Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přefinancování hypotéky

Od: nokia321* odpovědí: 6 změna:

Myslíte, že je reálná možnost přefinancování hypotéky od ČMSS. Hypotéka byla brána před dvěma lety. Nyní jsou jíné úrokové podmínky.

Myslíte, že by šlo přefinancovat zase u ĆMSS za lepších podmínek?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Jaký máš fix (kdy)?

Pokud chceš refinancovat hypo mimo dobu nové fixace je strašně drahé - zjisti si, jakou máš sankci za mimořádnou splátku...

Ale- obecně ano, nyní je vhodná doba na refinancování...

doplněno 05.11.12 21:30:

Úrok fixovaný na celou dobu hypo? Fááákt? - a jaké % - smím-li vědět... ;)

Ano - vždy se do ´stávající´ banky jde s tvrzením, že jiná dá lepší podmínky... A přepážkový bankéř samozřejmě ví, že je to taková hra, takže po velkém přemýšlení o kousek lepší podmínky nabídne (pokud - samozřejmě, částka stojí za to, kvůli stu tisícům nikdo licitovat nebude)...

*smich*

Proto je lepší skutečně pár bank oslovit a nechat si poslat rámcové podmínky refinancování hypo u nich (ale požádat o tyto info s poskytnutím reálné částky apod., aby jejich sdělení byla relevantní)... Dá se takto ´ušetřit´ i podstatná částka...

nokia321*
hodnocení

Mam to zafixovane po celou dobu stejne. Jinak nevim. Jen jsem neco zaslechl, tak se ptam. Tezko rict co by na to rekla cmss. Tam bych snad mohl jit jen s vetou, ze chci prefinancovat ze mi jina banka nabizi vyhodneji, tak at nabidnou lepsi podminky.

Jestli se pletu, tak se omlouvám. Píšete, že máte hypotéku od ČMSS, což je Českomoravská stavební spořitelna. Už z názvu mi vyplývá, že poskytují stavební spoření a ne hypotéky. Takže máte úvěr ze stavebního spoření a ne hypotéku. Úrok z úvěru máte napsaný napevno již ve smlouvě stavebního spoření, kterou jste uzavíral. Co chcete přefinancovat.

nokia321*
hodnocení

No asi máte pravdu, je to úvěr ze stavebního spoření , pro mě hypotéka.

Je to stejné, myslím si, že dříve byly úrokové sazby mnohem vyšší než jsou nyní.

Jestli se pletu, tak mě opravte a tuto otázku nemá smysl dát rozebírat.

karjala*

ČMSS je úvěr ze stavebního spoření. Ten může být buď řádný nebo překlenovací. Pokud jste ve fázi řádného, pak můžete kdykoliv splatit, tuďíž i prostřednictvím použití hypotéky. Pokud jste ve fázi překlenovacího, tak tam je to složitější, ale i tam je možnost refinancovat nebo splatit.

Zjistěte si, v jaké jste fázi. A také jaký máte úrok. Ono reklama sice uvádí nízké úroky, ale skutečnost je potom horší.

Zjistěte si, jak jak dlouho ještě máte úvěr a jakou máte výši splátek a pak si obejděte několik bank a ať vám spočtou, kolik byste splácela v případě hypotéky na stejnou dobu. A uvidíte, co je výhodnější

nokia321*
hodnocení

Dobře, to bude nejlepší. Děkuji Vám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]