Nejste přihlášen/a.
Zdravim, problém je následující a poprosil bych vas o radu, chci žádat v bance o pujčku, jenže chtějí první danové přiznání, to bohužel nemám podnikam 10 měsícem, chci se zeptat jestli to jde udělat následně, že by mi učetní udělal danové přiznání již ted, jestli je to vubec možné? děkuji
Myslím, že budete muset zají na FÚ tak, jak tak, protože tam dávají potvrzení o příjmu. jedině, jako začínající podnikatel platíte minimální zálohy na soc. i zdr. poj. takže by se vycházelo z minimálního platu, a to by bylo na půjčku v nižší částce. Možná někdo doplní. - pt
Myslim, ze ne... Podejte to v lednu, a nechte si orazitkovat na podatelne FU kopii...
Jen jestli banka nechce i to predchozi danove priznani (cili 2), toto jsem predpokladal ja (nicmene chteli ho), a o hypoteku jsem zadal, az kdyz jsem mel 2 pekne danove priznani za sebou. S tim, ze to posledni danove priznani jsem musel udelat tak, abych mel dostatecny prijem, ktery mi doporucil hypotecni makler, aby byla hypoteka schvalena.
To znamena, ze misto daneni % pausalem, jsem musel priznat me prave naklady (vuci vydelku skoro zadne, pracuji prevazne na PC). Zaplatil jsem supr palku dan + soc + zdrav, a na rok mam predepsane takove zalohy jen na socialku, ze to beztak rovnou preposilaji nejakemu nemakacenkovi jako davku
Takze jako podnikatel to nemate zase tak jednoduche, nez se budete do neceho poustet(DAP), poradte se s odbornikem.
Máš recht. Po 60% paušálu mi také vycházel nic moc čistý příjem, teď to bude lepší. K tomu, abych zdanil skutečné výdaje (jsem také ajťák, náklady nemám žádné), jsem se neodhodlal. A ani neodhodlám, to raději našetřím cash.
no jde to musi se jen primerene vydelat, a hodne nakupovat no, nejake ty sluzby atd, je jasne ze 2x rocne si koupit notebook a pc, a buhvico jeste se nikomu moc nechce, kdyz to clovek nepotrebuje, a radeji by si nechal ty prachy na ziti
nerikam ze bych na tolik elektroniky mel nicmene nekdy je lepsi si koupit nove PC, ikdyz by si ho clovek normalne nekoupil, nez ty prachy s usmevem predat do ruky nekomu, kdo ani poradne nevi, co s tema prachama ma delat, a bezmyslenkovite to vyhazuje na vsechny strany.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.