Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědictví

Od: gordon odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, před třemi lety jsem zdědila po své tetě nějaký majetek a před nedávnem jsem našla papír, na kterém teta někomu půjčila peníze, není notářsky ověřený a není jasné, jestli byly peníze vráceny. Pokud nebyly, mám na ně nárok a můžu je právně vymáhat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

dostala jste málo? nejste trošku vyčuraná? dokažete to dlužníkovi že to nevratil?

tesyk*

Stará lidová moudrost praví, že:

Když nahá prdel k majetku příjde,

o jiných mluví jak o hnědé díře...

andrea1*
hodnocení

1x

O takových finančních transakcích se zpravidla píšou písemné doklady. Takže ten, komu teta půjčila by o vrácení peněz měl mít doklad, kterým by prokázal, že peníze vrátil. Jinak je to dotaz k právníkovi. Existuje bezplatná právní poradna. cak.cz/... Nevím, zda se toto nedá považovat ze strany dlužníka jako neoprávněné obohacení se.

doplněno 25.11.12 22:14:

Dědí se dluhy i pohledávky. Obraťte se napřed na notáře, který vyřizoval dědictví.

coop*
hodnocení

0x

Kdy byla tato pohledávka splatná?

pt®
hodnocení

0x

"gordon", jen nezapomeňte potom tyto děděné peníze nahlásit notáři a zdanit.

buss
hodnocení

0x

Napřed je třeba se podívat, zda to není promlčenééé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]