Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám paragraf na dítě

Od: kikinka112® odpovědí: 3 změna:

dobrý den,mám paragraf na nemocnou dceru,ale je pátek a musím taky nakoupit.před 3 roky byl paragraf posuzován jako nemocenská,tudíž jsem nesměla opustit dům.od té doby mám ošetřování až teď,nevíte jestli se změnily podmínky?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

U ošetřovného není (a ani nebyla, rozhodně ne před třemi lety) povinnost zdržovat se v domě. Dodržování léčebného režimu (a tedy i vycházek) se vyžaduje u nemocenského. Vy však nejste nemocná, pečujete o nemocného člena rodiny a k té péči může patřit nejenom to, že jsem s ním doma a nosíte mu do postele teplý čaj a Paralen, ale třeba i to, že mu dojdete nakoupit, skočíte do lékárny pro léky a tak.

hodnocení

děkuji moc,tenkrát mě to tvrdlila i šéfová v práci i dětská dr.tak jsem raději seděla doma*nevi*,ale teď tedy běžím nakoupit

*bezim*,ještě jednou děkuji za odpověď.

hodnocení

3x

Dobrý den. To je hloupost. na OČR (ošetřování člena rodiny) kontrola nechodí, protože ten, kdo ošetřuje, není nemocný. Tudíž nemusí dodržovat léčebný režim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]