Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s vrácením peněz na daních?

Od: lenka322 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Mám 5 měsíční brigádu v jedné firmě. Smlouva mi končí 30.11. Mám klasickou PP na dobu určitou. Náleží mi jako studentce kombinovaného studia nějaké vrácení peněz na daních? Děkuji Lenka.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Máte-li podepsané u svého zaměstnavatele daňové prohlášení (růžový formulář), pak si můžete do 15.3.2013 u posledního zaměstnavatele požádat o roční zúčtování daně. Nevím, jaký máte příjem. Daň lze vrátit pouze do výše odvedené (zaplacené) daně.

Zaměstnavateli doložíte potvrzení o studiu. Pokud jste měla několik zaměstnavatelů v roce 2012, vyžádáte si od nich potvrzení o zdanitelných příjmech za zdanitelné období 2012 a o roční zúčtování požádáte zaměstnavatele posledního.

doplněno 20.11.12 19:16:

oprava překlepu: do 15.2.2013

iz*
hodnocení

0x

Pravděpodobně ano. Většina vysokých škol přiznává statut studenta i při kombinovaném studiu. Studujete-li však střední nebo vyšší střední školu, nebudete moci slevu na studenta uplatnit.

Po skončení kalendářního roku 2012 požádejte posledního zaměstnavatele o zúčtování daně z příjmu. Písemnou žádost mu musíte doručit do 15. února 2013 včetně (odeslání nestačí)

Případně můžete sama podat daňové přiznání, v němž slevu na poplatníka (lze za celý rok) i na studenta uplatníte.

lenka322
hodnocení

Děkuji moc. Nevěděla jsem jak to je. Tak ještě jednou Vám oběma děkuji. :o)

iz*

Zdůrazňuji, že žádost o zúčtování daně z příjmu musí být zaměstnavateli doručena nejpozději 15. února 2013 (nikoliv 15. března - to už by zaměstnavatel žádosti nemohl vyhovět).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]