Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj spolubydlící se mi hrabe ve věcech

Od: zu odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

zjistila jsem, že můj spolubydlící mi chodí do pokoje když jsem v práci a prolejzá mi skříně a vůbec všechno. Prostě se mi hrabe ve věcec. Zamknout si pokoj nemůžu, od jedněch dveří není klíč, peníze nosím vždy u sebe. Jak si s ním promluvit? Zvažuji, že se odstěhuju, ale co mu na to říct?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

A co prostě v těch dveřích vyměnit zámek na takový, od který byste klíč měl? Myslím, že ani majitel bytu by neměl mít nic proti.

Jinak spolubydlícímu nemusíte odůvodňovat, proč se stěhujete... Pokud ho chcete konfrontovat se svým podezřením, je to jiná.

doplněno 18.11.12 23:51:

pardon, měla jsem psát v ženském rodě

doplněno 19.11.12 16:03:

Pokud máte počítač/notebook s webkamerou, nebo romální digitální kameru, můžete zkusmo nechat zapnuté (se zakrytou diodkou), třeba se chytí a bduete aspoň vědět.

ladaadal*
hodnocení

1x

Ještě mě napadlo - nemáš razantního kamaráda či přítele, který by mu to malinko vysvětlil jako chlap?:D

hodnocení

0x

Na to vůbec nemá právo. Je to narušování osobního soukromí a chtělo by s tím něco urychleně dělat.

...naprosto vyčerpávající rada. *uf*

zu
hodnocení

Už dřáv jsem si všimla, že něco bylo jinak než jak mívám. Toho si člověk prostě všimne. Také jsem se ho na to ptala, odpověděl, že on je slušně vychovaný a tohle by ho v životě nenapadlo. Asi za týden přišel s historkou, že se mu z pokoje ztratil foťák a svetr, že podezírá jednu svou známou co u něj byla na návštěvě. Je mi jasné, že si tím přede mnou dělá alibi, že asi ví, že už jsem to zjistila, tak to chce na někoho svést. Mimoto s tím foťákem a svetrem lhal, má ty věci. Svetr jsem na něm viděla a foťák měl minule na stole. :((((

mowla*

Nastraž do svých věcí pastičky na myši (ale pak se nechyť sama), promluv si s ním drsně, vyměň zámek v těch dveřích a zamkni... Osobně bych ti ale radil odstěhování - čert ví, proč ti prohrabuje věci - je to alkoholik/narkoman, který shání peníze? Je to fetišista? Je to kleptoman? Chorobný zvědavec? - nemám rád lidi, od kterých nevím, co mohu čekat...

;)

zu
hodnocení

Tak může shánět peníze na chlast, to je možný. Mnohem víc mě ale děsí ta představa, že se mi hrabe v prádle :-O

ladaadal*
hodnocení

0x

Osobně bych taky spíš typoval, že ti tam leze kvůli prádlu, proč nevyměníš zámek a nezamykáš si to?

krkovicka*
hodnocení

0x
Když jsem bydlela se spolubydlícíma tak jsme si pokoje při odchodu zamykaly.Takže radím totéž.Prostě dejte si tam zámek,nebo pentli,cokoliv.Nemusí se Vám tam hrabat zrovna on,ale třeba případná návštěva.

hodnocení

0x

zu, vyměťe zámek. ;) Otevřete dveře, vytáhněte kliky, na hraně dveří je zámek přišroubovaný dvěma vruty. Ty když povolíte, zámek vytáhnete a s ním zajdete do železářství, kde vám prodají nový nebo vám poradí, že tam jde vložit FABka. A bude klid! Výjde to levněji než stěhování. Navíc, nevíte,na jakého magora trefite tam.*jasne* Když vykradli dceru, byla nešťastná, ale hlavně byla znechucena tím, že do jejího prostoru, jejích intimních věcí a jejího prádla někdo sahal a hrabal se v nich. Už jen ta představa je hnusná. Hodně štěstí!*mala*

doplněno 19.11.12 07:21:

Klika má na jedné straně, většinou zezdola, až na konci krku, kratičký šroubeček bez hlavičky, kterému se říká červík. Ten drží obě části kliky dohromady. Ten je třeba vyšroubovat a neztratit!;)

doplněno 19.11.12 10:25:

Obávám se, že stěhování může, ale také nemusí dobře dopadnout. Člověk s nadšením prohlédne nové bydlení, přestěhuje se a vůbec netuší, kdo bydlí nad, pod a vedle něj. A spolubydlící také vypadala docela fajn. *plac*To, co se nedělá, chápeme každý naprosto jinak.

hodnocení

0x

Skrin se neda zamknout?Dovtipil by se a dal pokoj.

hodnocení

0x

Dobrý den. Odstěhovala bych se. A řekla bych narovinu, že nemohu a ani nechci bydlet s někým, komu nemohu věřit. Že nesnáším, když se mi někdo hrabe ve věcech a že ani po upozornění toto nepřestalo, takže jedinou možnost vidím v tom, že se odstěhuji. Abych se nemusela bát udělat krok bez toho, že se mi něco ztratí. Kontrolovat si denně své věci, že je prostě vysilující, což musí pochopit.

doplněno 19.11.12 08:03:

I kdybych vyměnila zámek, už bych se tam prostě necítila dobře. Pokud s někým člověk bydlí, měla by panovat důvěra a žádné nesváry. Jinak to otravuje život. A pokud někomu není hloupé prohrabávat druhému věci, je tím soužití stejně již hodně narušováno. Odstěhovat se a je klid.

zu
hodnocení

Děkuji věem za radu, zámek asi vyměním, podle návodu to snad zvládnu :) Razantního kamaráda mám, ale to by nakonec dopadlo, že bych se stejně hned stěhovala. Na to by doělo teda až v případě stěhování, což stejně asi bude. Je to opravdu nechutné, celou dobu na to pořád myslím, co tady asi tak dělá když já jsem od rána do večera v práci..*sok*

ladaadal*

No, jestli máš kam, tak se odstěhuj, ta nejistota už tam bude pořád, i když to zamkneš. Jsem docela otrlej chlap, ale taky by mi vadilo, kdyby se mi někdo hrabal ve věcech.

hahanaj*

S takovým člověkem není dobré soužití - i když bydlí ve svém pokoji. Myšlenky na to co asi dělá, když jste v práci vám ubírají energii a to není dobré. Radím se osamostatnit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]