Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, během těhotenství je třeba z jídelníčku vyřadit kromně jiného i ostrá jídla a kávu obsahující kofein. Může mít koření jako je pepř, chilli a káva. negativní vliv na zdárné a teprve uhnizďující se oplodněné vajíčko a ranné těhotenství? Co myslíte? Děkuji.
Jen jezte na co máte chuť, někdo miluje v těhotenství sladké jiný kyselé, někdo oboje. Spíš si pak hlídejte jídlo až budete kojit děťátko. - pt
Pokud se vajíčko uhnizďuje, tak ještě není spojeno s krevním oběhem budoucí matky, takže škodliviny se k němu nemohou jak dostat. Je to víceméně v období, kdy žena ještě ani neví, že je těhotná. Nemyslím si, že chilli, pepř nebo snad káva ovlivnila vývoj plodu. Navíc - trpíte-li např. nízkým tlakem, tak jedna káva denně ani v těhotenství nevadí. Já jsem normálně pepřila, kávu jsem si dala taky, když jsem byla těhotná. Jediné, co jsem opravdu vynechala byly zrající sýry (kvůli možné listerioze), kupované majonézové saláty (salmonela) a tak. Jako na začátku těhotenství je to buď, anebo. Buď bude zdárný průběh, nebo to příroda sama ukončí. Minimálně do toho 12. týdne těhotenství je to nejisté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.