod a on se ani neomluvil ze prijde pozdeji a ja jsem musela volat kde je a jestli uz je na ceste,urcite by se nelibylo zadne mamince kdyz vam prijede pro syna o 3 hod pozdeji s cervenyma ocima a hrubym hlasem jen s pikapem bez sedacky a jine . Presto ze se mi nelibylo kam s nim chodi a jak se chova ,myslim,ze piti alkoholu a vulgarni slova nejsou vhodne pro vychovu deti .Ja sama jsem abstinent a muj nynejsi manzel take a deti mam uz 3 ktere po rozvodu vychovavam sama a muj nejstarsi syn je ted na skole s maturitou a chysta se na vysokou skolu pedagogickou a dcera na zdravotni skolu..jen bych chtela vedet jestli pokud synovi jeste neni 12 let a jestli ho nekdo muze nutit nasilim pokud on sam odmita.protoze ja jsem mu sama domlouvala jen kuli soudu a nechce ani semnou o tom mluvit .

nicozjb*
V takovém to případě by bylo na místě volat policii ať mu dají dýchnout synovi jelikož se mu tam nechce to rozumně vysvětlit proč se tak děje a chtít záznam .
nica
hodnocení

ono prave se tohle vsechno delo v dobe kdy jsem jeste byla tak hloupa,ze jsem nepremyslela nad tim co bude do budoucna a kdyz na me byvali zarval at to tak nehrotim ,tak jsem se stahla, vim ze jsem udelala drive mnoho chyb,ktere se ted obraceji u soudu proti me ,jsem v koncich s resenim -

nicozjb*
Nenašli by se svědci k této nebo podobným situacím? také vyjádření školy k situaci .pokud máte dobré vztahy se sousedy zkusila bych i je jestli by byly ochotni svědčit .
nica
hodnocení

on si vzal svoji rodinou kamaradku co je advokatka a ted nedavno probehl soud,pote jsem mela hned druhy den pripravit syna ktereho nevidel rok ze az skonci skolu ,ze si pro nej prijdou do skoly a to hned na cely vikend ,Mela jsem synovi vsechno doma vysvetlit ,ale on zasadne protestoval a kdyz na nej cekali pred skolou tak rekl ze s nimi nikam nepujde a odesel rychle domu potom jeste jednou a to opet stejna situace ted znovu nas ceka soudni jednani ja uz nevim co chteji dal resit .podle me nema cenu ho nutit podle me to bude jeste horsi a vytvori si k nemu nenavist.coz se muze projevit do budoucna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]