Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Atopický ekzém - co pomáhá?

Od: karkula* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer potřebuji poradit. Má maminka má atopický ekzém byla i 14 dní hospitalizovaná. A potřebuji poradit co by na to mohla použít jakou mastičku nebo kdo také má tento problém a co na to používá.Prosím poradte děkuj

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, jsem také atopička, ale asi tě nepotěším. Mě už pak nepomáhaly ani kortikoidy :( na pár let mi to zmizelo, ale teď je to zpět. Zrovna dnes jsem byla u lékařky, mám to okolo pusy a na krku. Nepomohlo mi nic, dnes mi k tomu zjistila chladovou alergii a dostala jsem flucinar, trošku to zmírnil, ale mokvá mi to, tak uvidím zítra - ani takové to domácí mazání jako med, sádlo, ale ať to maminka zkusí...promastí to. Mě pomáhá buď čistá vazelína, nebo prostě to přejde :(

Pevné nervy s tím :( i mě to otravuje život.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, mně pomáhá mast z konopí, poptejte se po okolí, kdo by mohl takovou mast vyrábět.

hodnocení

0x

Presne tak , mast z konopi , ta vyleci snad vse co jde.

vanesa68*

Jsem taky pro mast z konopí, ještě častěji si ale z konopného listí dělám odvary, které svařím (cca 20 minut) a pak si přikládám obklady dokud voda nevychladne. Opravdu mi to pomohlo, jsem už 2 roky bez kortikoidů.

Konopná mast by se podle mě neměla dávat na mokvavé rány, ty je třeba nejdříve vysušit - doporučuju právě konopný odvar (nejlépe domácí konopí - ty z lékárny neobsahují účinné THC) nebo obklady z Jarische - koupíte v lékárně 0,5l za cca 30Kč a vysušené natřít jemňounkou vrstvičkou masti, případně nějakého neparfemovaného tělového mléka, nesmí to být těžká mast.

michaelam
hodnocení

0x

Dobrý den, na netu jsem narazila na výrobky Protopan. Protože jsem zatím byla odkázána jenom na kortikoidy, svitla mi naděje a výrobky jsem zkraje s trochou nedůvěry objednala. Nyní výrobky používám již 3. týden a z výsledku jsem moc překvapena, kůži mám v takovém stavu, v jakém snad nikdy od diagnózy atopického ekzému nebyla (je mi 30, AE mám přes 20 let) a to vše pouze s těmito výrobky, kortikoidy jsem od té doby nepoužila. Případné dotazy mohu zodpovědět mailem.

miriam3
hodnocení

0x

Dobry den, nam vylecila atopicky ekzem aloe vera. Mohu poslat obrazky mailem i vice info. mirka.poll@centrum.cz

lidus*
hodnocení

0x

Jak bylo uvedeno KONOPNÁ MAST opravdu kvalitní, nejlépe vyrobte doma a dodržovat dietu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]