Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před třemi lety jsem zdědila po své tetě nějaký majetek a před nedávnem jsem našla papír, na kterém teta někomu půjčila peníze, není notářsky ověřený a není jasné, jestli byly peníze vráceny. Pokud nebyly, mám na ně nárok a můžu je právně vymáhat?
O takových finančních transakcích se zpravidla píšou písemné doklady. Takže ten, komu teta půjčila by o vrácení peněz měl mít doklad, kterým by prokázal, že peníze vrátil. Jinak je to dotaz k právníkovi. Existuje bezplatná právní poradna. cak.cz/... Nevím, zda se toto nedá považovat ze strany dlužníka jako neoprávněné obohacení se.
doplněno 25.11.12 22:14:Dědí se dluhy i pohledávky. Obraťte se napřed na notáře, který vyřizoval dědictví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.