Nejste přihlášen/a.
Zdravím,máme hypotéku,banka měla svého odhadce,udělal zápis v průběhu rekonstrukce,konečnou kolaudaci nemáme,,kde všude se uvádí kolaudace,k čemu vlastně je,?děkuji
Neuvádíte, za jste měnil půdorys stavby a nebo ne. Pokud ano, tak bez kolaudace vám návrh na vklad do katastru vůbec nevezmou. Zažádejte o kolaudaci ( v termínu je zdarma). Pokud nezkolaudujete, vypíší vám závady a můžete požádat stavební úřad o předčasné užívání stavby. Pokud to budou prkotiny. A postupně závady odstranit. Neměla jsem fasádu, nezkolaudovala jsem a přišel mi papír ze stavebního úřadu - Zákaz užívání stavby (pod pokutou až 200tis.)
Když se na kolaudaci vyprdnete, nemůžete nikdy dům prodat, až umřete, tak se budete ještě v hrobě obracet, jak dědic bude nadávat. Budeto kolaudaci vyřizovat za vás a čím později, tím hůře.
Správně se bez kolaudace nesmí stavba obývat, ale většinou se udělá koludace, i když bydlíte, záleží úřad od úřadu. jen si pamatuji reportáž v TV, kde lidé měli postavený domek, který jim nechtěl úřad zkolaudovat kvůli nalezeným nedostatkům a bylo stále dokola, až to dali majitelé do TV. Takže raději mít vše v pořádku i kolaudaci. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.