Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rostly někomu zuby moudrosti do kosti a byl někdo na trhání "osmiček" v celkové anestezii?jak moc je to poté bolestivé?čeho se obávat?
Děkuji
Pokud jsou narostlé správně, tak by to nemělo bolet, nechápu radu nademnou ,,nacpěte se práškama" ach jo, lidi...
No každopádně já je měl narostlé ale měl jsem přes ně dáseň což mi způsobovalo otoky, dostal jsem lokální umrtvení, zákrok trval tak 5min, nic nebolelo, jen to tak nepříjemně tahalo, pár hodin po zákroku se začala ozývat bolest, dal jsem si paralen a šel jsem spát, druhý den bylo už všechno v pořádku a pak mi už zubařka jen přešmikala stehy. Jsem rád, že jsem toho zbaven vrchní jsem si ovšem nechal na doporučení zubařky, že je mám moc zdraví na to, aby mi je někdo trhal.
Omlouvám se :D zdravÝ
No a byl tedy někdo v celkové narkóze,protože mu rostly do kosti a museli je vysekávat?Zajímá mě,jak moc to bolí a taky,jak moc to pak bývá otelké.Jak dlouho se s tím musí být doma atd.Díííky.
Není to dotaz pro mě,ale pro přítelkyni...zubařka ji dneska po rentgenu sdělila,že musí pod celkovou anestezii na chirurgickou stomatologii.
Měla jsem trhané v celkové anestezii dolní i horní osmičky. Dolní když mi bylo 16 a byly ještě bůh ví kde. Nic příjemného to nebylo, člověk se pár dní moc nenají a asi měsíc jsem byla každou chvíli na pohotovosti, než mi končně lékaři prozradili, že z těch kráterů, co po zubech i přes zašití ran zbyly, je třeba po každém jídle vyplachovat slanou vodou zbytky, jinak tam zůstanou a zánět je na světě. Horní pak o 10 let později a to už byla pohoda, jídlo do rány ani moc nelezlo, akorát jako komplikaci jsem měla prolomenou nějakou přepážku, takže jsem nesměla 14 dní smrkat a kýchat. Je to prý běžná komplikace, kdy se zub páčí ven a jinam uhnout nemůže, tak prolomí jakousi kostěnou přepážku. Ať přítelkyně počítá minimálně s týdnem pracovní neschopnosti, nejspíš bude hodně ospalá a oteklá.
já si to prošla 2x ale do celkové anestezie bych nešla. Stačí lokál.
V tu chvíli bolí jenom ta injekce - píchnutí - a pak pusa znecitliví komplet celá. Zub mi vytahovali "bokem" protože rostl pod sedmičkou a nevešel se do pusy... Otok - asi jako pingpongový míček, doporučuji chladit a chladit - ideální je mražená zelenina (hrášek), vydrží dlouho studená a neodkapává z ní voda. Čím víc chladíte, tím menší otok.
ďouru po zubu jsem měla zašitou dvěma stehy a žádné jídlo mi do toho tedy nelezlo a zubařka říkala že vyplachovat nejdříve druhý den, jenom jemně šalvějem - že dobře zatahuje.
bolelo to první den docela dost - doporučuji NALGESIN - volně dostupný lék proti bolesti s dlouhým účinkem, druhý den už docela dobrý a do tří dnů do práce...
doporučuji nechat si udělat vždycky jednu stranu - ne obě najednou.
A zubní chirurg je na tohle fakt lepší než obyč. zubař
Zuby moudrosti se často při svém růstu chovají velice nestandartně. U Vaší přítelkyně došlo k tomu, že zub opravdu roste DO kosti, jak píšete. Není to nic neobvyklého. Trhání takového zubu při lokálním umrtvení je pro pacienta velice náročné, proto se volí vytržení pod narkozou. Přeci jenom vytržení takového zubu trvá trošku déle. Musí se nejdříve osekat kost kolem, zub vytrhnout a poté vyčistit čelist v místě rány od zlomků kostiček. Problém v lokálním umrtvení je už jenom v tom, že pacienta bolí panty, jak musí mít pusinu dlouho otevřenou. No a jak to bolí po probuzení? Jak koho...Jak kdy...Ale jsou horší věci v životě. Trhání zubů Vaše přítelkyně nejspíš přežije ve zdraví . Tak ať to bolí co nejméně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.