Nejste přihlášen/a.
Zdravím,kamarád byl u doktora a ptal se,zda je vhodné brát proteinové nápoje (důvod:posilování).Doktor říkal,že protein zvyšuje tlak.Pro vysvětlení-protein=bílkoviny.Přišlo mi to jako absurdita,aby základní stavební látka v našem těle zvyšovala tlak.Zvláště,když jsme oba s kamarádem v pubertě(vývoji),kdy je potřeba příjmat zvýšený příjem živin.Díky za váš názor,popřípadně zajímavý článek na toto téma.
Co to bylo za doktora :D Tomu bych se přišel osobně vysmát :D tlak zvyšují ucpané tepny, žíly, to způsobuje především špatný způsob života, čili hodně cukru, hodně tuku, tímto se to zanáší, sníží se průchodnost krve a zvýší se tlak, takže pokud k posilování dodržujete i správný jídelníček, tak se není čeho bát..Ale jsou lidé co jí nezdravě, ale hýbou se a tím se jim to vyplaví a jsou též zdraví.
K proteinovým nápojům, jsou dobrým doplňkem, sám sem je užíval a velmi pomohou, ale měly by se dávkovat tak jak je předepsáno výrobcem a ve vašem věku spíš opatrně, může to mít neblahý dopad na játra pokud by si toho člověk dával víc než má
Taky mě to hodně rozesmálo,když mi to kamarád říkal.Jinak dávkování rozhodně nebudu dodržovat podle výrobce,jelikož většina výrobců uvádí na krabičkách celkem prasečí dávky,aby to člověk rychle spotřeboval a koupil další pixlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.