Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Raději nejít na vyšetření zraku?

Od: jakes odpovědí: 10 změna:

čus,

oční mě poslala na speciální vyšetření zraku do nemocnice, že mám nějaký problém s rohovkou a že v roce 2009 jsem měl půl dioptrie a teď za tři roky jí přístroj ukazuje že bych měl mít tak dvě dioptrie což se jí zdá velkej rozdíl.

no jde o to, že mám strach jít na to vyšetření aby mi třeba nedali zákaz řízení nebo tak něco . posílají něco na policajty nebo úřad když ani neví že mám řidičák?

značky všechno a tak vidím jenom někdy mám problém přečít text na tabulce pod značkou z větší vzdálenosti (třeba u semaforu přečtu že mám najíždět ke stop čáře), ale když jedu tak třeba nepřečtu z větší vzdálenosti u výstrašně značky text pozor výjezd vozidel stavby.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Na to vyšetření rozhodně běž - vždycky je lepší vědět a kašlat na to, než nevědět... :-D

Mimochodem - co je horší - muset řídit s brýlemi a nebo někoho přejet či nabourat jen proto, že něco bez brýlí přehlídneš? *ee*

jakes
hodnocení

brýle nejsou problém vůbec, ale bojím se aby mi nedali zákaz řízení nebo tak

hahanaj*
hodnocení

2x

Myslím, že ve vlastním zájmu byste měl na vyšetření jít. Manžel tímto způsobem přišel o práci, ale sám si byl vědom, že již by mohl ohrozi nejen sebe ,ale i ostatní na silnici /na osobák mu papíry zůstaly . Již je po dvou operacích rohovky , ...nějak se to táhne.

doplněno 18.11.12 19:31:

a o slabých brýlích to vůbec nebylo*zed**zed*bohužel *plac*

hodnocení

2x

K cemu vam bude ridicak,kdyz nepujdete do nemocnice a muze se vam diky zanedbani zraku vse zhorsit,ze pak nevyjedete,ikdyby jste ho mel,protoze nemusite treba videt.Lekarka jiste vi co dela a mel by jste byt na oci opatrny.Aby jste nyni dobre videl za jizdy,to spravi bryle,ne?Mel by jste mit o oci zajem,prave proto,aby jste mohl jezdit.Znam pana ze ma hodne dioptrii,uplny lupy a ridicak mu nesebrali.

hodnocení

0x

Promiňte, ale Vy si snad děláte legraci? To myslíte vážně, že řídíte a přitom špatně vidíte? To snad ne! Koukejte mazat na oční, dostanete patrně silnější brýle. Vy máte strach jít na oční a nemáte strach, že někoho přejedete?

jakes
hodnocení

dík všem.

zajdu tam.

askmenow*
hodnocení

0x

Myslím, že texty nepřečteš právě proto, že potřebuješ silnější brýle.

Buď rád, že máš pečlivou očařku a na vyštření jdi.

A pak si nech udělat brýle, jaké ti doporučí.

nemej
hodnocení

0x

na pravý oko přečtu tak čtyři horní řádky, levý mám 2,5 dioptrie a řidičák mám.

navíc lepší brejlatej, než ze zanedbání slepej - co by za to dala sestra, kdyby její obvoďák byl kdysi k něčemu - takhle málem oslepla a zbytky zraku ji zachránil jen příbuznej - lékař ve fakultní nemocnici a jeho kolega.

martinhajek*
hodnocení

0x
Já myslím, že zanedbávat cokoliv, co se týká zraku, hlavně když víš že už ti to dělá problémy, by se ti mohlo šeredně vymstít. Ztráty řidičáku se neboj.

buss
hodnocení

0x

Nechodit! Až budeš mít nehodu, pak ti ho vyšetříí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]