Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se tady zeptat lidí, kteří mají nějakou znalost ohledně ekonomiky a nebo práva na to, kdy je možné v obchodě vměnit zakoupené zboží.
Při přestavně kuchyně, kdy jsem si chtěl zakoupit novou varnou desku, kde by byly 4 indukční vařiče. Jenže jsem omylem zakoupil desku s 2 vařiči z indukce a 2 ze sklokeramiky. Dalo by se to v obchodě nějak vyměnit, nebo to už je lidově řečeno "pasé". Docela rád bych to vyměnil ale mám obavu, že to neprojde.
Jsou nějaké možnosti jak tuto výměnu uskutečnit a popřípadně jaké?
Nejlépe se zeptat přímo v obchodě. Záleží na každém obchodníkovi, jak tohle vyřeší. Jak je to dlouho, co jste to kupoval a je deska již rozbalená?
Záleží jedině na prodejci, může Vám vyjít vstříc, ale taky nemusí. Je to čistě na něm.
Chyba je, že deska už byla vmontovaná. Bylo by třeba ji zase vyjmout a originál zabalit. Pokud z ní ty obaly už nemáte, myslím, že to bude marné. Leda ji se slevou nabídnou na Bazoši či jinde, někdo by si ji třeba rád koupil. Ale budete něco tratit, to dá rozum.
Takže najít obaly, rozdělat, zabalit a hned pak se domluvit s prodejcem. A podle toho pak postupovat dál. Možná, že by pomohlo i tomu prodejci nabídnout nějakou slevu za ochotu, že desku vezme zpátky /pokud je majitelem prodejny/. Jaga.
Zkusila bych se s prodejnou dohodnout v tom smyslu, že došlo k omylu, že jste chtěl jiné zboží a že rozdíl nebyl na prvý pohled patrný, a že jste nucen varnou desku reklamovat. Že tento typ se vám nehodí. Když by prodavač nechtěl vyhovět, tak se obrátit na vedoucího oridehby, no a když by se neuspělo ani u něj tak písemně reklamovat jako záměnu zboží. Předpokládám, že vám zboží vydával prodavač. Myslím si ale, že se dohodnete a že prodejna nebude dělat problémy.
doplněno 09.11.12 18:30:vedoucího prodejny
doplněno 10.11.12 11:22:Jestli jste si desku vybral v supermarketu (Globus, Makro a další), tak tam lze vrátit zboží bez udání důvodu většinou do jednoho měsíce od zakoupení. Samozřejmě bez poškození, s obalem a účtenkou.
Nelze reklamovat neco jen proto, ze se Vam to nehodi (respektive reklamovat klidne muzete, ale s nevalnym vysledkem)...
Navic pokud chapu dotaz, tak k zadne zamene ze strany prodejce nedoslo, kupujici si jen objednal spatny typ.
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Kupující uvádí, že chtěl plotýnku se 4 indukčními vařiči a že omylem si přivezl něco jiného. Tudíž to musel někdo splést. Buď on nebo prodavač. A to také ve svém textu zdůrazňuji cit."Předpokládám, že vám plotýnku vydával prodavač." Že by si kupující špatně objednal z jeho dotazu také nevyplývá. Je třeba si dobře napřed přečíst text, pokud to pomalelji myslí, tak chvíli přemýšlet a pak se vyjadřovat natož psát takovéto krobiánské výroky. Nikam psát nebudu, vy mi za to nestojíte @ .
došlo k omylu, že jste chtěl jiné zboží a že rozdíl nebyl na prvý pohled patrný, a že jste nucen varnou desku reklamovat.
Tazatel píše.. jsem omylem zakoupil desku s 2 vařiči z indukce a 2 ze sklokeramiky.
Tudíž je to jeho chyba a je to k tíži kupujícícho, jeho problém, takže co reklamovat? Prodejna se ničeho nedopustila, nic neporušila. Nejde o rozpor s kupní slouvou. Může slušně prosit.
A proč vlastně tu desku chcete měnit? Proč chcete za každou cenu desku jen s indukcí? Já ji mám a dala bych nevím co za to, kdyby alespoň jedno kolečko bylo "normální" . Jednak uplatníte i starší nevodivé nádobí a pak... na indukci se špatně smaží. Původněj sem si myslela, že dělám něco špatně, ale probrala jsem to i s jinými majiteli indukčních varných desek a je to běžné... např. palačinky bez tuku jak jsem běžně dělávala na obyč. sporáku na indukci neuděláte, taky milujeme starý chléb namočený ve šlehaném vejci a osmažený a i při jeho přípravě to chce opravdu pevné nervy... Takže moje rada zní: nic neměnit, nechati si desku, kterou máte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.