Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Živnostenské oprávnění - může mít student?

Od: koly5696 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
nedávno jsem dostal nabídku dělat obchodního zástupce jedné nejmenované firmy. Jsem ale student střední školy zaměřené na informatiku. Mohu do získat nebo nebo ne? Případně co všechno pro to musím udělat.
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xart*
hodnocení

0x
Podívejte se na živnostenský zákon 455/1991 Sb. do §6, který stanový všeobecné podmínky provozování živnosti a jako jedna z podmínek je dosažení věku 18 let, tak že si odpovězte sám, nevím kolik vám je ;).Je-li vám víc jak 15 let jste způsobilý k právním úkonům v pracovně právních vztazích byť s určitými omezeními, ale ne na živnostenský list.
koly5696
hodnocení

Ano, zapomněl jsem dodat, 18 mi je.

mowla*
hodnocení

0x

V prvé řadě si odpověz na otázku, zda "obchodního zástupce" dělat vůbec chceš...

Získání živnosťáku je to nejmenší (zji-li zletilý a svéprávný) - uvědom si ale, že jako OSVČ budeš mít i nějaké povinnosti a závazky, nejen oprávnění podnikat.

Mimochodem - pokud by podmínkou oné "nabídky" byly nějaké platby ´předem´ (nebo např. poviná školení, která bys hradil), pošli "nejmenovanou firmu" kamsi...

*smich*

koly5696
hodnocení

Ano povinosti a závazky o nich jsem se již dočetl, a ne tato firma žádné placené školení, nebo dokonce snad i platby předem nechce. Kdyby něco takového chtěla ani o tom uvažovat nebudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]