Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevíte jestli se dá nějak léčit šedý zákal, popř. operovat? Díky
Šedý zákal se bez operace léčit nedá, prootože ztráta čirosti čočky je nevratná. Je několik typů šedého zákalu, od juvenilního, vrozeného přes komplikovaný, traumatický až po stařecký, který je nejčastější. Řešením je odstranění vnitřku zakalené čočky a ponechání průhledného pouzdra čočky, do kterého se vloží nová - umělá čočka. Vše se provádí drobným řezem na okraji rohovky, cca 2.5 - 3 mm širokým. Vlastné operace trvá cca 10 - 15 minut. Provedl jsem jich ve své aktivní operační kariéře 6500 a mohu říci, že je to operace bezpečná a efektivní. Samozřejmě je to operace jako každá jiná, tedy s určitými riziky a úskalími, procento komplikací se však pohybuje kolem 0.5 Provádí se v naprosté většině v místním umrtvení a bolest při výkonu je buď zanedbatelná nebo žádná.
ještě doplnění - zelený zákal se samozřejmě operovat dá, a to tehdy, když na jeho zvládnutí nestačí kapky či laserové procedury. Operačních výkonů pro zelený zákal je mnoho a jsou velmi účinné.
Dobrý den,
je mi 14 a v prosinci si jdu domlouvat termín operace, hodně se mi to zhoršilo, takže se nebude čekat, než mi oko doroste.
Chtěla jsem se zeptat.. Bolí to? Nebo spíš, je to hodně nepříjemné?
Samozřejmě že mi doktor a naši tvrdí že ne, že je to v pohodě, ale to mi říkali i když mi jako malé vrtali zuby a při tom mi vždycky tekly slzy. :D
Děkuju
doplněno 09.11.12 23:27:mowla - Dalo, dalo... Ale je mi fakt nepříjemná představa, že se mi někdo bude hrabat v oku. Brr -_-
Ano dá - vyměnou čočky...
V ´primitivní´ medicíně, kdy ´šamani´ nemají přístup k umělým čočkám, stačí tu zakalenou vyndat...
Říkat, že něco "nebude bolet" je lež a hloupost - bude to bolet... Ale není to žádná hrůza, ty zuby asi bolely víc - a taky to šlo přežít, že jo?
Tyyy brďo - AgatheXP - jsou určitě horší věci - hrabání voku jsem ještě nezažil - ale hrabání v plicích není nic moc a hrabání v pr... - to už vůbec ne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.