Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak reklamovat balík

Od: anitarajtrova* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den asi před měsícem jsem posílala balík na dobírku měsíc jsem čekala na peníze tak mi to nedalo a šla jsem na poštu se zeptat kde je problém a tam mi paní řekla že na složenku jsem omylem přehodila adresáta s odesílatelem a že si prý dotyčná paní balík vyzvedla ,zaplatila ,ale mě prý peníze nemohou dát jak jsem to přehodila .Nechápu co to má znamenat přeci když se nedopatřením něco takového stane tak by se mi měla zásilka vrátit zpátky na moji adresu a ne že mi ji budou držet,tak poradte prosím co mám dělat děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Balík ani peníze reklamovat nemůžete (respektive můžete, ale pošta reklamaci zamítne), protože pošta balík i peníze dodala tam, kam jste napsala. Pošta za Vaši chybu neodpovídá.

Jedinou možností je dohodnout s adresátem, který obdržel jak balík, tak peníze. Jedno z obého by Vám měl vrátit.

Já to tu už napsal,jak to celé řešit,je zbytečné to opakovat znovu.

Adresát nemusí vrátit nic,pokud nebude chtít.

mowla*
hodnocení

0x

Koukám, že to je nějaká epidemie... *zed**smich*

Pokud pošta peníze ´drží´, navštivte danou pobočku znovu, zajděte na odd. reklamací a nebo si promluvte s vedoucí...

Jestli tomu dobře rozumím,tak na balíku byla správná adresa příjemce,ale na dobírkové poukázce jste to přehodila.

Tohle je ovšem Vaše chyba a pošta za ni neodpovídá.Taktéž nenese zodpovědnost za Vaši chybu při záměně.

Navštivte adresáta a pokud je solidní,peníze Vám vyplatí.

buss
hodnocení

0x

No ale to jste poslala dobrovolně.

anitarajtrova*
hodnocení

jak dobrovolně?

anitarajtrova*
hodnocení

ano to chápu že to je má vina že jsem tu adresu na složence přehodila ale to si snad museli všimnout i na poště když ji dotyčné dávali ,tím pádem byla složenka neplatná a měla se mi třeba vrátit zpátky.jednou se mi také povedlo že jsem posílala složenku a špatně jsem napsala adresu tak se mi složenka i s penězi vrátila zpátky.Pořád nechápu jak si to dotyčná paní mohla vyzvednout když vlastně ona byla odesílatel a ne adresát

Poštovní úředník není povinen kontrolovat,zda je poukázka vypsána správně.

Paní si balík vyzvednout mohla,protože na něm byla její adresa.Dobírková poukázka se jí nedostane do ruky.

anitarajtrova*
hodnocení

podle mě se jí poukázka musí dostat do ruky aby měla ustřižek

Dnes se již ústřižek dobírkové poukázky adresátovi do ruky nedostane.

Nevím,jak Vám to mám napsat,už jsem vše uvedl výše.A tak to prostě je,není to jen názor typu "Podle mě".

anitarajtrova*
hodnocení

ano to chápu ,ale logicky je to nesmysl protože ona vlatně byla odesílatel a ne adresát a tudíž jí vlastně složenka nepatřila

doplněno 05.11.12 20:25:

ale musela to normálně zaplatit nebo to vlastně nezaplatila,jestli to zaplatila tak se jí museli peníze za pár dní vrátit

Jasně že nepatřila,kdyby byla solidní,ozvala by se,že jí pošta vyplatila peníze,které jí nepatřily.

Nesnažte se to řešit přes poštu,nepořídíte. Zkontaktujte adresáta.

Přeju hodně štěstí,na shledanou.

anitarajtrova*
hodnocení

moc děkuji

ale musela to normálně zaplatit nebo to vlastně nezaplatila,jestli to zaplatila tak se jí museli peníze za pár dní vrátit
BINGO!
Poštovní poukázkou B.
doplněno 05.11.12 20:29:

Ta první věta je Váš citát,nějak se to špatně zobrazilo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]