Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám možná trochu zvláštní,sice né života ohrožující dotaz,nicméně nevím,co si o této situaci mám sama myslet.S přítelem jsem se poznala minulý rok,začali jsme spolu žít ve společném nájmu.Je svobodný,bezdětný,40letý,žil s přítelkyněmi,s poslední 10let.Vztah jim nevyšel a po rozchodu s ní, se vrátil bydlet k rodičům,kde bydlel cca rok a půl,než jsme se poznali spolu.Rodiče o mě věděli od začátku,on o nich vždy mluvil jen hezky a dobře.Táta prý pohodář,maminka takový "generál" v dobrém slova smyslu.Nicméně bude to rok,co spolu žijeme,ale on mě s jeho rodiči doposud neseznámil,nikdy jsem je "na vlastní oči" neviděla.Chodí k nim,když potřebují,jsou starší,zajde jim nakoupit,když například upeču nějaký koláč,rád jim vezme kousek.Naposledy u nich byl o víkendu,nesl jim buchtu,co jsem upekla,poseděl s nimi,dali si prý kávu,domů přišel asi za 3 hodiny.Já jsem byla doma.Když jsem během roku zavedla na toto téma řeč,řekl jen "poznáš je", jednou z něj během hovoru "vypadlo" že rodiče mu řekli "žádnou nám sem nevoď,ty tvé pochyné známosti".Abych předešla trapným situacím,řekla jsem mu,ať nic nikam nuceně netlačí,až mě budou chtít rodiče poznat,že s tím problém nemám a sama za sebe se nikam netlačím,nevnucuju,volný čas,co on je u rodičů si využiju sama pro sebe.
Budou vánoce,zrovna včera jsem mu řekla,pokud chce,že je může strávit s rodiči,že to pochopím,on že bude se mnou.Nevím co si o tom všem mám myslet.
Jsem rozvedená,do nového manželsví se neženu.
Děkuji za vaše názory,zajímá mě,jak to vidíte vy.
doplněno 20.11.12 11:13:Já rodiče již nemám a se sestrou se příliš nestýkám.Takže vlastně nemám bohužel již rodinu,se kterou bych ho seznámila.Zná se s mým synem a rozumí si.
Mám jedny dobré přátelé(manželé)mohli by být moji rodiče,bydlí však daleko,ale až za nimi pojedu,tak mám sto chutí je navštívit sama,vždyť když přítel se nemá k tomu,abych poznala jeho rodiče,tak proč já bych měla jeho seznamovat s mými velmi dobrými přáteli.
doplněno 20.11.12 12:52:Přítel mi ještě říkal,že se jeho rodiče přátelí s jeho bývalou přítelkyní,se kterou se rozešel,prý k rodičům jezdí.Vůbec to nechápu,díky ní má přítel dluh,který dodnes z platu splácí.Přítel říkal,že kolikrát když k rodičům přišel,byla tam bývalá přítelkyně,že sám hned odešel,rodičům říkal,proč jí návštěvy nezatrhnou.
Opravdu z toho všeho mám zmatek a tyto problémy řeším tak, že si říkám, nejsem s ním ve svazku manželském,žiju,pracuju a odpočívám po nelehkém mém rozvodu a snad čas ukáže.
doplněno 20.11.12 15:18:Určitě sem budu psát,jak se situace vyvíjí,třeba někdo řeší podobný problém a tady najde klíč,nebo cestu,dobrý nápad od vás všech.Děkuji za vaše rady a názory.
doplněno 26.11.12 12:43:Dobrý den,tak zatím žádné změny.Přítel chodí k rodičům buď když jsem ještě v práci.O víkendu jsem pekla,pak jsem ještě dělala nějakou adventní výzdobu v bytě,přítel se najednou oblékl vzal pár buchet,co jsem upekla a řekl "že zatím co budu zdobit,že zajde k rodičům a zda neva,že jim donese pár buchet".Na jednu stranu jsem ráda, že jsem ušetřena třeba nějaké nastávající tchýně "stíhačky",na druhou stranu, ve mě roste něco,že pokud je opravdu chyba v partnerovi,který brání v setkání,že až milostivě uzná,že je hodno setkání,že z mé strany už nebude zájem.Z návštěvy mi poslal sms "miláčku už letím domů za tebou",odepsala jsem "nemusíš spěchat,užij si návštěvy a rodičů".Myslím ale,že tím nic nepochopil.Dál jsem rozhodnuta,že až něco bude o rodičích říkat,budu odpovídat " že se nemohu vyjádřit,neboť je neznám s nikdy jsem je neviděla".Dnes,zatím co jsem v zaměstnání,přítel končí dřív,jde opět sám k rodičům.
Dobrý den. Vím, jak se asi cítíte. Je dobře, že přítele do ničeho netlačíte. Pokud respektuje přání svých rodičů, když oni zájem nemají, asi to nebude jednoduché před tu barikádu se k nim dostat. Nicméně zkuste podchytit ten čas vánoční. To lidé bývají obvykle naladěni na přátelštější strunu. Pokud bude Vánoce přítel trávit s Vámi, promluvte s ním o tom, že byste jeho rodiče mohli navštívit o vánočních svátcích. Společně jim předat maličkost pod stromeček a při té příležitosti se seznámit. vysvětlete přítelovi, že Vás to trápí, že neznáte jeho rodiče a moc byste o to stála, aby oni poznali i Vás. Vždyť to nemusí být návštěva na půl dne. Podat si ruku a popřát hezké svátky atd. přece není nijak vtíravé. Pokud Vás má rád a záleží mu na Vás, tak se přece nebude bát, přijít rodičům představit ženu, s kterou žije a s kterou je spokojený. Že nejste žádná pochybná ženština, jim jistě vysvětlil. Měl by se za Vás umět postavit a obhájit si Vás, alespoň se o to pokusit. Držím palce, ať se to podaří a ať si padnete do oka. Pak rodiče snad názor změní. Jen se musí udělat ten první krok a nebát se. Podle toho se pak zařídíte dál...
