Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je kolaudace?

Od: seltie odpovědí: 5 změna:

Zdravím,máme hypotéku,banka měla svého odhadce,udělal zápis v průběhu rekonstrukce,konečnou kolaudaci nemáme,,kde všude se uvádí kolaudace,k čemu vlastně je,?děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

S tou pokutou bych přibrzdil. Tchán ji dělal až po 32 letech bydlení a zjistil to (údajně), až když chtěl barák přepsat. Udělali ji dodatečně bez jakýchkoli problémů.

uska*
hodnocení

2x

Neuvádíte, za jste měnil půdorys stavby a nebo ne. Pokud ano, tak bez kolaudace vám návrh na vklad do katastru vůbec nevezmou. Zažádejte o kolaudaci ( v termínu je zdarma). Pokud nezkolaudujete, vypíší vám závady a můžete požádat stavební úřad o předčasné užívání stavby. Pokud to budou prkotiny. A postupně závady odstranit. Neměla jsem fasádu, nezkolaudovala jsem a přišel mi papír ze stavebního úřadu - Zákaz užívání stavby (pod pokutou až 200tis.)

Když se na kolaudaci vyprdnete, nemůžete nikdy dům prodat, až umřete, tak se budete ještě v hrobě obracet, jak dědic bude nadávat. Budeto kolaudaci vyřizovat za vás a čím později, tím hůře.

seltie
hodnocení

půdorys zůstal,proběhla jen rekonstrukce.

kjanik112*
hodnocení

0x

Pozor, za bydlení bez kolaudace Vám stavební úřad uloží pokutu.Kolaudace znamená, že dům, nebo byt, je obyvatelný.

pt®
hodnocení

0x

Správně se bez kolaudace nesmí stavba obývat, ale většinou se udělá koludace, i když bydlíte, záleží úřad od úřadu. jen si pamatuji reportáž v TV, kde lidé měli postavený domek, který jim nechtěl úřad zkolaudovat kvůli nalezeným nedostatkům a bylo stále dokola, až to dali majitelé do TV. Takže raději mít vše v pořádku i kolaudaci. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]