Ještě doplňuji, krok jsem již měla snahu udělat a seznámila jsem ho s ještě jednou mojí známou lékařkou,kterou chtěl poznat osobně.
Zapoměla jsem napsat,že jednou asi před měsícem volala jeho maminka a chtěla něco vědět,nějakou odpověď na nějakou otázku,tak přítel mě jí předal k telefonu,tak jsem s ní asi 3 minuty mluvila.Následně když pak u rodičů byl,prý matka říkala,že mám příjemný hlas.Potom asi po týdnu přítel říkal,že jim ukazoval moje fotky,které má v mobilu.Příjde mi to,že jim mě dávkuje po kouskách a že vzkazy "naši tě pozdravují" a "pozdravuj rodiče" jsou pro něj i rodiče dostačující.
Sám, když mi něco o rodičích mnohdy vypráví,vyslechnu ho,ale mojí odpovědí ve většině případů je "tvoje rodiče neznám,nikdy jsem je neviděla,nemohu posoudit".
Nic mu vytýkat ani vnucovat se do jejich společnosti nadále nebudu,ale ani přítele tím pádem nebudu brát na případné návštěvy mých přátel,vždy mu jen řeknu,že může v době kdy já budu se svými přáteli,trávit i on u svých rodičů.Třeba si problém uvědomí.
Dobrý den.
Jeho rodiče se podle mě jen brání. Říkají : nikoho už k nám nevoď, ty tvoje známosti. Zřejmě se citově upnuli na jeho bývalou přítelkyni, rozchod je ranil a bojí se, že by se mohla tato situace opakovat. To plně chápu.
Doporučuji rodiče pozvat na návštěvu k Vám. Využijte čas vánoc. Upečte nějaké cukroví, ještě před vánocemi uložte do pěkné krabičky a přibalte pozvánku na některý vánoční svátek. Pak už to bude jen na nich. Předpokládám, že přijdou. Hodně štěstí.
doplněno 20.11.12 13:26:Máte pravdu a ze srdce Vám přeji, aby přišli.
Jasně doladím to i stuhou,aby přání nevyndal.Taky mi vrtá v hlavě,kde je chyba,zda v rodičích nebo to dělá přítel.Navíc není nám ani jednomu 18let,ale 40let.Napadá mě,že setkání může bránit i přítel,jak píšete.Pokud ano, tak kdyby řekl důvod, pochopila bych to, myslím,že jsem životem dost otřískaná,to mě spíš odrazuje zeď kterou staví.A klidně ve mě může něco zlomit a po čase by se mohlo stát,že už nebudu o setkání stát.Mám ráda férové jednání a pravdu.
Přítele rodiče bydlí kousek od nás v jednom městě.Mě je 40let,jsme s přítelem stejně staří, já mám 21letého syna,který bydlí s námi,je samostatný,hodný,s přítelem vychází,řekla bych jak bráchové.
Přítele rodiče se však nebrání a prý uvítají když jim přítel donese něco,co upeču,na oplátku matka pošle třeba cukr,mouku,vejce.Dokonce když u mě probíhal rozvod,tak se jeho rodiče měli zájem pomoci,že mají prý známou právničku.Jak mohou chtít řešit něco takového,když nemají zájem mě osobně poznat?Přijela jsem od soudu a přítel chtěl půjčit papíry od soudu,když jsem mu je půjčila,šel s nima za rodiči že to proberou s jejich rodinnou právničkou.Samozřejmě já jsem byla doma.Fakt je postavena zeď mezi námi a přítel dělá zprostředkovatele.
Narozeniny a svátky nevím kdy jeho rodiče slaví,přítel neřekl.Když měl narozeniny a svátek přítel,doma jsem mu pogratulovala a jak probíhala a zda probíhala gratulace od jeho rodičů to neříkal,nevím.
Začíná mi to vadit,ale vnucovat a podlézat jim nebudu a zpětně byla asi i chyba jim mé papíry od soudu ukazovat.
Také nevěřím, že rodiče nemají zájem, jinak by nic nepřijímali ani neposílali.
Spíš se Váš přítel vymlouvá.
Ano,máte pravdu.Jsem svá,za poslední rok a půl mám za sebou hodně práce sama na sobě.Snažím se,aby budoucnost byla o moc lepší, než byla minulost a nezdařené manželství.Rozhodně netrvám na majetku jeho rodičů,co vím,přítel říkal,že mají jen byt.Pokud by kdy něco někomu dávali,tak jedině jemu.Vdavky sama neplánuji a pokud kdyby náhodou někdy,tak pro pořádek pouze s předmanželskou smlouvou,předejde se tak hodně případným nepříjemnostem.
Mám své zájmy,koníčky,sportovní aktivity,přátelé.Společný nájem platíme napůl,potraviny taktéž.Sama v sobě jsem si řekla,ještě než jsem ho poznala,že chci být samostatná a to i finančně,v případě rozchodu nebo rozvodu,abych fungovala dál.Tím samozřejmě nemyslím schovávat nebo tutlat si své peníze,ale prostě být nezávyslá.Přítel je přítel a né manžel,jsem mu věrná pokud s ním budu,ale v jistých směrech myslím,že je svoboda dobrá.Nebýt stíhačkami jeden druhému.Když chce své rodiče jen pro sebe,ať si je má,ale dál ode mě nemůže očekávat,že bude on poznávat mé přátelé,myslím pár přátel,kteří za poznání stojí a kterých si vážím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.